Afgelopen week was het een drukke week met de feestdagen. Op de een of andere manier lukt het dan gewoon niet om uit de kerstmodus te komen en echt veel te doen. We genoten dus vooral van de tijd samen, nu Joost vakantie heeft. En ik ging een ochtendje op pad samen met Luuk voor een moeder-zoon date. En dat moeten we echt vaker doen, want het was erg gezellig! 

Maandag

Tweede Kerstdag vierden we kerst met mijn moeder, stiefvader en stiefzussen. We speelden allerlei spelletjes en aten verschillende hapjes. Waaronder deze hamrolletjes.

Het was een dun reepje beenham, met rauwe spinazie, paprika en Philadelphia. We hadden het niet verwacht, maar het was erg lekker. En weer eens wat anders dan standaard hapjes.

Ook dit was 1 van de hapjes. Een toetje in een glaasje. Het was iets met mascarpone, stroopwafeltjes, slagroom en stoofpeertjes. Erg lekker en machtig.

Dinsdag

De dag na kerst moesten we al vroeg de deur uit. Want Maik moest naar het consultatiebureau.

In de 3-maanden update schreef ik er al iets over. Maik’s gewicht boog af in het schema. Nu weet ik dat ik me daar niet teveel van aan moet trekken. Maar het was inderdaad wel duidelijk zichtbaar in de grafiek.

Overigens buigt Maik’s lengte in de grafiek naar boven af wat hij in gewicht naar onder afbuigt haha. Ach ja, ze groeien niet in de lengte en de breedte tegelijkertijd. Het komt vast goed!

Ook kreeg Maik weer een inenting en dat maakte hem de rest van de dag erg hangerig. Verder leek hij er gelukkig geen last van te hebben. Hij kreeg geen koorts ofzo. Ach, wat extra knuffelen is heus geen straf!

’s Avonds zette ik mijn kerstcadeautje op tafel en stak de kaarsjes aan. Daar was Luuk erg nieuwsgierig naar. We zetten de laatste tijd eigenlijk nooit kaarsjes aan, maar het is toch wel erg gezellig. En deze waxinelichtjes hadden een vanillegeur. Heerlijk!

Woensdag

Het einde van het jaar naderde en ik bekeek mijn 9 best bekeken foto’s op Instagram van afgelopen jaar. Je kunt wel zeggen dat de zwangerschap en de eerste momenten met Maik het meest geliked zijn. Zo grappig!

Donderdag

We begonnen de dag weer eens rustig. Heerlijk die twee weken vakantie met elkaar. De dagen starten bij ons in bed en Luuk wilde Maik graag op schoot hebben, terwijl hij nog wat chocopasta op zijn wangen heeft zitten haha. Mooi gezicht zo, m’n drie mannen samen.

Vrijdag

Het is de 30e en dat betekent dat Maik alweer 3 maanden oud is. 3 maanden!! Hou op hoor, de tijd vliegt echt voorbij. Zeker zo met alle feestdagen tussendoor. Ik schreef een maandupdate en maakte natuurlijk weer een maandfoto.

Luuk en ik gingen samen al vroeg op pad voor ons doen op een vrije dag. We hadden een moeder-zoon dagje. En wat was het mooi en winters buiten.

Een dagje uit kan voor Luuk niet zonder een ritje met de bus zijn, daar kan hij zo van genieten.

En we moesten overstappen, dus ging meneertje op het bankje bij de bushalte zitten met zijn handen in zijn zakken. Wat een bink is hij toch zo.

Samen met een online vriendin en haar zoon gingen we naar het Nijntje Museum. Onze oudste jongens schelen 8 maanden van elkaar en Maik en haar jongste dochter schelen 3,5 week, terwijl we 2 dagen na elkaar waren uitgerekend. Erg leuk!

De jongens hadden het erg gezellig met elkaar en de mama’s samen ook. Leuk om dit in het nieuwe jaar wat vaker te doen!

Als afsluiting gingen we nog even lunchen met elkaar en de jongens keken naar de treinen op Utrecht Centraal.

Zaterdag

Oudjaarsdag, het was best een drukke dag. ’s Morgens deed ik nog wat boodschappen met Luuk en haalden we oliebollen en appelbeignets. Vervolgens werd de hond van mijn stiefzus gebracht, want die zou de dag gezellig bij ons doorbrengen. Ik ging nog even slapen en toen druppelde de visite binnen. Mijn moeder, stiefvader en stiefzus kwamen gourmetten en hier de avond doorbrengen. Erg gezellig! Luuk vond het eten ook erg gezellig en ging halverwege naar bed. Rond half 12 werd hij uit zichzelf wakker en hebben we hem uit bed gehaald om samen met ons het nieuwe jaar in te luiden.

Zondag

We begonnen de dag rustig aan. Hoewel de jongens voor hun doen best hadden uitgeslapen, was het alsnog te kort. Daarnaast werd ik wakker met enorme buikgriep, de eerste keer overgeven in het nieuwe jaar was dus al een feit. Wat een ellende. Maik sliep de rest van de ochtend lekker verder en ik dook ernaast om ook een gat in de dag te slapen in de hoop dat ik een beetje op zou knappen.

Dat opknappen lukte. ’s Avonds keken Joost en ik de hele avond naar Sons of Anarchy en ik keek ook veel naar Maik. Hij dacht er het zijne van en was erg moe haha.

Ik vind het zo leuk dat hij zo veranderd in zijn gezicht, hij krijgt steeds meer uitdrukkingen.

Het nieuwe jaar is begonnen en ik ga gewoon door met de fotodagboeken. Alleen zullen ze vanaf nu ‘Mama Diary’ gaan heten.

Hoe was jouw laatste week van 2016?

Lees ook: Weekoverzicht #121

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Nieuwe overhemden voor Joost
Next Mijn doelen in kaart brengen met mijn nieuwe planner

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Beat Bugs op Netflix

4 augustus 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten