Nog maar een week tot Luuk’s derde verjaardag. Hij vindt het al reuze spannend en maakt voor het eerst echt heel bewust mee dat hij jarig is. Toen ik onlangs samen met hem door een speelgoedwinkel liep en zei dat hij de dingen die hij wilde hebben, best voor zijn verjaardag zou kunnen vragen, vond hij dat een goed plan (HAHA, nu nog wel natuurlijk….). Toch vond ik het lastig zijn verlanglijstje te maken dit jaar. Want hij vindt alles wel leuk, maar ik word inmiddels gillend gek van al dat speelgoed in huis. Samen met hem maakte ik een (deels nuttig) verlanglijstje voor zijn derde verjaardag. 

Nuttige cadeau’s

Speelgoed is heel leuk, maar het is niet altijd nodig. Hij heeft inmiddels zeker 100 auto’s en daar speelt hij dan ook erg vaak mee. Maar omdat hij er al zoveel van heeft, wilde ik het nu juist niet vragen. Ik ga dit jaar meer voor nuttig en praktisch.

Een dekbedovertrek van Brandweerman Sam bijvoorbeeld. Want we hebben nog een extra setje voor op zijn bed nodig en hij is dol op Brandweerman Sam. Ik denk dat hij heel graag in zijn bed wil liggen als dat dekbed erop ligt. Ook vragen we pyjama’s. Ook praktisch en hij vindt het leuk als er bekende figuren op staan.

Waar ik later nog aan dacht, maar aan niemand heb gevraagd, is een abonnement voor de dierentuin. Nu Luuk 3 wordt, kan hij niet meer gratis mee naar binnen. Maar dat is wel een goed cadeau voor volgend jaar.

Creatieve cadeau’s

Ik vind het erg leuk en gezellig om met Luuk te knutselen, dus knutselspullen zijn ook altijd van harte welkom. Dat ligt niet op de vloer met de rest van het speelgoed en is er af en toe makkelijk bij te pakken. Zo zou ik het heel tof vinden om Crayon Rocks te krijgen, zodat Luuk hier fijn mee kan kleuren en tekenen. Kleurboeken en stempels vindt hij ook erg leuk. En die zijn weer volop van Brandweerman Sam en dinosaurussen (die hij ook erg tof vindt) verkrijgbaar.

Spelletjes

Luuk krijgt nu steeds meer de leeftijd om spelletjes met ons te spelen. Hij vindt memory erg leuk en heeft daar al 2 verschillende spellen van. Maar een dominospel van Brandweerman Sam heeft hij nog niet. En het lijkt me fijn om op die manier wat vaker quality time te hebben. Samen met de auto’s spelen vindt Luuk met mij niet leuk. Ik speel niet leuk genoeg denk ik haha. Dus dan kunnen wij mooi dat soort spelletjes spelen aan tafel. Dat is ook nog eens goed voor zijn ontwikkeling!

Boeken

Ook boeken zijn nog altijd een goed idee om te geven. Luuk is dol op lezen en verslindt boeken waar je bij staat. Zoekboeken zijn vooral favoriet bij hem. Hij kan rustig minutenlang naar een tekening in een boek kijken om alle gebeurtenissen in zich op te nemen. Hij vertelt je dan waar de auto’s zijn, welke dieren hij ziet en wat voor andere dingen hij allemaal nog ziet. Mijn grote dino kijk en zoekboek staat dan ook op zijn verlanglijstje.

Speelgoed

Natuurlijk hoeft hij niet alleen nuttige en creatieve cadeau’s te krijgen. Spelen mag ook nog gewoon. Van ons krijgt hij een grote Brandweerman Sam auto. Die hadden we al gekocht, maar toen hij ‘m laatst in de winkel zag staan was hij heel erg teleurgesteld dat we het niet meenamen. Dat wordt dus vast een succesvol cadeau. Daarnaast wil hij graag Brandweerman Sam poppetjes en auto’s. Heel erg veel auto’s. Kleine auto’s hebben we altijd in huis om hem om te kopen als het nodig is haha. Heel pedagogisch verantwoord, maar niet heus. Toch werkt het wel. En ik verwacht dat hij van de visite vast en zeker ook nog wel auto’s zal krijgen.

Ik weet ook dat sommige mensen helemaal niet naar het verlanglijstje gekeken hebben en zelf al wat gekocht hebben voor Luuk. Wat dat betreft kent iedereen hem goed genoeg om wat leuks uit te kiezen. En de dingen die hij nu niet krijgt, laten we lekker op zijn verlanglijstje staan voor de feestdagen aan het eind van het jaar.

Koop jij liever leuke of nuttige cadeau’s voor een kind?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Extra aandacht voor vaders op Vaderdag
Next Met deze tips van de loodgieter repareer je zelf een lekkende kraan

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Winnen: Squiz knijpfruitzakjes

7 mei 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten