Afgelopen woensdag was Maik alweer 2 maanden oud. Jeetje wat gaat de tijd hard bij een tweede. Ik had me nog zo voorgenomen veel meer te genieten van deze periode dan ik bij Luuk heb gedaan, maar ik geef toe dat de tijd zo snel gaat, dat je nauwelijks de tijd hebt om er echt bij stil te staan. Ik praat je in deze maandupdate bij over hoe het gaat met Maik. 

Lengte & Gewicht

Vorige week mochten we naar het consultatiebureau en werd Maik uitgebreid gemeten en gewogen. Nog steeds heb ik de babyweegschaal hier thuis staan, dus ik wist dat hij goed gegroeid was. Maik woog vorige week 4955 gram en was 58 centimeter lang.

Hij was zo’n grote baby bij z’n geboorte en dat bleef ook zo de eerste maand. Inmiddels buigt de grafiek iets af. Hij is inmiddels een gemiddelde baby. En doet het hartstikke goed.

foto-19-11-16-19-32-44

Kledingmaat & Luiers

Sommige maatje 56 kleding begon toch echt wat krapper te zitten, dus heb ik afgelopen week de grote wisseltruc gedaan in zijn kledingkast. Maatje 56 eruit en maatje 62 erin. De meeste kleding in maat 62 zit goed bij hem, bij andere moet ik net de mouwen of juist de broekspijpjes een keer omslaan. Het ligt er maar net aan welk merk kleding het is.

Maik draagt nog steeds maat 2 luiers. Ik heb wel het laatste pak hiervan opengemaakt. Ik denk dat maat 3 luiers inmiddels ook wel goed zullen zitten, maar 2 lukt ook nog, dus die maken we eerst op.

Ontwikkeling

Lachen

Maik is gaan lachen! Dit deed hij toen hij 4,5 week oud was voor het eerst. Joost hield voor de grap 1 van zijn vinyl platen boven Maik’s hoofd en hij lachte er breeduit naar. Echt een gulle lacher is Maik niet. Hij lacht naar mij vrijwel nooit en een enkele keer naar andere mensen. Liever lacht hij naar de muursticker op onze slaapkamermuur of naar de fotolijsten in de woonkamer.

foto-11-11-16-10-14-21

Rondkijken

Hij kijkt steeds meer om zich heen en je merkt het duidelijk aan hem als hij in bepaalde ruimtes in huis bijna nooit komt. Van de week nam ik hem mee naar de keuken en daar keek hij zijn ogen uit. Zo leuk om te zien. Hij is sowieso een enorme staar koning. Minutenlang kan hij je aankijken haha. Met af en toe nog even scheel kijken om te focussen.

Doorslapen

Met 5 weken en 6 dagen sliep Maik voor het eerst de hele nacht door. Ik was bang dat het een eenmalige actie was. Maar het is eerder een uitzondering wanneer hij ’s nachts wel wakker wordt. We boffen enorm met de nachten, dat beseffen we ons maar al te goed. Rond een uur of 22:00 krijgt Maik zijn laatste fles en dan slaapt hij tot een uur of 6 / half 7. Heerlijk!

Eten en drinken

Maik krijgt flesvoeding (kunstvoeding ja), het hoe en waarom ga ik in een aparte blog nog uitleggen. Aan het begin van de tweede maand dronk Maik nog 6 a 7  keer 90cc + 3 scheppen voeding en dat konden we na een dag of 10 ophogen naar 120 +4. We merken nu langzaam aan dat hij hier niet meer genoeg aan heeft en bieden hem nu flessen van 150 + 5 aan. Deze gaan lang niet altijd op, maar Maik drinkt ook nog 6 keer per dag. Dus dat is helemaal prima. Al zou ik het niet heel erg vinden als hij een keer minder gaat drinken. Omdat hij zo lang slaapt ’s nachts, komen de voedingen nog steeds vrij vlot op elkaar op de dag en dat is soms wat passen en meten in de rest van onze planning.

foto-14-11-16-09-16-09

Maik doet het gewoon nog steeds heel erg goed. Hij is een heerlijk makkelijke baby, slaapt, drinkt, poept en plast en verder hebben we eigenlijk niet veel naar hem om te kijken. Ik merk wel dat ik het leuker ga vinden nu hij iets meer interactie heeft. Het is goed te merken dat hij al meer contact probeert te zoeken met Luuk. En Luuk is ook nog steeds stapelgek op zijn broertje en raakt hem het liefst de hele dag aan haha.

Welke baby periode vond jij het leukste? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Trix de T-rex in Naturalis
Next De keuken en badkamer veilig maken voor kinderen met de slotenmaker Nijmegen

3 thoughts on “Maik is 2 maanden oud

  1. Mijn zoontje is nu 9 maanden en ik denk dat ik de afgelopen 3 maanden wel heel bijzonder vindt. Die ontwikkeling gaat zooooo snel. Bijzonder om te zien hoe hij ineens weer iets nieuws kan. Maar eigenlijk vond ik alle perioden iets bijzonders hebben. Behalve de eerste 8 weken, dat was alleen maar huilen

  2. Wat fijn dat het zo goed gaat! En heerlijk dat hij zo goed slaapt. Wat ik nu mis van de babytijd is het knuffelen en het bij je in slaap vallen. Het leukste vond ik de tijd rond de eerste hapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Het spook nijntje

10 augustus 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten