Afgelopen donderdag was Luuk alweer 2 maanden oud. Het is zo cliche, maar toch waar. De tijd vliegt, voor je het weet zijn ze groot. De afgelopen 2 maanden zijn voorbij gevlogen. Maar wat genieten we elke dag van onze kleine vent.

Het was donderdag gelijk tijd voor een check-up van het consultatiebureau. Meneertje is sinds de bevalling al bijna 1,5 kilo aangekomen en is 9 centimeter gegroeid. Ehhh, waar is mijn kleine baby gebleven? Verder heeft hij de 3 weken eerder ter wereld komen ruimschoots ingehaald, meneer gaat snel, heel erg snel! Hij probeert zich al van zijn rug naar zijn buik te rollen, wordt enorm driftig als het niet lukt en houdt zijn hoofd al veel langer omhoog dan noodzakelijk.

De vorm van zijn hoofd is gelukkig ook helemaal goed en zijn heupen lijken ook prima te zijn. Dus meneer werd helemaal goedgekeurd. Nu maakte ik me daar ook eigenlijk helemaal geen zorgen over. Hij is zo tevreden en lijkt elke dag iets meer te kunnen. Hij lacht de hele dag door en zoekt veel contact. Het is steeds leuker als hij wakker is. De nachten worden ook steeds wat langer en dat doet ons ook veel goed.

 2 maanden

Aan het eind van het bezoek kreeg Luuk zijn eerste prikjes. Mijn arme vent moest zo hard huilen. Maar die muts van het consultatiebureau vond ook dat hij gewoon op het matje moest liggen, ik mocht alleen zijn handen vast houden en verder niet. Dat ga ik de volgende keer dus ff helemaal anders doen. Als ze hem willen prikken, prima, maar hij gaat gewoon bij mij op schoot zitten, dan kan ik hem ondertussen knuffelen en troosten. Het voelde zo afstandelijk, dat het totaal niet goed voelde. Maar goed, dan weten we dat ook weer. De 24 uur na het prikje waren onrustig. ’s Avonds kreeg Luuk wat koorts en heb ik hem een zetpil gegeven, daar knapte hij direct van op, er konden weer voorzichtige lachjes vanaf, maar de nacht duurde erg lang. Gelukkig was hij vrijdagmiddag weer redelijk zichzelf.

Op naar Luuk’s derde maand. Ik kijk nu al uit naar de vele ontwikkelingen. Het is in elk geval een feest om elke dag weer op te staan en begroet te worden met een brede lach.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #5: Nacontrole
Next Controle op de diabetespoli

1 thought on “Luuk’s eerste prikjes en 2 maanden oud

  1. Oooh klinkt erg goed!
    Zie dat je ook een maart kindje hebt!
    Mijn meisje is ook 3 weken te vroeg geboren, maar dan begin maart! Volgende week vrijdag is ze alweer 3 maanden :O

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Bambo Nature luiers + winnen

11 april 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten