Mijn strijd tegen de kilo’s is nu een volle week in gang. Een week geleden schreef ik over mijn plannen en mijn kleine doel om in elk geval 5 kilo kwijt te raken. Hoe het de eerste week is gegaan vertel ik jullie in dit artikel.

Eten

Echt heel ongezond aten we niet. Mijn probleem was met name dat ik te weinig at. Vergat te ontbijten en dan pas halverwege de middag mijn eerste maaltijd naar binnen werkte. En dan had ik natuurlijk honger, dus at ik meer dan een normale portie. En dat was met het avondeten precies hetzelfde.

Inmiddels eet ik 6 keer per dag. 3 maaltijden en 3 tussendoortjes. Dat gaat heel erg goed. Ik moet er soms wel aan denken ook nog een tussendoortje te nemen. Maar ik probeer zoveel mogelijk Luuk’s eetmomenten aan te houden en dit gaat heel erg goed. ’s Avonds weeg ik mijn eten af. Ik schep minder op en eet er meer rauwkost bij. Bijvoorbeeld een bakje komkommer. Met een lekkere (en gezonde) dressing.

Ik eet gevarieerd. Niet meer elke dag brood. En als ik toch brood eet, maximaal 2 volkoren boterhammen per dag. En dat gaat goed. Ik heb nog geen moment honger gehad en zie er ook niet tegenop om weer te gaan eten. De hoeveelheden zijn precies goed en lekker. En daarnaast drink ik natuurlijk minimaal 2 liter water per dag. Ik plas me rot, maar het is wel lekker!

Bewegen

Ook ben ik weer begonnen met hardlopen. Ik volg de hardlooplessen van Evy. Met deze lessen kun je, als je 3 keer per week gaat lopen, in 10 weken 5 kilometer achter elkaar leren hardlopen. Na de eerste les schoot er een pijnscheut net achter mijn scheenbeen, waar ik echt een aantal dagen last van heb gehad. Nadat ik me wat had ingelezen bleek ik last van shinsplints te hebben. Ik besloot dus een paar dagen rustig aan te doen en zodra het beter aanvoelde pas weer te gaan lopen.

Afgelopen zondag ging ik voor de tweede keer. Zonder pijn deze keer. Ik ben ook wat rustiger gaan lopen en besloot in het bos te lopen, in plaats van op het harde pad van het park. Dat ging goed. En het voelt ook goed. 2 minuten achter elkaar hardlopen is nog iets teveel van het goede, dus ik jog gewoon een beetje en ga heel langzaam. Maar ach. Ik beweeg op zo’n moment nog altijd meer dan de mensen die op de bank blijven zitten. Dus wat dat betreft mag ik echt wel trots op mezelf zijn!

Wegen

En dan is het na een week flink mijn best doen tijd om op de weegschaal te stappen. Ik was erg benieuwd. Terwijl ik aan de andere kant ook al zeker wist dat ik afgevallen was. Ik merk het nu al aan mijn kleding. Mijn buik gaat nog meer hangen, da’s dan weer jammer. En ik merk dat mijn vel wat losser gaat zitten.

Als ik op de weegschaal sta ben ik super blij. Ik ben exact 2 kilo afgevallen in 7 dagen tijd. 2 hele kilo’s. Dat is echt waanzinnig veel! Mama valt af! Bizar eigenlijk dat het kan, als ik eigenlijk meer eet op een dag dan ik voorheen deed. De kleinere porties werken duidelijk echt.

Ik ben mezelf wel vergeten op te meten. Maar ik weet dat ook belangrijk is om je vorderingen bij te houden. Wanneer je in een week niet bent afgevallen in kilo’s, maar wel in centimeters weet je dat je in elk geval toch echt goed je best hebt gedaan.

Meedoen?

Natuurlijk ga ik verder op deze voet. En ik vind het leuk om te merken dat er via social media zo wordt meegeleefd met mijn strijd tegen de kilo’s. Er zijn veel mama’s die af willen vallen. En ik merk dat het werkt om elkaar te stimuleren door af en toe even een bemoedigend berichtje te sturen.

Ik twitter en Instagram mijn reis door het afvalproces onder #mamavaltaf. Wil jij ook afvallen en dit samen met mij en andere mama’s delen? Gebruik dan de hashtag #mamavaltaf in je berichten. Zo vinden we makkelijker alle berichten terug.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Budget Challenge – Zeg abonnementen op
Next Weekoverzicht #39

15 thoughts on “Mama valt af – De eerste week

  1. wat goed!! Mijn man is nu 3 mnd bezig met “het 17 dagen dieet” hij is 15 kilo kwijt! Ik maak al zn eten en het is totaal niet moeilijk. Boekje kost 5 euro bij bol, misschien wat voor jou?

  2. Proficiat met die twee kilo!
    Ik ben bezig met weight watchers, al een hele tijd. Er is nu 35 kilo af, maar bij mij was het dus ook meer eten om af te vallen. 🙂

  3. Wauw, goed bezig! Hier gaat het heel gestaag, iets met hormonen ook en ontzwangeen geloof ik. Hopelijk raak ik die resterende 10 vd 20 kilo toch nog redelijk snel kwijt. Het ging na Olivia sneller heb ik het idee 🙁

  4. Dat heb je goed gedaan zeg… Ik ben vanaf vandaag ook weer begonnen. Voor mijn vakantie was ik al een week bezig met gezonder eten. Nu ga ik er echt voor. En we gaan elkaar zeker helpen met berichtjes. Maar natuurlijk ook via mijn project in februari. Hoop dat er daar ook nog wat meer mensen aan mee gaan doen.

  5. Wat knap van je! Ik heb door drukte met de studie het hele plan een beetje gemist geloof ik. Maar zo te lezen ben je al super goed bezig. Ga zo door! Ik ben van plan in maart weer met hardlopen te beginnen. Vind het zo fijn, maar moet wel in een goed ritme zitten, anders hou ik het niet vol 🙂

  6. Goed bezig! Ik vond die laatst vijf kilo’s van mijn zwangerschap echt de hel. Terwijl ik ze uiteindelijk heel gemakkelijk kwijt ben geraakt, door (bijna) alle suiker uit mijn dagelijkse eten te schrappen (ik at cruesli en hagelslag enzo).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Blote mama buiken – Hoe verder?

21 december 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten