Om eerlijk te zijn zag ik best een beetje op tegen het moment na de bevalling. Hoe zal Luuk reageren op Maik en wat zal hij ervan vinden dat er een baby op mijn borst ligt op dat moment? Ik vroeg wat rond bij andere moeders hoe zij dat moment beleefd hadden en wat zij deden om het soepel te laten verlopen, zonder jaloezie het liefste. Iedereen zei hetzelfde. Ze hadden de oudste kinderen een cadeau gegeven namens de baby om het ijs te breken. En dat was precies wat wij ook wilden doen.

In de maanden voor de bevalling vroegen we ons af wat voor cadeau we Luuk zouden geven. Wel wisten we direct dat het gewoon een kleinigheidje moest zijn. Geen enorme loopfiets of een ander duur cadeau. Luuk is gek op auto’s en tijdens de ziekenhuiscontroles was hij altijd op zoek naar ambulances. Want die reden daar natuurlijk af en aan en dat vond hij prachtig. Toen ik een speelgoed ambulance in het ziekenhuiswinkeltje tegenkwam, wist ik dat dat het cadeau moest worden. Na de bevalling komt Luuk als het goed is vrijwel niet meer in het ziekenhuis voorlopig en hoeft hij dus niet meer opzoek naar de ambulances. Wat een mooie afsluiter zal dit dan zijn?

cadeauvandebaby

Ook zonder cadeautje had Luuk het denk ik prima gevonden op de verloskamer die avond. Daarover binnenkort meer in een apart artikel. Maar het cadeautje viel enorm in de smaak. De ziekenauto ging de volgende dagen overal mee naartoe en Luuk vertelde trots aan iedereen dat hij die auto van Maik gekregen had, zoals hij dat met alle auto’s die hij gekregen heeft de afgelopen maanden kan vertellen.

Het werkte goed en ik kan het iedereen aanraden om een kleinigheidje namens de baby te geven aan je oudere kinderen. Gewoon als een lief gebaar en om het ijs in eerste instantie te breken. Ik bedacht me onlangs dat ik zelf ook een cadeautje kreeg vroeger, “van mijn broertje” nadat hij geboren was. Een kwartetspel van de Flinstones. Ik heb er nog jarenlang mee gespeeld.

baby-cadeau

Luuk vermaakte zich uitstekend op de vloer van de verloskamer met zijn nieuwe aanwinst. Hij bleef heel zoet spelen en op die manier had ik de tijd om met mijn moeder de afgelopen uren even kort bij te praten. Het was dus niet alleen goed voor de eerste band tussen Luuk en Maik, maar ook lekker rustig om te kunnen bijpraten haha. Twee vliegen in een klap!

Gaven jullie je oudste kind(eren) een cadeautje namens de baby? 

Foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Troost Fotografie.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Kinderschoenen tag
Next Maik is 1 maand oud

8 thoughts on “Luuk’s cadeau namens Maik

  1. Wij hebben dat niet gedaan. Ook helemaal niet overna gedacht. Wel hebben we Luca zelf laten doen wat hij wilde. En bij de eerste ontmoeting was dat vooral snel weg van mama en Nola. Dus ging hij lekker met papa beneden in de hal van het ziekenhuis spelen. Wel een leuk idee en fijn dat het zo in de smaak viel bij Luuk.

  2. Leuk idee! Ik moet zeggen dat ik er helemaal niet bij stil heb gestaan, maar het is nog niet te laat 😉 Een cadeautje namens Lise aan de baby hebben we wel al. Maar misschien dat ik inderdaad ook een kleinigheidje voor haar ga inpakken.

  3. leuk idee inderdaad. Wij hebben wel een aantal cadeautjes aan Lola gegeven na de geboorte. Maar niet echt namens Coco. Meer met de boodschap dat het voor beiden is alleen Coco kan er nu nog niet mee spelen dus mag Lola dat nu doen.

  4. Hebben wij ook gedaan inderdaad! Ons zoontje was toen helemaal gek van Elmo. Hij heeft toen een klein Elmo knuffeltje gekregen en was er heel blij mee! Wel deden we dit toen we thuis waren en niet in het ziekenhuis.
    Ook nam de kraamvisite vaak ook iets kleins voor hem mee en de kraamverzorgster liet hem overal bij helpen als hij dat wilde.

  5. Dat klinkt echt als een super goed idee. We zijn hier nog enigszins “bang” hoe J het op gaat pakken dat hij een broertje krijgt. Ik denk dat we een miniatuur bus dan als cadeau van z’n kleine broer aan hem gaan geven; wat Luuk met ambulances heeft, heeft J met bussen. Hij kan daar geen genoeg van krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Dagje uit: Landgoed Nienoord

3 augustus 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten