Het is de 22e. Luuk is 7 maanden oud vandaag. De afgelopen maand is weer zo snel gegaan. Ik blijf het elke maand weer zeggen. De tijd vliegt! Echt heel veel bijzonderheden zijn er eigenlijk niet deze maand. Maar toch heb ik weer veel te vertellen over de dingen die Luuk doet en kan. Dit vertel ik allemaal in onderstaande video, maar ik heb het ook opgeschreven voor de mensen die liever geen video’s kijken. Ik zou alsnog die video kijken, want Luuk gaat zo lief lachen! En natuurlijk is ook de maandfoto weer gemaakt. 

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.
Klik hier om je op mijn kanaal te abonneren.

Ontwikkelingen

Echt veel nieuwe dingen heeft Luuk niet geleerd. Hij is vooral de dingen die hij al deed veel beter en gecontroleerder gaan doen. Hij oefent nog steeds heel hard om te kruipen en heel soms lukt het een klein beetje. Op zijn speelkleed kan hij wel met gemak van de ene kant naar de andere kant schuiven als hij speelgoed wil hebben. Dus het gaat heel goed!

Ook is Luuk ineens gaan staan in de box, hij trok zich op aan de spijlen. Ik heb natuurlijk direct de plank naar beneden gaan en sindsdien heeft hij het niet meer gedaan. Nu moet ik ook toegeven dat we hem vooral op het speelkleed laten spelen, dat vindt hij veel leuker en houdt hij langer vol.

Ook speelt hij weer langer zelfstandig. Dat was even helemaal over vorige maand. Maar lukt nu weer goed. Hij kan met gemak een half uur om zich heen kijken naar alle spullen in de woonkamer en propt wat speelgoed in zijn mond. Dit vind ik vooral heel fijn omdat ik nu ook weer wat andere dingen kan doen als Luuk wakker is.

Maten

Vorige maand zaten we nog in maatje 3 qua luiers en nu heeft Luuk maatje 4 aan. Deze zitten nog wat ruim, maar sluiten wel goed aan. Ik verwacht dat we hier wel een langere tijd mee kunnen doen. Dat hoop ik tenminste. Dan groeit hij niet zo hard (meer).

En in kleding is hij eigenlijk al helemaal over naar maat 74. Sommige kledingstukken die groot vallen in maat 68 passen nog wel, maar het merendeel niet. Als ik er zo op terugkijk lijkt het er toch op dat hij maat 68 vrijwel heeft overgeslagen. Behalve de rompers in maat 68 heeft hij zijn kleding maar 1 of 2 keer aangehad. Super zonde! Hopelijk blijft hij wel wat langer in maat 74 zitten, aangezien we hier behoorlijk wat van in de kast hebben hangen.

Volgende maand gaan we weer naar het consultatiebureau, dus ik weet nu niet hoe zwaar en lang hij is. Maar hij groeit goed, dat merken we wel aan zijn luiers en kleding.

Eten & Drinken

Het eten en drinken gaat echt super de laatste tijd! We zijn overgestapt op opvolgmelk en hij drinkt hier per dag nog 3 lessen van 200+6 van. In de eerste fles ’s morgens krijgt hij fijne granen ontbijtpap. En in de laatste fles zit rijstepap. Hij vindt het heerlijk en is vaak een beetje verdrietig als zijn fles leeg is, omdat hij zo snel drinkt. Kleine gulle drinker is het.

Vaste voeding gaat er ook heel goed in. Meestal krijgt hij 1 of 2 keer fruit per dag. Hij eet een boterham met me mee tussen de middag en ’s avonds krijgt hij een groentehap met aardappels, rijst of pasta. 9 van de 10 keer eet hij zijn bakjes en bordjes leeg, dus dat gaat heel goed. Ik krijg wel eens te horen dat hij veel eet, maar ik vind het eigenlijk wel meevallen. Hij eet geen extreem grote hoeveelheden, dus we gaan lekker met hem mee. Door dit goede eten slaapt hij ook weer langer door ’s nachts. Vorige maand vertelde ik dat hij rond half 5 wakker werd iedere ochtend. Dat is niet meer zo gelukkig. Een enkele keer nog. En meestal betekend dat, dat hij de dag ervoor niet genoeg gegeten heeft, we bijvoorbeeld een fruithapje hebben overgeslagen omdat hij zo lekker lag te slapen. Daar moeten we dus goed op letten om zelf een goede nachtrust te hebben.

Tandjes

Er is nog steeds geen tandje te bekennen. Maar hij heeft wel kapotte billen en een rode wang op het moment. Plus hij is huilerig, dus ik verwacht dat er nu toch wel wat aan zit te komen. Maar ik juich niet te vroeg. Ik denk immers al ruim 3 maanden dat zijn eerste tandje eraan komt. We wachten dus geduldig af en hopen dat de kleine man er niet teveel last van heeft.

Maandfoto

Het is natuurlijk ook weer tijd voor de maandfoto. Vergeleken met de vorige maandfoto’s kun je goed zien dat hij lekker een stukje voller begint te worden. Ik ben toch zo benieuwd naar het hele overzicht van het eerste jaar! Nog 5 maanden en dan is de serie compleet. Pfff! Ik zeg het nog maar een keer; de tijd vliegt echt voorbij!

7maanden

 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous New ink
Next Mama Challenge – Maak een voorleesboekje

12 thoughts on “Luuk is 7 maanden

 1. Wat een snoepje is hij ook hihi. Z draagt overdag ook maat 4 of 4+ aan luiers. ’s Nachts maat 5. Z. is een klein poppetje haha. Hij draagt ook maat 74. Soms 80 maar dat zit allemaal vrij ruim.
  Ik hoop dat die tandjes snel gaan doorkomen. Z. heeft maanden last gehad van tandjes die omhoog kwamen. Maar je zag niks. En plots kwamen er 7 (!) tanden achter elkaar en tegelijk door binnen 2 maanden. En nu lijken de tandgerelateerde klachten even weg.

  1. Wat fijn dat het bij Z. allemaal even over lijkt te zijn. Misschien gaat het hier wel net zo. We hopen het maar, we zijn eigenlijk al 3 maanden aan het aanrommelen op deze manier. Maar nu met de kapotte billetjes hoop ik toch echt dat ze eraan komen. En het lijkt me ook zo schattig, die kleine tandjes 😉

   Z. is echt een kleintje he <3 Wel leuk! Bleven ze allemaal maar lang klein 😉

 2. Heb je mss tips hoe je begonnen bent met boterhammetjes? Jules wordt zes maanden en hier in België is de regel pas starten na 8 maanden, maar hij is zo enthousiast als hij mij boterhammetjes ziet eten. Ben alleen zo een schrikkepiet dat hij erin stilt. Hoe heb jij dat aangepakt?

  1. Ah haha. Ik krijg de vraag wel vaker, misschien moet ik er eens een artikeltje aan wijden.
   Maar ik ben begonnen met stukjes broodkorst te geven. Hier sabbelde hij lekker aan. En vervolgens ben ik blokjes van 1 bij 1 cm gaan geven. Dit ben ik gewoon gaan doen.

   Maar ik moet ook zeggen dat ik niet zo bang ben. Vorige week verslikte Luuk zich in een broodkorst. Hij ging hoesten en zorgde er helemaal zelf voor dat het weer naar boven kwam. Het stukje vloog echt zijn mond uit. Ik gaf hem een slok water, kletste wat tegen hem en hij begon direct alweer te lachen. Die kleintjes regelen het zelf zo goed!

   En sommigen zeggen inderdaad dat het beter is om te wachten met brood. Bij ons consultatiebureau vonden ze het prima om al te geven.
   Het is denk ik vooral waar jij je zelf goed bij voelt.

   Stukjes brood geef ik trouwens tussen zijn kaken (op de plek waar zijn kiezen komen). Dan spuugt hij het minder snel uit. En ik geef het vanaf een vorkje. Die helpt hij mee naar zijn mond te brengen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Wanneer vertellen dat Sinterklaas niet bestaat?

7 november 2020
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten