Wat was het heerlijk weer afgelopen zondag. Vorige week gingen we een ijsje eten, Luuk was wat grieperig, Maik kreeg zijn tweede tandje en we hadden de eerste barbecue dit jaar. Ook ging ik naar Racoon en had een hele gezellige avond in de stad met iets teveel biertjes. Kortom, het was weer een leuke week en ik laat het je zien in dit nieuwe weekoverzicht. 

Maandag

Maik was de hele dag al onrustig en leek veel zuigbehoefte te hebben. Hij heeft nooit een speen gehad, maar ik wilde proberen of dat was wat hij wilde. Hij vond het maar een gek ding en tufte het heel snel weer uit haha. Daarom kijkt hij zo verbaast.

Om daarna nog even lief naar zichzelf te lachen. Die selfie stand is geweldig hoor haha.

Dinsdag

Hapjes tijd! Hij was zo druk aan het bewegen, dat de wortel echt overal terecht kwam, behalve in zijn mond.

Woensdag

Je weet dat je moet kijken als je peuter een paar minuten stil is. 3 minuten was hij in zijn kamer. En toen kwam hij binnen. “Mama kijk, ik heeft haren mooi gemaakt”. Ik kon alleen maar kijken, lachen en nog harder lachen. De tranen stroomden over mijn wangen van het lachen waarop Luuk zei dat ik niet moest huilen haha. De klodders gel zaten overal, op zijn haar, maar ook op de commode en de vloer. Dat was nog een flink schoonmaak klusje.

Flesjestijd!

Donderdag

We begonnen de ochtend rustig. Maik valt meestal zo in slaap na zijn eerste fles en tukt dan nog een uurtje. Dat geeft mij mooi de tijd om me aan te kleden.

Luuk is de hele week al flink aan het hoesten en was een beetje grieperig, maar de muren kwamen op me af thuis. We zijn dus een stuk gaan wandelen en aten een ijsje in het winkelcentrum. Die is sinds vorige week weer open. Luuk vond het heerlijk.

En Maik was een beetje teleurgesteld dat hij niets kreeg, hahaha. Zijn gezicht spreekt boekdelen..

Donderdagavond is sport-avond voor Joost. Normaal gesproken brengt hij de jongens naar bed, maar op donderdag doe ik dat. Maik sliep vlak hiervoor nog in mijn armen, dus ik stuurde een foto naar Joost. Maar op dat moment deed hij zijn ogen open en begon heel lief naar me te lachen. Ehm tja, nou dan ga ik dus echt niet meer werken he. Knuffelen it is! 😉

Vrijdag

De jongens zijn en blijven wat huilerig. Bij Maik was de boosdoener al snel zichtbaar. Hallo tweede tandje!

Luuk slaapt ‘s nachts slecht van het hoesten en valt aan het eind van de middag bij me op schoot in slaap. Dat soort moment zijn zeer zeldzaam en geven vaak aan dat hij echt ziek is. Hij kon alleen niet heel lang blijven liggen, want ik moest me klaarmaken voor een avondje weg.

We gingen namelijk naar het concert van Racoon. Hier was het voorprogramma nog bezig. Klonk best goed!

Even een ussie met m’n aanplakzussie.

En met Liesbeth, die ook gezellig mee was. De biertjes smaakten goed en we bleven plakken bij het feestje daarna in dezelfde zaal, maakten nieuwe vrienden en uiteindelijk ging ik iets te aangeschoten ergens halverwege de nacht naar huis. Maar het was wel gezellig!

Zaterdag

Luuk ging Maik voorlezen en Maik kijkt erg geïnteresseerd naar het boek. Het is zo mooi om te zien dat er steeds meer interactie is tussen de twee jongens. En Maik wil echt alles doen wat Luuk ook doet.

Zondag

Luuk ging de volgende ochtend gewoon verder waar hij de avond daarvoor was gebleven en ging Maik weer voorlezen.

Niet veel later viel Maik op mijn benen in slaap.

Luuk zag dat de zon ging schijnen en deed zijn zonnebril vast op. Zo gaat hij steeds voor het raam staan. We wonen 8 hoog en hij zoekt altijd naar de kerktoren die nog net boven de bomen uitsteekt.

Het was tijd voor de eerste barbecue dit jaar. Bij mijn aanplakzussie thuis. De jongens vonden het heerlijk buiten (en wij ook!)

De nieuwe barbecue werd in gebruik genomen.

En het smaakte goed!

Jammer dat het weer inmiddels een stuk minder lekker is dan zondag. Maar dat geeft niet, er komen vast nog veel meer mooie dagen aan de komende tijd!

Lees ook: Weekoverzicht #135

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Een Moederdag vol verwennerij
Next Bambo Nature luiers + winnen

1 thought on “Weekoverzicht #134: Ijsje eten en de eerste barbecue dit jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Tips voor het vinden van toffe items tijdens de sale

26 december 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten