Intensief sporten in de sportschool, in maar 30 minuten tijd met alleen maar vrouwen om je heen. Het klinkt bijna ongelooflijk. Toch is het mogelijk bij Curves. Ik heb er al een aantal maanden met veel plezier gesport en vanaf deze week ben ik weer aan het sporten in deze fijne sportschool. Ben je benieuwd wat Curves is en wat het zo anders maakt dan andere sportscholen? Lees dan vooral verder.

Ik ben niet zo’n sportfanaat. Dat kun je lui noemen. Zelf vind ik dat er veel leukere dingen zijn dan sporten. Maar sporten is natuurlijk wel goed voor je. Al helemaal als je wil afvallen. Mijn probleem met sporten in een sportschool is dat ik mezelf al snel bekeken voel, of dat je echt een tijd in de sportschool moet zijn om genoeg gedaan te hebben. En dat vind ik dan weer zonde van mijn toch al spaarzame vrije tijd. Tweeënhalf jaar geleden ontdekte ik Curves. En bij binnenkomst voelde ik me direct al op mijn gemak. Tijdens de zwangerschap en na de bevalling heeft het sporten stilgestaan. Maar omdat alleen een ander eetpatroon niet voldoende is om af te vallen, heb ik besloten weer aan de slag te gaan bij Curves en het trainen op te pakken.

Bij Curves doe je in 30 minuten een complete cardio en krachttraining. Waarbij je de toestellen afwisselt met een plankje waarop je andere oefeningen doet. Persoonlijk heb ik ook altijd het idee dat ik in de 3o minuten sporten bij Curves net zo hard heb getraind als wanneer ik in een andere sportschool twee uur lang mijn best doe. En waar je in een andere sportschool al gauw aan je lot wordt overgelaten (tenzij je extra betaalt) staat er bij Curves altijd een trainer voor je. Om je te motiveren en je te begeleiden. En dat is net wat ik nodig heb om net wat verder te gaan dan ik denk dat ik aankan.

Doordat er alleen maar vrouwen sporten is de rivaliteit onderling eigenlijk helemaal niet aanwezig. Je hoeft niet stoer te doen tegenover eventuele mannen in een sportschool. En er wordt tussendoor heel wat afgelachen en gekakeld.

De pluspunten van Curves voor mij:

:: Een sportschool met alleen maar vrouwen
:: Intensief sporten in korte tijd (30 minuten)
:: Maandelijks meet en weeg moment
:: Motivering en stimulering van een trainster die voor je staat
:: Al je spieren worden gebruikt tijdens een half uur trainen
:: Goed te combineren naast een druk gezinsleven en je werk

Waar ik wel aan moet wennen is dat ik al hijgend en zwetend mijn best doe alles bij te benen en ik ondertussen vrouwen zie die 30 of soms zelfs 40 jaar ouder zijn dan ik die het met gemak kunnen volhouden. En aan de andere kant motiveert het ook enorm om door te zetten. Uit ervaring weet ik dat het sporten bij Curves elke week makkelijker wordt. Je bouwt al snel conditie op en doordat je al je spieren goed gebruikt, val je ook af.

Het is ook mogelijk om Curves Complete te volgen. Met het Complete pakket krijg je iedere week een weekmenu en deskundige begeleiding om zo je hele levensstijl om te gooien of aan te passen waar nodig. Ik hoorde al hele mooie succesverhalen van vrouwen die Curves Complete volgen.

De komende maanden ga ik in elk geval lekker sporten bij Curves. Mijn eerste meet en weeg moment is al achter de rug. Daar werd ik niet echt vrolijk van. Maar nadat de eerste training erop zat had ik er ook direct weer heel veel zin in. De komende weken zal ik jullie wekelijks op de hoogte houden van mijn vorderingen.
Wil je ook sporten bij Curves? Bekijk dan hun website om te zien of er een vestiging bij jou in de buurt zit.

Ben jij al bekend met Curves? Of sport je liever in een traditionele sportschool?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #50
Next Gastblog: Mijn verkeerd gezette ruggenprik

3 thoughts on “Mama Valt Af: Sporten bij Curves

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Hoe verzorg je een verbrandde huid?

5 juli 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten