Een maand geleden besloot ik dat het roer definitief om moest. De strijd tegen de kilo’s zou beginnen en mijn eerste doel om 5 kilo kwijt te raken leek zo goed te doen te zijn. De ‘mama valt af’ serie werd in het leven geroepen op mijn blog. De eerste week ging het geweldig, ik verloor precies 2 kilo. Maar daarna ging het even minder. Ik besloot de draad weer op te pakken en te gaan knallen. Hoe het nu gaat? Dat lees je hier.

Gezonder eten

Ook al weet ik dat het veel beter kan, we zijn absoluut gezonder gaan eten. Kiezen steeds minder vaak voor kant en klare sauspakjes, maar maken het zelf. Leuker en lekkerder. Maar ik merk wel dat ik minder streng ben en al meer opschep dan de eerste twee weken. En de tussendoortjes vergeet ik ook steeds, waardoor ik sneller kies voor een minder goed tussendoortje.

Ook het ontbijt vergeet ik weer regelmatig. Luuk heeft door zijn sprongetje en inmiddels de pijn aan zijn mond vanwege een doorkomend tandje, een rommelig ritme. Dus dat het op de rest van de dag allemaal niet zo strikt is, dat begrijp ik. Maar dat ontbijt, dat gaat er toch in. Nog steeds zit ik iedere ochtend ergens tussen half 8 en half 9 met een bord pap om aan Luuk te geven. Dus het is maar een kleine moeite om dan zelf ook een ontbijtje op te eten. Daar ga ik dus weer strenger in zijn voor mezelf.

Meer bewegen

Ik kocht een andere fiets en besloot iedere dag minimaal een uur te bewegen. Fietsen, wandelen of iets anders maakt in dit geval niet uit. Maar men, wat is het verschrikkelijk koud geweest op sommige dagen de afgelopen tijd. Hier hebben we ons dus niet heel goed aangehouden. Maar ik wandel wel steeds vaker naar de supermarkt, in plaats van dat ik de auto even snel pak. Uiteindelijk ben ik lopend nog sneller ook, omdat ik steeds zo moet zoeken naar een parkeerplaats.

Ik kan niet wachten op het voorjaar, of dat in elk geval de temperaturen een stukje stijgen en het droog is. Dan weet ik van mezelf dat ik veel vaker de fiets zal pakken. Over twee weken moeten we ook weer naar het consultatiebureau. Een ritje die ik normaal gesproken met de auto doe, wil ik nu gaan wandelen. En mocht Luuk op de terugweg erg van streek zijn door de prikjes, kan ik altijd nog de bus pakken. Maar dat zal wel meevallen verwacht ik.

Water drinken

De truc van de eerste twee weken, was om water te drinken. Ik kreeg een paar maanden geleden van Mepal een waterfles. Daar wil ik er per dag minimaal 3 van leegdrinken. Dat viel niet altijd mee, maar als ik mezelf verplichtte om voor 9 uur ’s morgens de eerste fles al leeg te hebben, dan ging het de rest van de dag ook goed. Ik bleef maar plassen, maar dat is alleen maar goed. Ik heb veel blaasontstekingen, dus dit is een goede manier om ook die ontstekingen tegen te gaan.

En door het vele water te drinken had ik ook geen hongergevoel meer tussendoor. Dat is dus een hele makkelijke manier om tussendoor niet voor een slecht tussendoortje te gaan.

De tussenstand

Het is de laatste tijd dus weer minder gegaan. Eigenlijk heb ik de draad gewoon niet meer opgepakt sinds het minder goed ging. Maar toch heb ik besloten de weegschaal weer eens op te stappen. Ik was erg bang voor wat ik te zien zou krijgen. Ik was bang dat ik weer heel dicht tegen mijn startgewicht aan zou zitten. Maar niets is minder waar.

Ik ben nog steeds 2 kilo kwijt. En ergens heb ik het gevoel dat het niet genoeg is, of dat het veel meer had moeten zijn. Ja, dat is misschien zo. Maar feit is, die 2 kilo van de eerste week zijn er nog steeds vanaf. Het motiveert om alles weer door te pakken. De tip die ik kreeg om toch de weegschaal op te stappen was dus heel goed. Soms is het resultaat van een minder strenge week helemaal niet zo erg als je denkt. En als je dat ziet, is het veel makkelijker om door te zetten.

Ik ben benieuwd hoe het met jullie afvalstrijd gaat. Hoeveel kilo’s zijn jullie inmiddels kwijt?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Budget challenge – Verkoop je spullen
Next Weekoverzicht #42

7 thoughts on “Mama valt af – Hoe gaat het nu?

  1. “leuk” om te lezen dat je eerlijk bent en niet de schijn op houdt. Bij mij ging het afgelopen week niet zo goed. Manlief was de hele week weg van huis, allerlei dingen kwamen er tussen waardoor ik geen tijd had om fatsoenlijk boodschappen te doen 🙁 Maar gisteren heb ik alles in huis gehaald en meteen aan de slag gegaan. Manlief is weer van huis en dat vind ik pittig!

  2. Ik hoef niet af te vallen maar vind bewegen wel heel belangrijk. Daarom sport ik 6 dagen per week. Ik wissel hardlopen af met de crosstrainer op ons balkon.

    Maar ik snap dat je het lastiger vindt nu het buiten koud is.

  3. Jaa Joyce wat goed van je echt volhouden !! Ik ben nu 2 weken bezig en bijna 5 kilo kwijt! Ik beweeg ook war meer dan voorheen! En verder Let ik op de tussendoortjes! Want Goh wat nam ik die veel en t gaat zo gemakkelijk jay een koekje en mama een koekje… en ga zo maar Door. .. Dus ik ben benieuwd naar wat je volgende week kwijt bent! En ik ook of dat ik nu ff stil sta vaak gaat de 3 e week wat minder hard… maar meis zet Door! ! Je kunt t ! Xxx wen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Winnaars winacties

9 december 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten