Whoa, het is onvoorstelbaar. Maik is alweer een maand oud! Aan de ene kant voelt het als de dag van gisteren dat hij geboren is en aan de andere kant voelt het alsof hij er altijd al geweest is. Ik ben een maand moeder van 2 jongens en ik ga je net als ik bij Luuk heb gedaan het eerste jaar, iedere maand vertellen hoe het met Maik gaat, hoe hij groeit, wat hij doet en wat we zoal meemaken. En natuurlijk zal ik er ook iedere maand een maandfoto bij plaatsen, om volgend jaar te kunnen zien hoe Maik gegroeid is. 

Lengte & Gewicht

Maik was al geen kleintje bij de geboorte. Hij woog 3674 gram en was 52 centimeter lang. Dat is bij een termijn van 36 weken en 5 dagen aardig aan de maat. Met dank aan de zwangerschapsdiabetes. Inmiddels is Maik 4330 gram en is hij 55 centimeter lang. Geen wonder dus dat hij maar een week in maatje 50 kleding heeft gepast.

foto-21-10-16-17-48-21

Kledingmaat en luiers

Inmiddels zit Maik met al zijn kleding in maat 56. Waarvan de maat 56 kleding die klein valt, al redelijk krap is. Ik denk niet dat het heel lang duurt tot we maatje 62 in de kast op kunnen hangen. En tot vorige week heeft Maik maat 2 in luiers aan. Tot die tijd droeg hij maat 1. En op zich zou hij die nog passen, maar maat 2 zit ook goed, zo konden we een nieuw pak in maat 1 dicht houden om te ruilen in een grotere maat.

Ontwikkeling

Rondkijken

De eerste weken keek Maik vooral naar niets. Zijn ogen bewogen ongecontroleerd, hij keek regelmatig scheel en focussen lukte nog niet helemaal. Inmiddels is dat wel anders. Sinds een paar dagen heb ik het idee dat hij meer ziet. Hij kijkt naar de boxmobiel die boven hem ronddraait. Als hij in mijn armen ligt, ziet hij me ineens en kijkt me aan. Maar ook kijkt hij meer om zich heen. Bekijkt de zwart omlijstte dingen in de woonkamer, kijkt naar lampen en de ramen.

Luisteren

Ook heb ik inmiddels het idee dat hij reageert op onze stemmen. Als ik tegen hem klets, draait hij zijn hoofd naar me toe en kijkt me aan. Ik kan bijna niet wachten tot hij ook op mijn stem gaat reageren door bijvoorbeeld te lachen. Maar aan de andere kant mag dat ook nog wel even duren. Het gaat al snel genoeg!

Nek omhoog en sterke benen

Maik kan al goed zijn hoofd optillen. Vooral als hij honger heeft en zich boos maakt. Maar hij kon dit al vrij snel, een dag na de bevalling lukte het hem al. Ook is hij erg sterk in zijn benen. Dat viel ze bij het consultatiebureau ook op. Ik vrees een beetje dat Maik net zo’n vlotte kerel als zijn broer zal zijn. En die was vaak gefrustreerd omdat hij veel meer wilde dan hij kon haha. Ik ben benieuwd hoe het gaat de komende maanden.

foto-16-10-16-16-20-04

Eten en drinken

Vier weken lang heeft Maik, met uitzondering van de dagen in het ziekenhuis, uitsluitend borstvoeding gedronken. Maar het loopt niet. Het voelt niet lekker meer en daardoor stappen we over naar de laatste beetjes borstvoeding en kunstvoeding daarnaast. Dit gaat volledig op verzoek en hij drinkt lang niet al zijn flessen leeg. Dus hoeveelheden en keren drinken kan ik niet zeggen, dat verschilt per dag. Wel laat hij vrijwel altijd 2,5 a 3 uur tussen de voedingen zitten en na half 10 ’s avonds slaapt hij door tot half 3 (zomertijd). Ik hoop dat we dat binnenkort kunnen verschuiven naar de nacht. Of ik moet leren eens een keer vroeg naar bed te gaan haha.

Maandupdate in videovorm

Ik moet duidelijk weer een beetje inkomen met filmen, maar wil de maandupdates, net als bij Luuk, ook doen in videovorm. Als je het leuk vindt om te kijken, doe dat dan vooral!

 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Luuk’s cadeau namens Maik
Next Blogtournee: Stukjes Hemelblauw

1 thought on “Maik is 1 maand oud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

NIPT test ja of nee?

19 april 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten