Mama challenge 11Met de mama challenge doen 10 mama’s van begin juli tot eind oktober 10 verschillende opdrachten. Ik loop een beetje achter met de opdrachten. Daarom is dit al het tweede mama challenge artikel van deze week. Eergisteren kon je lezen over ons gratis uitje met het gezin. Ik vind de challenge namelijk zo leuk, dat ik de opdrachten graag nog doe voor eind oktober.

Over de opdracht van vandaag heb ik me best wel zorgen gemaakt. Met water spelen is niet echt iets voor Luuk. Hij vond het tot vorige maand namelijk totaal niet leuk om in bad te gaan. Drama was het. Elke keer weer. Nu kon ik natuurlijk water in een fles doen en hem daarmee leren spelen, maar dat wil ik graag voor een andere opdracht gebruiken.

Gelukkig vindt Luuk het toch sinds vorige week leuk om in bad te gaan. Nu hij zelf kan zitten, zet ik hem zittend met een handdoek onder zijn billen in bad. Al direct begint hij dan te spetteren met het water. Pakt alle speeltjes die ronddrijven en moet heel hard lachen om alle druppels overal.

spelenwater2

Toch is gek doen met water nog steeds een beetje eng. Meneertje gaat huilen als het teveel over zijn hoofd heen gaat. Dus leek het me een prima plan om deze opdracht gewoon als een badmomentje te zien. Spelen met water doet Luuk wel. Mits het maar in bad is, met zijn favoriete speeltjes. Het badboekje van Woezel en Pip verdwijnt meestal direct in zijn mond. En zijn incomplete stapelbakjes collectie vindt hij leuk om mee te meppen op het water.

Meestal zorg ik dat ik nog een pyjama aan heb als ik Luuk in bad doe, want hij maakt alles zeiknat. Inclusief mij!

spelenwater

Ik ben blij dat het in bad gaan nu zo leuk en gezellig is. Geen gehuil meer, maar alleen nog maar lachen, spetteren en pret maken. Zo hoort baddertijd te zijn!

Vindt jouw kindje met water spelen ook zo leuk? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous 7 tips om door huildagen heen te komen
Next DIY canvas

8 thoughts on “Mama Challenge – Met water spelen

  1. wat vind ik Luuk een schatje.. ik ben stiekem een beetje verliefd op hem haha. Fijn dat het in bad gaan nu deze keer een stuk beter gaat! misschien moet je het langzaam opbouwen, met een klein bekertje water over zijn hoofdje?

    1. Ahh dank je! Je bent niet de enige haha!
      Ja we bouwen ook zeker langzaam op 🙂 In het zwembad vindt hij het namelijk prachtig allemaal, dus komt wel goed 🙂

  2. Dat klinkt goed! Fijn dat hij in bad gaan nu zo leuk vindt. Bij ons hebben we geen ruimte in de badkamer voor een badje. Die staat dus in de kamer, maar al dat gespetter is niet zo goed voor de vloer :S.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Hatchimals Surprise tweeling

9 november 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten