Ik had grote moeite met het omzetten van de zogenaamde knop. Afgelopen weekend was ik het helemaal zat. De motivatie kwam terug en ik besloot spijkers met koppen te slaan. Sporten, maar ook tussendoor voldoende bewegen en letten op mijn voeding. Ik heb hiervoor een hulpmiddeltje gekocht en ik ben er super blij mee.

Aan het begin van deze week werd de Jawbone up bezorgd. Alvast als verjaardagscadeautje voor mezelf. Dit armbandje is een stappenteller en houdt ook nog eens bij hoe je slaapt. Daarnaast kun je in de app bijhouden wat je eet en welke andere activiteiten je hebt gedaan. Het helpt me vooral om buiten het sporten om voldoende te bewegen. Inmiddels ben ik vrienden geworden via de UP app en zo zijn we een groot team. Dit stimuleert enorm. Als ik zie dat een van mijn teamgenootjes net 7000 stappen heeft gelopen, krijg ik gelijk zin om buiten ook een flinke wandeling te gaan maken.

Het sporten bij Curves moet ik ook echt beter gaan oppakken. Want het is deze week bijvoorbeeld niet gelukt om 3 keer te gaan. Er kwamen afspraken tussendoor, of ik had geen oppas op de momenten dat de sportschool open is. Ik baal dan van mezelf, terwijl ik er eigenlijk niet zoveel aan kan doen. De openingstijden zijn niet al te gunstig en daardoor lukt het me niet om elke week 3 keer te gaan.

Maar ik wil ook niet balen van mezelf. Iedere keer dat ik wél ben geweest is eigenlijk al goed genoeg. Volgende week wil ik dus proberen om minimaal 2 keer te gaan. Mocht het de derde keer toch lukken, is dat alleen maar fijn, maar ik wil het mezelf niet verplichten. Ik ben veel te bang dat ik anders alleen maar teleurgesteld raak in mezelf. En met de extra beweging die ik dankzij de Jawbone doe, maakt het ook eigenlijk niet zoveel uit of ik 2 of 3 keer ga sporten.

Het gaat dus goed! En vanaf volgende week ga ik ook weer strikter met mijn eten worden. Dat gaat komend weekend met al mijn plannen toch niet gelijk lukken vrees ik haha.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Curves. De komende weken zal er wekelijks een artikel online komen over mijn vorderingen. De Jawbone up heb ik zelf gekocht en is dus niet gesponsord. 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Gelezen: Een kikker in mijn buik
Next Jarig – 27 jaar!

13 thoughts on “Mama valt af: Extra beweging met de Jawbone

 1. Hey wat goed. Ik heb hem van man gekregen na de bevalling. Voor mij werkt het echt goed. Wil natuurlijk wel mijn doel halen dus echt motivatie om meer te bewegen. Succes.

 2. Sinds ik nu een up-team heb, heb ik dat gevoel ook. Dat je net meer wilt gaan stappen dan de ander haha. Maar wil mij zelf ook niet gek laten maken. De ene dag stap je meer als de andere dag haha.

  Mijn motivatie om meer te bewegen komt ook weer terug, gelukkig! Succes, samen kunnen wij het aan!

  1. Haha ja nu moet ik wel zeggen dat ik een paar fanatiekelingen in het team heb zitten 😉 Ik doe lekker rustig aan. Gelijk 10.000 lopen als ik niet gewend ben om veel te wandelen is misschien ook een beetje teveel gevraagd. Komt best goed! En inderdaad. Samen kunnen wij het aan!

 3. Zag dat je hem om had gisteren. Vroeg me al af wat het nou precies was. Maar zou hem liever zijn in een stylisch kleurtje, met een leuk printje of juist helemaal wit/goud. Welke kleuren hebben ze?
  Oh enne, niet jezelf de grond in trappen als het niet lukt om te gaan. Je kan altijd nog een paar keer extra de trap op en neer lopen, een rondje met je kiddo lopen. Dan heb je toch nog weer wat extra aan beweging gedaan, al is het niet Curves 😉

  1. Haha er zijn verschillende kleuren. Ik heb normaal gesproken niet veel kleur aan qua kleding, dus vond dit juist wel fleurig 😉 Maar de bandjes zijn er ook in het zwart. Dat maakt het combineren wat makkelijker!
   En je hebt helemaal gelijk. Ik moet ophouden om het als een verplichting te zien denk ik, dan komt het wel goed! 🙂

 4. Je bent in ieder geval op de juiste weg, dus het gaat vast lukken! Zeker met je jawbone. Ik heb ze al vaker voorbij zien komen. Persoonlijk niks voor mij, ik ben niet iemand die hoeft te weten hoeveel stappen ik zet of hoe ik slaap. Maar kan me wel voorstellen dat veel mensen dit een motivatie vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Blote mama buik van Sterre

31 augustus 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten