Maak een gezonde traktatie. Ook een opdracht van de mama challenge. Dan kom je voor volwassenen al vrij snel bij suikervrije koekjes, bananenbrood of iets anders wat daar op lijkt terecht. Ik vind het leuk hoor, om ergens een beetje met hypes mee te gaan. Maar al die suikervrije dingen. Alle e-nummer ontwijkende gerechten. En alle superfoods, zijn heel eerlijk gezegd niet aan ons besteed. Is suiker slecht voor je? Vast. Moet alles maar ongezond zijn? Nee zeker niet. Maar als ik denk aan een traktatie, denk ik aan iets lekkers. De tijd van figuurtjes maken van groente en fruit komt nog wel als Luuk wat ouder is. Dus ik maakte niet helemaal een gezonde traktatie voor deze opdracht.
Simpele appelflappen
Op school, volgens mij zat ik in de derde klas van het VMBO, werd een keuken gebouwd. We zouden kookles gaan krijgen. Ik heb nooit wat gekookt tijdens die lessen. Maar we bakten wel wat af. Waaronder appelflappen. Die heb ik de periode daarna nog wel eens gemaakt voor op de zaterdagavond thuis. Maar de afgelopen jaren heb ik veel lekkere dingen gebakken. Maar geen appelflappen. Daar werd het dus wel weer eens tijd voor!
Wat heb je nodig?
- Appels
- Bladerdeeg
- Suiker
- Kaneel
- Rozijnen
- Water
Hoe maak je het klaar?
- Verwarm de oven voor op 225 graden
- Haal de bladerdeeg plakjes van elkaar en laat ze ontdooien
- Schil de appels. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes
- Strooi de suiker en kaneel (naar smaak) over de appel en hussel het door elkaar
- Meng hier eventueel rozijnen door
- Leg het appelmengsel in kleine bergjes op de bladerdeeg plakjes
- Vouw de bladerdeeg plakjes dicht en druk ze goed aan bij de randen. Ik doe dit zelf altijd met een vork
- Bestrijk de appelflappen met wat water en strooi hier nog wat suiker overheen
- Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin
Eet smakelijk!
Mmm lekkerrrrr!!
Ze waren heerlijk! 😀
Appelflappen zijn heerlijk om te maken!
Het ruikt ook altijd zo lekker in de keuken als je ze gebakken hebt!
Dat ziet er lekker uit!
Hmmm…! Dat ziet er lekker uit :D!
Die geur! En sowieso: bladerdeeg, ben ik zo gek op 😉
die zijn er erg lekker uit Joyce!