Mama challenge 11Dat is waar ook. Ik deed ook nog mee met de Mama challenge! Ik heb nog maar tot 31 oktober de tijd om alle opdrachten te doen. De komende drie weken zul je dus nog regelmatig een Mama challenge blog voorbij zien komen. Bekijk hier de eerdere artikelen die online kwamen voor de mama challenge.

Vandaag kun je lezen over ons gratis uitje voor het gezin. Afgelopen zaterdag ging ik met Joost en Luuk naar de kinderboederij. Voor het eerst! Nu Akira niet meer bij ons is, hebben we wat meer ruimte gekregen om te gaan en staan waar we maar willen. Tijd dus om lekker wat met elkaar te gaan doen.

Met mijn oppaskinderen ging ik wel eens naar de kinderboederij hier in Zeist. Kinderboerderij De Brink is een van de grotere kinderboederijen in Nederland. Kinderen kunnen een overall aan trekken en mee werken om de dieren te verzorgen. Zo leren ze op een goede en vooral respectvolle manier met kinderen om te gaan. Het is er hartstikke leuk!

We gingen met de auto (oh wat ben ik blij als ik een goede fiets heb om Luuk mee te kunnen nemen) naar de kinderboerderij en het was er heerlijk rustig. We liepen tussen de kippen, de schapen en vervolgens langs de speeltoestellen naar de geiten.

GratisUitje

Luuk keek zijn ogen uit. Stak zijn hand uit naar het schaap. Net als hij thuis bij de poezen doet. En hij bekeek ze van top tot teen. Thuis reageert hij enthousiaster op de beestjes. Maar misschien komt dat doordat hij ze inmiddels (her)kent. Ook vond Luuk het erg leuk om naar de spelende kinderen te kijken. We waren er nog maar een kwartiertje en toen begon het ineens te regenen. Ik kijk altijd naar de buienradar voor we vertrekken, maar dat had ik nu niet gedaan. Luuk werd eerder wakker dan verwacht, dus we zijn op stel en sprong gegaan. Uiteindelijk misschien maar goed ook. Want het heeft de rest van de middag geregend.

GratisUitje2

Het was erg fijn om met zijn drietjes weer even lekker op pad te zijn. Dat hadden we nodig na zo’n rotweek. Jammer van de regen. De volgende keer gaan we langer tussen de mooie beesten rondlopen. Misschien kunnen we dan ook even kijken bij de konijnen en de cavia’s. En bij de pony’s. Zo’n kinderboerderij vlakbij huis is sowieso natuurlijk leuk om eens naartoe te fietsen. Een leuk gratis uitje waarvoor we ons dorp niet eens uit hoeven.

Ga jij wel eens met je kindjes naar de kinderboerderij? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Baby moment cards van HEMA
Next 7 tips om door huildagen heen te komen

8 thoughts on “Mama challenge – Gratis uitje voor het gezin

  1. Ik ga met de kinderen van mijn werk regelmatig naar de kinderboerderij. Het is inderdaad een hele fijne kinderboerderij. De kinderen komen er ook met plezier. Kan niet wachten tot ik daar met een eigen kindje heen kan…
    Jammer dat het regende…Hopelijk kunnen jullie snel weer gaan 🙂

    1. Ik vond het altijd fijn om er met mijn gastkindjes heen te gaan. Zij trokken een overall aan, ik bleef op het terras zitten en ieder kind kon zijn eigen gang gaan. Af en toe liep ik even een rondje. Kinderen waren altijd moe naderhand. Heerlijk!

    1. Ja heerlijk he! Toen ik nog thuis woonde en er in mijn oude dorp nog een leuke kinderboerderij was liep ik er ook regelmatig langs. Daar waren tenminste herten. Die heb ik hier wel gemist eigenlijk!

  2. Wij hebben hier ook een geweldige kinderboerderij in de buurt (betaal je wel entree), de Naturij in Drachten. Er is ook een gratis hertenkamp vlakbij, waar ook andere dieren zoals geiten en kippen zitten. Met mooi weer fiets ik daar graag naartoe met mijn neefje van 1.5 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Bram en het zoldermysterie – Blogtour

3 oktober 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten