Van sneeuw naar lenteweer, van mij mag de temperatuur wel een tijdje zo hoog blijven als het afgelopen week was. Daar kan ik namelijk wel aan wennen! We waren veel buiten, ik knipte enorm veel van mijn haar af en we hadden een verjaardag. Je ziet het allemaal in dit weekoverzicht in foto’s. 

Maandag

We beginnen de week met een badje en Luuk ging daarna ook nog even.

Zindelijkheid en Luuk gaat nog niet echt samen. Maar vorige week had hij een droge luier en vroeg Joost of hij voor het slapen gaan nog even wilde plassen. Ja hoor, dat wilde Luuk wel. En ja hoor, hij plaste zo in zijn potje. Daar verdiende hij natuurlijk wel een sticker voor!

Dinsdag

Peuterspeelzaalochtend. Maik geniet zo van de 1 op 1 tijd. En ik ook trouwens. We maakten een extra lange wandeling naar de peuterspeelzaal om Luuk weer op te halen.

En terug deden we ook een extra rondje. Het was echt heerlijk weer! Ik heb zo’n zin in de lente.

M’n arme kleine mannetje is zo verkouden, hij heeft er zelfs traanoogjes van. We knuffelen dus flink wat af.

Slapen in je eentje is als je verkouden bent ook niks aan, dus brachten we zo een uurtje op bed door ’s middags, waar Maik ook lekker even in slaap viel.

Maik kijkt graag mee naar de laptop van Joost haha.

Woensdag

Maik slaapt zo goed en is altijd zo vrolijk bij het wakker worden. Het is iedere ochtend weer een feestje om hem uit bed te halen.

Ik heb zo’n last van haaruitval, dus ik ben aan het kijken naar een ander kapsel. Een van de bovenstaande leek me wel wat.

Na een paar dipweekjes begin ik me weer beter te voelen. Dus ik heb ook weer zin om te make-uppen!

Tijd voor een flesje, lekker!

Luuk deelt graag zijn speelgoed met Maik haha. Hier moest hij even met oma bellen. Maik weet alleen niet zo goed wat hij ervan moet denken hahaha.

Het is echt heerlijk weer woensdag, dus we gaan gezellig naar de speeltuin. Luuk geniet met volle teugen!

Ik doe voor het eerst een poging mijn haar in te vlechten. Ik weet echt niet meer wat ik met m’n haar aan moet, dat is wel duidelijk haha.

Donderdag

Wakker worden samen met mijn duimelotje. Hij duimt bijna nooit en heeft ook geen speen, maar hij begint zo enorm te kwijlen en begint voorzichtig van alles en nog wat in zijn mond te proppen haha.

Joost komt na een uurtje werken gauw weer richting huis, ik heb een plekje bij de huisarts kunnen bemachtigen om deze rakker erin te laten zetten. Een spiraaltje. Binnenkort vertel ik meer over mijn keuze voor dit (koper)spiraaltje.

Joost vertrekt als ik thuis ben weer richting zijn werk en ik moest van de huisarts echt rustig aan doen vandaag. Dus kijk ik Netflix met mijn favoriete baby op schoot 😉 En Luuk komt ook lekker bij ons liggen.

Hij raakt de poes ondertussen aan. Dat mag hij vrijwel nooit hahaha.

Vrijdag

Het is weer peuterspeelzaal dag en Maik gaat in zijn wandelwagen mee. Hij stoot zijn hoofd steeds in de wagenbak, maar dit is het toch ook nog niet helemaal. Die voetenzak is ook echt verschrikkelijk lelijk haha. Ik ben dus hard op zoek naar iets anders.

Als we Luuk ’s middags weer hebben opgehaald, gaan we nog even boodschappen doen. Luuk vindt een eigen karretje tegenwoordig helemaal leuk, dus naast dat ik met de kinderwagen door de supermarkt ren, moet ik ook nog in de gaten houden dat Luuk geen enkels raakt. Ontspannen boodschappen doen is er echt niet bij zo haha.

Luuk gaat weer mee naar huis op zijn loopfietsje. Deze begint echt te klein te worden, we gaan binnenkort maar eens op zoek naar een grotere jongens fiets denk ik…

Zaterdag

Ik hakte de knoop door en ging naar de kapper. Dit is het geworden. Een lange bob waarbij de voorkant echt een stuk langer is dan de achterkant. Er ging meer dan 20cm van de lengte af. Bizar veel, maar het voelt zoveel fijner en zo kan ik de dunne plekken tussendoor goed bedekken en is het weer een mooie volle bos.

Luuk en Joost gaan ’s middags nog een poosje naar de speeltuin en wat boodschappen doen. Maik valt ondertussen in slaap met zijn vossenknuffeltje. Kijk dan hoe nat zijn shirt is, hij kwijlt echt enorm de laatste tijd.

Zondag

Op zondagochtend slaapt Joost altijd uit en ik lag lekker met de jongens op de bank een beetje tv te kijken. Luuk kon zoals altijd weer niet van Maik afblijven en knuffelt hem volop.

We knuffelen weer wat af. Maik heeft het even niet zo naar zijn zin als hij alleen moet liggen. Ach ja, dit is ook geen straf hoor! Daarna maken we ons klaar voor de verjaardag van “ouwe oma” (de moeder van mijn stiefvader), daar heb ik trouwens geen foto’s gemaakt.

’s Avonds kijk ik Zondag met Lubach en zo kom ik bij de kamergotchi terecht. Ik moet Henk van de 50+ partij verzorgen haha. Hij is wel erg hongerig moet ik zeggen….

Deze week is het niet eens een enorm drukke week, wel hebben we wat afspraken en ik ga morgen (woensdag) de hele dag naar de Negenmaandenbeurs. Daar heb ik ontzettend veel zin in! De rest van de week bestaat denk ik uit uitrusten en wat klusjes afmaken. 

Lees ook: Weekoverzicht #128

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Schildklierhormoon is mogelijk schadelijk tijdens zwangerschap
Next Negenmaandenbeurs 2017

1 thought on “Weekoverzicht #127: Proeven van de lente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Mijn 5 favoriete gerechten

8 februari 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten