Vandaag is Luuk exact 3 maanden oud. 3 maanden alweer! Of pas, omdat het lijkt of hij er altijd al was. Het voelt zo goed om een gezin te zijn, zo normaal ook. Afgelopen week schreef ik al een blog over hoe goed hij slaapt op zijn eigen kamer en hoe druk hij bezig is om van zijn rug naar zijn buik te draaien. Daarnaast is hij heel druk met kletsen, de hele dag door oefent hij allerlei klanken “rrrrrrrr”, “ahhhh”, “dehhh” zulke kreten hoor ik regelmatig inmiddels. Als ik zelf de R laat rollen en hem aan kijk, gaat hij me na doen. Zo leuk! Langzaam aan ontdekt hij ook zijn handen, hij sabbelt er flink op, maar kan nog niet bewust iets pakken.

Het was vandaag dus ook weer tijd voor een nieuwe maandfoto. Vergeleken met de vorige maandfoto zie je goed dat Luuk is gegroeid, maar vooral zie je het verschil in gedrag. Waar hij voorheen nooit de camera in keek, maar gewoon een beetje om zich heen keek, kon hij zich nu focussen en naar me kijken tijdens het maken van de foto’s. Ook kun je zien hoe bewegelijk Luuk inmiddels is. Hij is de hele dag druk met het optrekken en uitstrekken van zijn benen, slaat daarbij overal op met zijn  handen en probeert daarmee om te rollen en heeft er heel veel plezier in.

Luuk3maanden

Het mama zijn wordt steeds leuker. De eerste weken zijn heerlijk, ook al weet je door de vermoeidheid af en toe even niet meer hoe je het allemaal moet doen, de slaapjes op mijn borst waren heerlijk. Maar veel meer dan dat deden we niet. Natuurlijk was het genieten, het luisteren naar de geluidjes die Luuk maakte, de gezichten die hij trok als hij in slaap viel, het voorzichtige rondkijken wat hij deed. Maar deze periode vind ik nog veel leuker. We hebben de hele dag contact met elkaar. Als ik hem alleen al aankijk begint hij te grijnzen, als hij een bepaald patroon ziet (we hebben nogal drukke kussens en bovenop mijn kledingkast ligt een koffer met een knal patroon in het rood en wit) blijft hij kijken en lacht er regelmatig naar. Als ik hem een verhaaltje vertel, zie ik zijn ogen zich focussen op mijn mond en hij aapt mijn bewegingen na. Joost zegt regelmatig; ‘Jeetje, wat ben je een mama’s kindje’. Nu is dat natuurlijk niet gek, want ik ben degene die 24/7 bij hem is, maar toch is het heel bijzonder. Dat zo’n klein mensje al zo duidelijk kan laten merken dat hij echt niet zonder je wil en kan.

Moeder zijn is soms zwaar, al boffen wij enorm met ons makkelijke ventje. Dus bovenal vind ik het allemaal geweldig. Ik heb nooit meer een ochtendhumeur, want zodra ik mijn ogen open en zijn gekraai hoor, ben ik direct vrolijk en klaar voor de dag. Ben benieuwd of ik er over 2 dagen nog zo over denk, want dan is het tijd voor de volgende vaccinaties en ik ben benieuwd hoe Luuk daar deze keer op reageert. En ach, anders brengen we gezellig een dagje door op bed, ik ben er inmiddels aan gewend dat Luuk bepaald hoe de dag loopt en ik had nooit gedacht dat ik me daar zo makkelijk overheen kon zetten. Het moederschap heeft een heel ander mens van me gemaakt. En ik ben er dol op!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #9: The Scene
Next What’s in a name?

6 thoughts on “Luuk is 3 maanden

  1. Gefeliciteerd! De tijd vliegt, onze meid leert ook al zoveel bij en ondanks dat het lijkt alsof ze er altijd al was is ze wel AL bijna 4 maanden.. pffff stop de tijd!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Geld sparen voor je kind

4 mei 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten