Het lijkt wel of iedere maand sneller gaat, Maik is alweer 8 maanden oud. En voor mijn gevoel schreef ik vorige week pas de 7 maanden update. Maar nee, dat is echt alweer een maand geleden. Natuurlijk vertel ik net als iedere maand weer hoe het gaat met Maik’s ontwikkeling. Want jeetje, wat is hij daarin ontzettend gegroeid de afgelopen weken.

Lengte & Gewicht

Dit weet ik niet, we zijn deze maand niet naar het consultatiebureau geweest. Wel werd Maik in het ziekenhuis gewogen en een beetje uit de losse pols gemeten, om te zien hoe zijn curve eruit zag. Op dat moment was Maik op z’n slechtst net aan 7 kilo zwaar en hij was ongeveer 71 centimeter lang. Veel te slank voor zijn lengte, maar goed, hij had dan ook een flinke buikgriep te pakken. Inmiddels denk ik dat hij wel weer zwaarder is. Hij heeft in elk geval zijn eigen spekkies weer terug. Dus ik ben erg benieuwd naar het meet en weeg moment binnenkort. Ik heb alleen nog geen flauw idee wanneer de afspraak op het consultatiebureau is.

Kledingmaat & Luiers

Dat Maik is gegroeid, merken we wel aan zijn kleding. Steeds vaker draagt hij maat 74. Wauw, wat gaat dat toch hard! De 2 laatste pakken maat 3 luiers liggen ook klaar. Hierna stappen we toch maar over naar maat 4. Maat 3 zit nog best goed, maar ik denk dat maat 4 langzaam aan toch beter gaat zitten.

Ontwikkeling

Zoals ik al zei is Maik echt enorm gegroeid in zijn ontwikkeling. Ik was een beetje bang dat hij door het vele afvallen nog een tijdje flink aan moest sterken, maar Maik dacht daar duidelijk anders over. Gelukkig maar!

Maik zit!

Ik hoorde Luuk 2 weken geleden ineens roepen: “Mama, kom! Maikie zit!”. Ik stond in de keuken en dacht dat Luuk een handje geholpen had, dat doet hij wel vaker. Maik deed al wel pogingen om te gaan zitten, maar hij kon nog geen eens overeind blijven zitten als ik hem op zijn billen neerzette. Dus toen ik hem weer op zijn buik neerlegde, was ik verrast om te zien dat hij echt binnen no time op zijn billen zat. Hij zit! Helemaal zelfstandig. Wat een snelle man is het, niet te geloven.

Tijgeren/kruipen

Als je denkt aan hoe snel militairen kunnen tijgeren, dan moet je dat eigenlijk voor je zien dat een kleine baby dat doet. Maik is er enorm snel in. Hij schuift op zijn onderarmen het hele huis door en komt overal waar hij maar naartoe wil. Het is wel makkelijk, want als hij wil komen knuffelen, komt hij zelf naar me toe kruipen haha. En Luuk’s speelgoed ligt ook niet meer veilig. Alles moet even aangeraakt worden door Maik’s grijpgrage handjes.

Brabbelen en “papa” na zeggen

Geluiden maken en klanken nadoen kan Maik al goed. Sterker nog als we papa zeggen, dan lijkt het er soms al op dat hij het na probeert te zeggen. Hij heeft vast nog geen flauw idee wat het betekent, maar ik vind het wel erg grappig. En gezellig, want hij brabbelt de hele dag.

Eten en Drinken

Zelfs eten en drinken gaat steeds beter. Dat is eigenlijk al maanden een probleem, maar de laatste weken gaat het best goed. Maik begint steeds vaker vaste voeding te eten. Hij lijkt het ineens te snappen, maar wil nog niet heel veel van groente hebben. Fruit daarentegen gaat er goed in. En hij vindt het erg leuk en lekker om op een rijstwafel te knabbelen. We gaan binnenkort maar eens brood aan hem geven, kijken of hij daar mee om weet te gaan.

Drinken doet Maik nog 4 keer per dag, waaronder meestal 2 papflessen, maar we zitten wat te klooien met het vinden van de juiste fles en speen voor die flessen, waardoor hij toch ook vaak nog een gewone fles krijgt. Ach ja, zodra hij meer vaste voeding gaat eten, vind ik die papflessen ook niet zo nodig eigenlijk.

Tandjes

De laatste dagen zie ik duidelijk het derde tandje doorkomen. Bovenin Maik’s mond. Zo leuk, al ga ik die 2 enige tandjes onderin zijn mond wel een beetje missen denk ik. Het ziet er zo schattig uit als hij lacht!

Maandfoto

maik-8-maanden-oud

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Fietsstoeltje: de Bobike ONE collectie
Next Bochie om

7 thoughts on “Maik is 8 maanden oud

  1. Dat vinden van de juiste fles en speen is hier ook een drama geweest! Wij gebruiken nu de difrax met een 1,2,3 speen en dat werkt hier goed! Met de normale melk staan 1 en met pap stand 3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Terugblik: Zwanger en verhuizen naar de camping

13 maart 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten