Mama challenge 11Een nieuwe opdracht voor de mama challenge. Bedenk een sensopathisch spel. Toen ik deze opdracht zag vroeg ik me af wat een sensopathisch spel dan is. Een sensopathisch spel is spelen met vormloze materialen, bijvoorbeeld water of zand. Het gaat er om dat het kind een lijflijke ervaring beleefd. Bijvoorbeeld voelen, ruiken, horen, proeven en kijken. Bedenk daar maar eens iets bij. Pinterest staat vol met ‘sensory play’ voorbeelden. Het is dus niet zelf bedacht, maar wel zelf gemaakt.

senso6

Een sensopathische fles

Pinterest staat vol met leuke ideeën om een fles mee te vullen. En dit leek me een mooi idee om Luuk mee te laten spelen. Op deze manier heeft hij er langer plezier van en het geeft niet zo’n rommel. Ik kocht wat benodigdheden bij de Action en een flesje sap bij de Jumbo. Klaar om aan de knutsel te gaan dus!

Wat heb ik gebruikt?

 • Een leeg flesje
 • Een zakje vol pompons en plakoogjes van de Action
 • Water
 • Tape om het dopje vast te plakken

senso

Als eerste haalde ik het plastic etiketje van de fles af. En ik maakte de fles even goed schoon onder de kraan.

senso2

De fles is klaar om gebruikt te worden! Ik vulde hem voor iets meer dan de helft met water. Doe het flesje niet gelijk vol met water. Want door de spulletjes die je erin doet, kan de boel overstromen.

senso3

Ik vulde het flesje met vrolijk gekleurde pompons in verschillende kleurtjes en deed er wat plakoogjes bij. Ik vulde de fles verder met water tot er niets meer bij kon en draaide de dop op de fles. Omdat ik bang ben dat Luuk toch op de een of andere manier de dop er vanaf krijgt, besloot ik deze af te plakken met tape.

senso4

Op het moment dat ik klaar was werd Luuk wakker. We zetten hem gauw in zijn stoel en lieten hem kennis maken met zijn speel fles. Hij hield het gelijk vast en gooide hem twee keer van de tafel af. De fles ging niet open. Hij is dus babyproof!

senso5

Luuk vindt de fles erg interessant en merkt goed dat de bolletjes bewegen als hij de fles anders neerlegt. Een prima speeltje dus waar hij denk ik veel van leert!

Doe jij wel eens een sensopathisch spel met je kind?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #26
Next New ink

18 thoughts on “Mama challenge – Bedenk een sensopathisch spel

  1. Ja ik denk dat ik het ook vaker onbewust doe.
   Het viel me ook niet mee om het bewust te doen voor deze challenge.
   Hier echt bewust mee bezig zijn is niet echt mijn ding blijkt wel haha.

 1. Heel leuk gedaan! Ik werkte voor het onderwijs in de gehandicaptenzorg. Snoezelen was mijn favoriete activiteit. Dat is een ruimte vol met dit soort materialen, ook in het groot. Ik krijg meteen ideeën om ook met zoonlief aan de slag te gaan. Heel goed voor baby’s!

 2. Leuk he? Keano vind het nog steeds super leuk om met dat soort speelgoed te spelen. Ik heb laatst ouderwets een zakje met zeep gevuld, druk dat hij er mee was! Of een wcrolletje met rijst vullen. De simpelste dingen zijn al geweldig voor ze en ook nog eens goed.

 3. Heel leuk! Het lijkt een beetje op zo’n ding wat ik vroeger had, zo’n flubber ding gevuld met water. Heb even geen idee hoe het heet haha.

 4. Ik heb hier meerdere flesjes en bakjes met allerlei dingetjes erin. Een waterflesje vind ik een goed idee! Hier is de gedroogde pasta met ronde snoepballetjes in een avent bewaarcup een groot succes. Goed afgesloten natuurlijk hehe.

 5. Wat leuk, ik ben er ook weleens mee bezig. Een doorzichtig plastic bakje gevuld met wat ongekookte macaroni heeft al voor uren speelplezier gezorgd. Leuke tip om eens op Pinterest te zoeken naar meer inspiratie, ga ik doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Weekoverzicht #57: Avondjes uit en toch niet

4 augustus 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten