Maik gaat hard deze maand, inmiddels is hij alweer 7 maanden oud. En als ik de vorige maandupdate lees, verbaas ik me over alle nieuwe dingen die hij nu alweer kan. Ik was even vergeten hoe hard baby’s zich ontwikkelen de tweede helft van het eerste levensjaar, maar wat vind ik het toch steeds leuker worden! 

Lengte & Gewicht

We hoeven pas over een maand of 2 weer op het consultatiebureau te komen en zelf wegen en meten vind ik niet zo nodig. De kleine man is tevreden, eet en drinkt niet altijd even goed, maar is niet graatje mager, dus ik geloof het allemaal wel eigenlijk. Ik geloof wel dat hij goed groeit in elk geval.

Kledingmaat & Luiers

Maik is inmiddels helemaal over naar maat 68 kleding. En dit zit nog perfect bij hem, dus ik verwacht dat hij deze maat nog wel een tijdje zal dragen.

Ook draagt hij nog steeds luiers maat 3. Ze zitten nog steeds goed, dus ik heb afgelopen week met de Kruidvat aanbieding maar weer een aantal pakken maat 3 luiers ingeslagen. Dan kunnen we voorlopig weer even vooruit.

Ontwikkeling

Tijgeren

Hij krijgt ineens haast met ontwikkelen. Hij tijgert zich een groot deel van de woonkamer door. En draait op zijn buik alle kanten op om alles te kunnen zien. Hij is hier echt enorm snel in, maar ik zag dat Luuk het ook al deed toen hij 7 maanden oud was. Wat dat betreft gaan ze dus gelijk op, leuk om dat te zien!

Proberen te zitten

Maik speelt heel graag op zijn buik op een speelkleed of de foammatten en gaat dan vaak in kruipstand zitten. Maar hij draait soms ook zijn billen naar de zijkant, waardoor hij bijna gaat zitten. Aan de ene kant vind ik dat veel te snel, aan de andere kant hoop ik toch ergens dat hij gauw zelfstandig zit, want dan kunnen we gaan fietsen! Maar alles op zijn tijd natuurlijk, het geeft ook niet als dat toch nog een tijdje duurt.

Klanken maken

Het terugbrabbelen is echt begonnen. Hele verhalen kan Maik soms op zijn manier vertellen. Ik vind het ontzettend gezellig. “kggg, rrrrr, deh, pah” dat is ongeveer wat Maik nu zegt. En lachen met geluid is hij ook goed in. Vooral naar Luuk. Hij is zo gek op zijn grote broer, dat hij direct begint te grijzen als hij Luuk ziet.

Speelgoed en andere dingen naar zijn mond brengen

Alles wordt afgepakt door de kleine meneer. Hij propt alles in zijn mond. Mijn telefoon, speelgoed, zijn sokken, mijn t-shirt, een lepel. Het maakt niet uit, alles stopt hij in zijn mond. Om daarbij enorm te kwijlen. Er komen vast nog een paar tandjes aan.

Eten en Drinken

Hierin blijft Maik toch een beetje lastig. Eten en drinken is gewoon niet zijn favoriete bezigheid. Wat wel lastig is soms, want we kunnen hem daardoor moeilijk uit handen geven, bij iemand anders drinkt hij zijn flessen namelijk nog slechter.
Hij krijgt nu 4 flessen van 180+6 en krijgt bij de eerste en laatste fles wat pap er doorheen. Nog steeds rijstebloempap, want de fijne granen pap vindt meneer niet lekker. Een kieskeurige eter, dat is hij ook haha.

Hapjes zijn nog steeds sporadisch, het moet echt nog wat meer in ons systeem komen en Maik vindt het 9 van de 10 keer gewoon helemaal niet leuk. We blijven het aanbieden als het binnen onze dagplanning past en hij niet toevallig ligt te slapen, maar het gaat vast binnenkort regelmatiger gebeuren. Melkvoeding is niet voor niets het eerste jaar de belangrijkste voeding. Voorlopig is dit dus nog wel prima.

Tandjes

Vorige maand schreef ik al een tweede tandje te zien en jawel, die kwam niet veel later door. Maik gaat nu al een paar weken door het leven met twee tandjes en het ziet er zo schattig uit. Maik is echt een lachenbek, maar hij lacht nu ook zijn tandjes bloot, waardoor die lach er nog leuker uit ziet. Tandenpoetsen vindt Maik ook leuk (en lekker!). Ik ben benieuwd wanneer het volgende tandje zich aandient, aan het gekwijl te merken, gaat het niet heel lang duren.

Maandfoto

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Een babyfoon nodig in een flat?
Next Gehoorbescherming voor baby’s en peuters

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Mond en Kont problemen

3 november 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten