Maik is alweer 3 maanden bij ons, 1/4 van zijn eerste levensjaar. De tijd gaat echt veel sneller bij een tweede kind dan bij de eerste. Of lijkt dat maar zo? Het is in elk geval tijd voor een nieuwe update over Maik. Want hoe gaat zijn ontwikkeling, groeit hij goed en drinkt hij goed? Ik vertel je alles over hem in deze maandupdate. En natuurlijk staat er ook weer een nieuwe maandfoto bij. 

Lengte & Gewicht

Afgelopen dinsdag was het tijd voor een bezoekje aan het consultatiebureau. Een week of twee geleden heb ik onze babyweegschaal verkocht, omdat ik Maik er niet meer op woog aangezien hij zo beweeglijk is. Ik was dus erg benieuwd naar zijn lengte en gewicht.

Maik blijkt een lange jongen te zijn met zijn 62,5 centimeter. En, zeker bij zijn lengte, blijft zijn gewicht wat achter. Hij weegt nu 5425 gram. Hij is lang en slank, maar zeker niet mager. Toch is het wel iets om even in de gaten te houden. Overigens zag ik in het groeiboekje van Luuk dat hij op deze leeftijd 300 gram zwaarder was dan Maik nu en een halve centimeter langer. Dus het gaat echt om een paar honderd gram. Tja, het blijft een momentopname. Misschien had Maik wel net geplast ofzo. Ik maak me er in elk geval niet druk om.

Kledingmaat & Luiers

Maik draagt maatje 62, waarvan sommige kledingstukken zelfs al aan de krappe kant beginnen te zitten! Ik ga dus als een speer door zijn kledingkast om te zien wat hij nog niet aan heeft gehad. Hij groeit zo hard, het is zonde als er echt veel kleding ongebruikt in de kast blijft liggen.

We zijn overgestapt op maatje 3 luiers. Want de maatje 2 luiers waren op. Ze pasten nog wel goed, maar enorme poepluiers hielden ze niet meer tegen. Maatje 3 zit prima, daar zal hij voorlopig vermoedelijk ook nog wel in blijven zitten.

Ontwikkeling

Lachen

Het duurde een tijdje, want Maik is erg zuinig met zijn lachjes geweest de afgelopen tijd. Maar sinds een weekje lacht hij de hele dag. Zodra ik mijn hoofd boven hem hou, gaat hij breeduit lachen. Zo heerlijk om te zien. Ook als ik ’s avonds naast hem ga liggen (hij slaapt in een co-sleeper), lacht hij breeduit naar me. Of hij wil zeggen dat hij het fijn vindt om zo te slapen. Nou ja, dat vind ik gelukkig ook.

Hoofd optillen

Zijn hoofd optillen kon hij direct na de bevalling al, daar verbaasde ik me de eerste dag enorm over. Maar hij kan het steeds beter. Hij wil je aankijken, hij wil rondkijken en tilt daarvoor zijn hoofd graag op. Hij vindt het alleen niet fijn om op zijn buik in bijvoorbeeld de box te liggen. Dat is wel jammer. Ach, dat vindt hij binnenkort vast wel leuk. We oefenen gewoon door af en toe. Op zijn buik op ons borst liggen vindt hij overigens wel fijn.

Klanken maken

Het klanken maken is echt begonnen. Hele verhalen kan hij brabbelen tegen knuffeltjes, rammelaartjes en ander speelgoed. Zo leuk. Als hij in zijn newbornschaal van Stokke ligt, kletst hij minutenlang tegen ons of zijn speelgoed. Ik vind het heerlijk om daarnaar te luisteren. En te kijken, want hij lacht er ook zo lief bij.

Buikspieren

Maik begint ook met het trainen van zijn buikspieren. Hij wil graag zitten. Ja echt, al voor hij 3 maanden is. En hij spant zijn buikspieren aan om overeind te komen. Vlotte kerel, ik ben benieuwd hoe lang het duurt tot hij los kan zitten. Luuk deed dat voor hij 6 maanden was al, zo gek dat dat al over 3 maanden is. Ik ben benieuwd of Maik het net zo snel kan. En zo niet is het natuurlijk ook goed. Ik moet misschien ook eens ophouden met vergelijken. Al doe je dat automatisch denk ik.

Sterke benen

En als Maik dan zit, wil hij het liefste ook nog staan. Uiteraard kunnen zijn benen hem nog niet helemaal tillen, maar hij komt een aardig eind. Ook trapt hij zichzelf van je af als hij bij je ligt. Je moet hem dus altijd goed vasthouden, omdat hij heel onverwachts zijn benen kan strekken en zichzelf zo verplaatst. Als hij schuin ligt, op het voedingskussen bijvoorbeeld, zet hij regelmatig zijn voeten plat op het bed om zijn billen op te tillen en zo naar beneden te zakken. En vervolgens gaat hij huilen dat hij niet lekker ligt haha.

Eten en drinken

Het drinken gaat steeds iets beter. Ik merk wel dat hij de flessen nog steeds niet altijd leegdrinkt. Het is erg afhankelijk van hoe je hem vasthoudt. Misschien is het helemaal geen flessenkind. Op het consultatiebureau zien ze het liefst dat we over een maand al beginnen met vaste voeding, maar om heel eerlijk te zijn, zie ik dat niet zo zitten. Ik ben meer voor vaste voeding vanaf 6 maanden. Maar wellicht kunnen we de dagen dan eindigen met een papflesje. We zullen het wel zien. Voorlopig wil ik me nog niet bezighouden met vaste voeding.

Op dit moment drinkt Maik nog 5 a 6 flessen van 150+5 scheppen. Waarvan er zeker 3 per dag niet helemaal leeg gaan. De ene keer laat hij 20 staan, dan weer 70. Het is maar net hoe zijn pet staat die dag. Dat is wel wennen, na een kind die binnen 10 minuten zijn flessen leegdronk en dan het liefste nog meer wilde. Maik doet er veel langer over en heeft ook niet altijd zin om verder te drinken. Voedingsmomenten kunnen hierdoor 20 minuten tot zeker een uur duren. Dat is nog wel eens lastig als je plannen hebt op een bepaalde dag. Maar het komt vast vanzelf goed.

Maandfoto

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous 10 best gelezen artikelen in 2016
Next Blog jaaroverzicht 2016

4 thoughts on “Maik is 3 maanden oud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #28

2 november 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten