Het leek wel een eeuwigheid te duren tot ik dit blogje online kon zetten. Wachten is niet mijn sterkste punt. Al helemaal niet als je opzoek bent naar herkenning en steun. Maar wat is het fijn om het nu dan eindelijk van de daken te kunnen schreeuwen: IK BEN ZWANGER! Het is echt waar; Luuk wordt grote broer!

Dat is dan ook de reden waarom het de laatste tijd op mijn blog zo stil is. Hoewel ik het plan had a.s. zaterdag wanneer we Luuk’s verjaardag vieren de hele familie in één keer zouden inlichten om het vervolgens nog een tijdje stil te houden op mijn blog, is het anders gelopen. Mijn zwangerschap verloopt niet zo lekker. De misselijkheid is niet te houden de laatste weken. En dan bedoel ik niet de welbekende ochtendmisselijkheid die over gaat met een licht ontbijtje. Ik ben van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat misselijk. Zo misselijk dat ik medicatie nodig heb om de scherpste randjes er vanaf te halen.

Bloggen staat op een laag pitje, ik kan me niet concentreren achter de laptop. Deadlines haal ik niet, mijn mailbox puilt uit, gastblogs staan klaar om nagelezen en ingepland te worden, maar het lukt niet. Ik krijg het niet voor elkaar mijn laptop open te klappen en mijn to do list af te werken. Mijn leven staat momenteel vooral uit werken en mijn eten binnenhouden. Van genieten komt helaas dus nog niet zoveel terecht.

eerste-echo

Zoals het er nu naar uit ziet ben ik uitgerekend op 23 oktober en dat betekent dat ik nu 8,4 weken zwanger ben. Het is wat aan de vroege kant om het te vertellen, maar omdat ik me niet zo goed voel, voelt het goed om het bespreekbaar te maken. Open te zijn over dat wat er speelt in ons leven. En nu iedereen toch al op de hoogte is, kan het natuurlijk niet anders dan dat het ook op mijn blog komt te staan. Ik kijk nu al zo uit naar alle reacties.

Bereid je dus voor op heel veel zwangerschapsgerelateerde blogs de komende tijd!

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Blote mama buik van Bregje
Next Mijn angsten deze zwangerschap

42 thoughts on “Luuk wordt grote broer!

 1. Wooooohoooo! Nogmaals gefeliciteerd, chick! Ik hoop voor je dat die stomme misselijkheid snel over is en dat je over kan gaan tot keihard genieten van het nieuwe leven wat in je groeit! Dikke kus en knuffel!

 2. Gefeliciteerd!! Wat vervelend dat je de hele dag door misselijk bent. Hopelijk is dat snel voorbij. Kom maar op met je zwangerschapsblogs!!

 3. Wat tof voor Luuk dat hij grote broer wordt! Echt balen dat je meteen zo ziek bent van de misselijkheid, maar toch ook heel erg tof voor jullie dat er nog een kleintje bij gaat komen! Gefeliciteerd!

 4. Gefeliciteerd! Maar wat naar dat je zo ontzettend misselijk bent. Heel veel sterkte en ik hoop dat je snel kan gaan genieten van deze zwangerschap zonder de misselijkheid.

 5. Van harte gefeliciteerd! Wat ontzettend vervelend dat je zo misselijk bent, ik hoop voor je dat dit snel over mag zijn en je weer helemaal lekker in je vel zit. Er groeit in ieder geval een prachtig wonder in je buik, geweldig!

 6. Gefeliciteerd! Wat leuk zeg! Heel herkenbaar dat je weinig energie hebt voor je blog…hier ook veel last van gehad. hopelijk voel je je snel weer beter zodat je kunt genieten van deze bijzondere tijd! 🙂 Fijne zwangerschap gewenst!

 7. Van harte gefeliciteerd!! Wel ontzettend balen van de misselijkheid natuurlijk, hopelijk is dat snel over. Voor nu gewoon goed je rust pakken en vooral aan jezelf en de baby denken 🙂

 8. Oh wat een heerlijk nieuws!!!
  Hopelijk gaat de misselijkheid snel over en kan je beginnen genieten !

  Ik kijk er alvast naar uit om die buik te zien groeien :D. Doet dat goed hé!

 9. Van harte gefeliciteerd. Wat gaaf dat Luuk grote broer wordt. Hopelijk slaat de medicatie snel aan zodat je lekker kan genieten.

 10. Wat een fijn nieuws Joyce, gefeliciteerd! Ik hoop voor je dat je gauw van de misselijkheid af bent en echt kunt gaan genieten.

 11. Wat een leuk nieuws! De misselijkheid ken ik maar al te goed en ik weet dat het echt heel zwaar is! Heel veel sterkt en veel rusten, het gaat echt een keer weer over..maar voor nu Van Harte Gefeliciteerd! Ik zie uit naar al je updates en leuke blogjes!

 12. Ik kom voor het eerst op je blog en dan gelijk over zulk mooi nieuws 🙂
  Van harte en veel geluk gewenst, ik hoop voor je dat de misselijkheid snel minder wordt. Sterkte daarmee!

 13. Hoi Lieve schatten,
  Gefeliciteerd met dit mooie nieuws!
  Jammer dat je zo ziek bent, van genieten is dan nu nog even geen sprake, maar vast wel de blijdschap dat jullie weer een nieuw kindje mogen verwachten. Ik hoop dat je je snel beter gaat voelen en dan ook kan gaan genieten van de komst van de nieuwe wereldburger.

 14. Wat een super nieuws zeg! van harte gefeliciteerd. Vervelend dat je zoveel last hebt van misselijkheid… Ik hoop voor je dat het een fase is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Tips voor een babyshower

11 juli 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten