Soms moet je gewoon even eerlijk naar jezelf zijn en toegeven dat het afvalproces niet gaat zoals het zou moeten. Dan kun je verschillende dingen doen. Je kunt stoppen, of doorgaan. Maar omdat het me blijkbaar alleen met een of ander dieet niet lukt, heb ik hulp nodig. En die stap heb ik inmiddels genomen.

Een aantal weken geleden zag ik een oproepje voorbij komen. Om het onderdeel diëten en alles dat daarbij komt kijken af te ronden voor haar opleiding was een kennisje opzoek naar iemand met een hoog BMI. Nou, die heb ik wel, dus ik stuurde een berichtje. Eng. Dat wel. Maar als we elkaar op deze manier kunnen helpen dan is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

Afgelopen weken kwam ze bij me thuis om het een en ander door te nemen. Mijn medische geschiedenis, mijn eetgewoontes en mijn dagelijks leven werden uitgebreid besproken en daarna was het tijd om met een tang mijn vetjes te meten. Of nou ja, vetjes. Mijn enorme zwembanden.

Inmiddels ben ik al twee dagen een eetdagboek aan het bijhouden. En eerlijk is eerlijk, soms schaam me ik me kapot om op te schrijven wat ik heb gegeten. Die halve zak chips zondagavond bijvoorbeeld. Was dat nu echt nodig? Nou ja, zo krijgen ze op de opleiding wel een goed beeld van een eetgewoonte die alles behalve goed en gewoon is.

Op school gaan ze het allemaal analyseren en aan de hand daarvan krijg ik een op maat gemaakt dieet voorgeschreven. En daar kijk ik dan weer erg naar uit.

De lente is in zicht en ook daar kijk ik naar uit. Want toen ik gistermiddag met Luuk op de fiets wilde stappen kwam er een gigantische hagelbui uit de lucht vallen. En dan is mijn zin om later die middag te gaan alweer weg. Dat excuus kan ik in elk geval niet gebruik als de winter echt voorbij is. Lekker wandelen en fietsen in de lentezon is natuurlijk ook veel leuker en gezelliger. Dat zal iedereen beamen.

Voorlopig ga ik in elk geval flink in de weer met het zoeken van lekkere gezonde recepten die me lekker lijken. En om te beginnen ga ik deze week minimaal 2 dagen geen broodmaaltijd nemen tussen de middag. Maar bijvoorbeeld een salade, of een wrap met iets lekkers maken. Ik ben benieuwd hoe dat me bevalt. En of ik daarna nog zin heb om te snoepen.

Het komt wel goed. Ooit ben ik vast en zeker weer apetrots op mijn lijf.

Hoe gaat het bij jullie met afvallen/sporten? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Blote mama buik van Deborah
Next Weekoverzicht #45

8 thoughts on “Mama valt af – Naar de dietiste

 1. Goed dat je die stap hebt gezet. Ik ben benieuwd welke tips je krijgt. Hier ben ik even niet aan het afvallen. Kom ook niet aan hoor ;). Sporten doe ik twee keer in de week, maar wil eigenlijk drie keer.

 2. goed dat je besloten hebt hulp in te roepen. Ik ben wel benieuwd met wat voor tips ze komt want meeste diëtisten volgen het voedingscentrum en dat is alles behalve gezond. Hopelijk krijg jij wel de juiste tips.

  Brood is sowieso iets dat een mens niet nodig heeft zeker van tarwe. De tarwe van tegenwoordig is totaal niet voedzaam meer. Ik eet zelf weinig brood en als ik brood eet dan bak ik het zelf en gebruik ik spelt. Of glutenvrije melen maar dat is een vak apart.

  Je eetgewoonte is heel moeilijk om aan te passen. Het beste is om het in stapjes te doen.

  Succes joyce. Waar een wil is, is een weg

 3. Knap dat je hulp hebt ingeschakeld. De eerste stap is dan gezet!

  Bij mij gaat afvallen wel goed. Ben nu 9 kilo kwijt, yeah! Alleen dat bewegen MOET gewoon beter. Gelukkig heb ik straks een wandel afspraak. En heb ik avonddienst, dus vandaag komt het wel goed haha.

 4. Ik doe dus oefeningen thuis en daar heb ik gisteravond blijkbaar in mijn enthousiasme iets door verrekt in mijn nek. Fanatisme is dus ook niet altijd goed 😛

 5. Wat goed van je dat je hulptroepen hebt ingeschakeld. En het lijkt me ook heel fijn om een dieet te krijgen wat door meerdere mensen is bekeken en goed gekeurd! Succes met alles wat komen gaat. You can do it!

 6. Je bent iniedergeval erg goed bezig al! Super tof van je 🙂
  Lijkt me erg fijn hulp erbij te krijgen.
  Zelf ben ik bezig met sporten. Ik ben aan het planken en met mooier weer ga ik het skaten weer fanatiek oppakken. Merk dat mijn lichaam dit echt wel mist…

 7. Wat dapper dat je naar de diëtiste bent gegaan. Snap dat het even een “dingetje” was. Ik ben heel benieuwd met wat voor plan ze komen straks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

New in: Myomy my paperbag tas

4 april 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten