Ik moet afvallen. Een hoop kilo’s kwijt zien te raken. Dit doe ik door op mijn voeding te letten en sinds vorige week ga ik naar de sportschool. Vorige week stond ik voor het eerst sinds tijden weer op de weegschaal waar iemand anders bij was. En dat was pittig. Hoe het de dagen daarna is gegaan vertel ik je vandaag.

Na het wegen en meten was ik even een paar uurtjes down. Ik heb tot aan mijn zwangerschap gesport bij Curves en dus hadden ze alle gegevens van de meet en weeg momenten nog liggen. Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar en veel kilo’s en centimeters verder. En dat was flink slikken om het even onder elkaar te zien. Maar het gaf me uiteindelijk ook de kracht om door te zetten.

De volgende dag ging ik terug naar de sportschool om daadwerkelijk te sporten. Ik had er zin in. Het eerste rondje ging perfect. Ik merkte verschil in hoe het was in vergelijking met anderhalf jaar geleden. Toen rookte ik nog als een ketter en nu is mijn conditie slechter, maar ik kom beter mee dan toen. Dat is best een rare gewaarwording. Na 2 rondjes ben ik echter stuk. Maar ik wil niet opgeven, dus zet ik door. Tot ik zeiknat van het zweet de zaal verlaat. Ik heb de 3 rondjes afgemaakt, zoals het hoort. En ging nog even rekken en strekken met de eigenaresse van de sportschool.

Eenmaal thuis en gedoucht voelde ik me kiplekker. Ik had het gewoon maar weer gedaan. Een half uur heel intensief sporten met dit grote zware lijf. Ik was best even trots op mezelf. 2 dagen later ging ik weer. Opnieuw ging ik stuk na het tweede rondje, maar heb ik doorgezet tot de training voorbij was. Dus toen ik op zaterdagochtend om kwart voor 12 nat van het zweet weer naar buiten liep om naar huis te gaan besefte ik me maar al te goed dat ik al meer had gedaan op die zaterdagochtend dan de weken daarvoor op zaterdagochtend.

Helaas heeft mijn kies deze week wat roet in het eten gegooid. Ik kon niet eten, nauwelijks drinken en was dus te zwak om intensief te sporten. Ik kwam al nauwelijks van de bank af. Maar ik ga gewoon weer doorzetten nu. De kies is eruit, dus geen excuses meer. Op naar een slank lichaam!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Curves. De komende weken zal er wekelijks een artikel online komen over mijn vorderingen. 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Winnen: Squiz knijpfruitzakjes
Next Gastblog: Mijn ruggenprik is verkeerd gezet

9 thoughts on “Mama valt af – De eerste week sporten

  1. Wauw Joyce! Topper, echt waar! Ik vind het heel erg knap om te zien dat je dit doet, dat je ervoor gaat en dat je – ondanks dat je het zwaar vindt – door blijft knokken. Respect!

  2. Ontzettend knap dat je het weer opgepakt hebt en doorzet! Je mag trots zijn en zeker als er binnenkort resultaat te zien is!

  3. Knap hoor meis. Ik moet die knoop nog doorhakken en me ertoe zetten om te sporten. Ben aardig veel aangekomen in me zwangerschap en wil heel graag die kilo’s kwijt..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Douchecabine kopen, hier moet je op letten

24 juli 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten