Mama challenge 11Een nieuwe opdracht voor de mama challenge. Dans en zing op een kinderliedje. We dansen en zingen wat af hier in huis sinds Luuk er is. Klap eens in je handjes en in de maneschijn zijn wel echt favoriet. Hij vindt het leuk als we zingen en de bijbehorende dansjes erbij doen. Ik heb een poosje getwijfeld of ik hier een video van zou maken. Maar ik zie mezelf niet zo graag dansen en zingen. Dus ik ga er vanuit dat jullie dat ook liever niet zien haha.

Soms heeft Luuk een huildag. Niets is dan goed. Tenzij we gaan zingen. Er zijn eigenlijk twee liedjes waar we de tekst van kennen, plus de “dansjes”. En deze twee liedjes vindt Luuk ook erg leuk om te horen. Meestal is hij dan dus ook stil. Houdt op met huilen en luistert aandachtig. Als we de “dansjes” met zijn handen doen, vindt hij het nog niet zo leuk. Maar hij kijkt wel heel goed naar de bewegingen die wij maken.

Klap eens in je handjes

Klap eens in je handjes blij blij blij
Op je boze bolletje allebei
Twee handjes in de hoogte
Twee handjes in je zij
Zo varen de scheepjes voorbij
Zo varen de scheepjes voorbij

In de maneschijn

In de maneschijn, in de maneschijn
Klom ik op een trapje door het raamkozijn
Maar je waagt het niet, nee je waagt het niet
Zo doet een vogel en zo doet een vis
En zo doet een duizendpoot, die schoenenpoetser is

En dat is één en dat is twee
En dat is dikke, dikke, dikke tante Kee
En dat is recht en dat is krom
En zo draaien wij het wieltje nog eens om
Rom-bom

dansenzing

Ik vrees dat we deze liedjes nog jarenlang regelmatig zullen zingen. Maar goed. Alles voor de kleine, niet waar?

Wat zijn jullie favoriete kinderliedjes?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous TAG – Project Positief
Next Weekoverzicht #27

1 thought on “Mama Challenge – Dans en zing op een kinderliedje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Pizzarette Grill voor de paasdagen

27 februari 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten