Mama challenge 11Maakte ik gisteren nog een canvasdoek voor de babykamer. Was het nu tijd om een knutselwerkje samen met Luuk te maken voor de mama challenge. Luuk is nog niet echt op de leeftijd om al mee te knutselen. Het viel dus ook niet mee om wat te bedenken. Maar het is gelukt. Ter gelegenheid van de verjaardag van mijn moeder gisteren gingen we aan de slag samen. Mijn moeder krijgt het cadeautje vandaag, dus hopelijk komt ze voor die tijd niet op mijn blog. Ben je benieuwd naar wat wij maakten? Lees dan vooral verder.

Voor vaderdag probeerde ik al eens een afdruk van Luuk’s hand en voet te maken in gips. Dit ging voor geen meter. Luuk houdt er totaal niet van om iets onder zijn voet of op zijn hand te krijgen. En ik kan me voorstellen dat je niet voor je lol met je hand in het gips drukt. Dat was dus een grote fail. Toch wilde ik graag een afdruk van zijn voet en hand hebben. Dit gingen we proberen met verf en een canvasdoek.

Terwijl Luuk aan tafel zat begon ik met het klaarzetten van alle spullen. Plakaatverf, 2 canvasdoeken (want zelf wil ik natuurlijk ook graag een hand en voetafdruk hebben), een grote kwast, bakje water en billendoekjes. Ik had van te voren het bad al klaargezet en hoefde Luuk alleen nog uit te kleden tot op zijn luier. Ik deed hem weer in de stoel en liet hem met de kwast spelen. Dit vond hij reuze interessant. Terwijl ik de verf klaarmaakte op een bordje, vertelde ik Luuk wat we gingen doen.

Ik haalde de kwast door de verf, en smeerde de onderkant van zijn voet ermee in. Ik drukte het tegen het canvasdoek en het lukte aardig. Daarna nog eens op een ander doek en ook dat ging aardig. Daarna was zijn hand aan de beurt. Dit zou de meeste problemen opleveren waarschijnlijk, dus ik was erg benieuwd. Ik deed wat groene verf op Luuk’s hand en smeerde het uit met de kwast. Vervolgens drukte ik zijn hand op het canvasdoek. Direct smeerde hij de boel onder. Weg handafdruk haha. Hij begon ook wat te huilen, vond het helemaal niet leuk. Gauw deed ik dus opnieuw verf op zijn hand en maakte nog een afdruk op het andere doek.

Echt een duidelijke handafdruk is het dus niet, maar op zich heeft het best een geinig effect. Luuk’s eerste knutselwerkje is een feit en we zijn benieuwd hoe oma er vanmiddag op reageert. Maar dat zal wel goed zitten. Oma’s vinden alle knutselwerkjes van hun kleinkind mooi toch?

Bekijk hier de andere opdrachten van de mama challenge. 

Heb jij wel eens een knutselwerkje gemaakt met je baby en wat maakten jullie? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous DIY canvas
Next Weekoverzicht #26

17 thoughts on “Mama Challenge – Maak een knutselwerkje

 1. Het effect is nog best leuk! Mijn zoon is echt een drama met knutselen, hij heeft echt het geduld niet dus ben heel blij dat hij naar de peuterspeelzaal gaat zodat hij toch nog iets creatiefs doet en mama dus nog wel iets van creaties van hem heeft.

 2. Als oma hier niet blij mee is, dan weet ik het ook niet meer! Wat ontzettend schattig. Ik wil ook zoiets doen met mijn jongens. maar daar zijn ze nog echt veel te klein voor denk ik. Ondanks ik die kleine handjes en voetjes zo graag zou willen vastleggen! haha

 3. En oma is er heel blij mee hoor.z.n eerste knutselwerkje. Ik hoop dat er vele mogen volgen. Maar deze krijgt een ereplaats. .

 4. Blijft leuk die afdrukjes! Ik heb met mijn kleine ook veel geverfd zonder vies te worden… Door papier en verf in een ziplockbag te doen. (link verwijderd door beheerder)
  Echt al leuk vanaf een maand of 6

  1. Inmiddels ken ik die manier van “schilderen” inderdaad. Leuk om met mijn gastkindjes te doen!
   Ik heb de link uit je bericht verwijderd, het is alleen toegestaan een link in het daarvoor bestemde vakje te plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Muziek van attractiepark Toverland, nu digitaal verkrijgbaar

1 juni 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten