Mijn overtollige kilo’s moeten eraf. Het liefst nog eerder vandaag dan morgen. Maar dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk. In de rubriek Mama valt af neem ik jullie mee in mijn strijd tegen de kilo’s. Vorige week vertelde ik over de stap om naar een diëtiste te gaan. Om te beginnen met het hele traject was het belangrijk om een eetdagboek bij te houden en weer de weegschaal op te stappen om het juiste gewicht te kunnen doorgeven. Wat was ik bang om er weer op te gaan staan…

De afgelopen weken heb ik niet echt mijn best gedaan om af te vallen. Nu ik weet dat ik toch samen met een diëtiste aan de slag ga, doe ik gewoon een beetje waar ik zin in heb. En dat is eigenlijk hartstikke fout! Eigenlijk hou je jezelf dus ontzettend voor de gek daarmee terwijl je in afwachting bent van het dieet dat voorgeschreven wordt. Een van de dingen die ik ook moest doorgeven samen met het eetdagboek was mijn gewicht. En jawel, laat nu net mijn nog niet zo oude weegschaal ermee opgehouden zijn. Dat schoot dus al niet op.

Gelukkig kwamen we in een winkel een leuke aanbieding tegen. Een weegschaal die ook nog eens het vetpercentage meet. Niet helemaal betrouwbaar. Maar het is toch een leuke extra functie. Eenmaal thuis besloot ik het apparaat direct uit te pakken en uit te proberen. Dat uitpakken was zo gebeurt. Maar ik was toch wel bang voor wat de weegschaal aan zou geven. Ik had me best misdragen de afgelopen tijd. Waarschijnlijk zou ik de 2 kilo die ik al was afgevallen er inmiddels wel weer bij gegeten hebben.

Terwijl ik mezelf dat af bleef vragen en in mijn hoofd minstens 10 redenen te bedenken om vooral die weegschaal niet op te stappen, deed ik het toch. Ik deed mijn ogen dicht en stapte de weegschaal op. En toen ik ze weer opende zag ik een error op het scherm staan. Nee he! Na nog 2 keer op en af stappen wilde ik het ding al de deur uit gooien, tot ik ineens zag dat er nog een plastic laagje overheen zat. Zo strak dat het me helemaal niet was opgevallen.

Om goed te kunnen meten moet je contact maken met de ijzeren plaatjes die op de weegschaal zitten. En met dat plastic er overheen lukte dat natuurlijk niet. Poging 4 dus. Zonder plastic deze keer. Weer deed ik mijn ogen dicht en stapte de weegschaal op. -1,7 kilo gaf de weegschaal aan. En dat tijdens mijn maandelijkse periode, waarbij ik toch meestal nog zo’n 1,5 kilo zwaarder ben dan anders. Ik geloofde mijn ogen niet. Dacht dat het aan het verschil in de weegschaal zou liggen. Dus stapte ik op de analoge weegschaal die ik ook nog heb staan en die gaf exact hetzelfde gewicht aan. Betrouwbaar dus.

Zal het dan alleen maar komen door de verplichting aan mezelf een uur per dag te bewegen? Of dit nu wandelen of fietsen is maakt niet uit. Grote kans! Het motiveert enorm. En nu de temperaturen nog beter worden en de zon zich vaker laat zien krijg ik nog meer zin om naar buiten te gaan. Zo fietsten we afgelopen weekend al naar mijn moeder. En gisteren besloot ik gewoon een uur te fietsen zonder ergens heen te gaan. Tijdens de spits nog wel. Luuk keek zijn ogen uit, kletste maar aan tegen alles waar we langs af fietsten en ik voelde mijn benen zwaarder worden, maar heb stug doorgezet.

Lunchtime

En sinds ik op de weegschaal heb gestaan heb ik ook zin om betere ontbijtjes en lunches te maken. Zo was afgelopen weekend mijn rijstwafel met kipfilet en een gekookt eitje favoriet.  Een paar druiven erbij om het af te maken en ik had een heerlijke lunch. Brood kan ik nooit genoeg eten. Dat vind ik zo lekker. Maar ik weet ook dat het niet altijd een goede keuze is. Zeker niet als je er zo vier naar binnen schuift tussen de middag. Inmiddels heb ik al 6 dagen geen brood gegeten, maar ik neem rijstwafels, volkoren crackers of een wrap met iets gezonds erop. En ik heb ’s middags nog geen honger gehad.

Ik ben blij dat het zelfs met weinig inspanning de goede kant op gaat. Dat ik niet weer op mijn startgewicht zit. Het geeft me de motivatie om door te pakken en veel meer mijn best te doen. Dan zijn die eerste 5 kilo’s er zo vanaf en kan ik weer een nieuw doel bedenken. Ik ben dus weer op de goede weg!

Hoe gaat het met jullie? Hebben jullie je eerste doel al behaald?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Blote mama buik van Marij
Next Weekoverzicht #46

5 thoughts on “Mama valt af – De weegschaal op

  1. Wat goed meis!! En die boterhammen mis ik ook hoor maar zo nu en dan kan t geen kwaad maar ik ben nu 8 kilo kwijt alleen al Door idd mijn voeding aan te passen en soms heerlijk wandelen! Dus ga vooral zo Door je kunt t !!! En een terug val krijgt iedereen!! Maar je pakt t nu weer op dus goed bezig!! Xxx wen

  2. Joyce wat ontzettend goed van je! Keep up the good work! Ik weet zeker dat je dit gaat lukken! Een terugval is echt niet erg, overkomt de beste. Komt goed!

  3. Super knap van je! Het lentezonnetje maakt het inderdaad makkelijker om lekker naar buiten te gaan. Wat dat betreft ben je precies op het juiste moment begonnen. Ga zo door zou ik zeggen! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Pregnancy TAG

9 juli 2014
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten