Ook al lijkt het zomerse weer even weg te zijn, het is nog steeds zomer. Dus werd het tijd voor de mama zomer tag! Ik zag ‘m als eerste verschijnen op mamapraat.

zomertag_luukzonnebril

1. Ga je op vakantie, zo ja waarheen?

Nee, dit jaar gaan we niet op vakantie, we moeten financieel nog flink wennen aan het feit dat ik niet meer werk, dus het zit er even niet in dit jaar. Maar volgend jaar wil ik kijken of ik het aandurf om zelf naar Spanje te rijden, met een tussenstop bij mijn schoonouders in Frankrijk. Maar eerst maar eens kijken of mijn auto dat nog aan zal kunnen.

2. Wat is de absolute zomer musthave voor je kindje deze zomer?

De parasol voor op de kinderwagen is wat mij betreft een echte musthave. Het is wel een geklooi tijdens het wandelen omdat de zon niet een hele wandeling op dezelfde plek schijnt, maar het zorgt er in elk geval voor dat de kleine man niet verbrand, natuurlijk smeren we hem (ook als hij in de schaduw ligt) ook in met zonnebrandcreme factor 50.

3. Het favoriete ijsje van je kind?

Luuk drinkt alleen nog maar melk. Maar als hij wat ijsjes eten betreft op ons gaat lijken zal hij vooral dol zijn op waterijsjes.

4. Heb je een zwembad in de tuin?

Had ik maar een tuin! Nee dus, op ons balkon heb ik vorig jaar een peuterbadje neergezet om zelf een beetje in te kunnen zitten, maar dat bleek helemaal niet handig, vooral niet met het leeghalen van dat ding. Daarbij was de kat op de zijkant gesprongen en had het bad lek gemaakt. Gelukkig heeft mijn moeder met mooi weer wel een zwembad in de tuin staan waar we altijd in mogen zitten.

5. Wel uv kleding of alleen zonnebrand?

Over het algemeen alleen zonnebrand. Ik denk dat het er vanaf hangt hoe gevoelig Luuk’s huid zal zijn voor zonlicht. Heeft hij mijn huid is goed insmeren waarschijnlijk voldoende, dan is er hooguit alleen een t-shirt nodig. Maar heeft Luuk de huid van Joost denk ik dat we het beste wel voor een uv pak kunnen gaan kijken. Anders heb ik 2 rode kreeftjes in huis rondlopen haha. Voorlopig komt Luuk sowieso niet in de zon te liggen, dus is zonnebrand nog voldoende.

zomertag_luukstrand

6. Jullie ultieme zomeruitje?

Ik vind het heerlijk om een dagje aan het water te vertoeven. Je hebt hier in de buut verschillende meren/plassen met strandjes, grasvelden en dat vind ik altijd heerlijk. Het is alleen zo jammer dat je ontzettend vroeg moet gaan wil je niet in de file terecht komen. Eigenlijk doen we het ook te weinig, zo’n dagje naar het water. We hebben het dit jaar nog maar 1 keer gedaan. Verder is ons “uitje” vooral op visite bij mijn moeder en aanplakvader gaan, die hebben een heerlijke tuin met veel schaduw en je zit aan het water. Hebt lekker veel privacy en de barbecue wordt dan ook altijd aangestoken. Heerlijk!

7. Favoriete zomeroutfit van je kindje?

De outfit die ik voor de mamachallenge heb geshopt is eigenlijk wel mijn favoriet op dit moment. Het korte broekje staat zo leuk bij Luuk met zijn spekbeentjes.

8. Leukste vakantie als gezin tot dusver?

We zijn nog niet met Luuk op vakantie geweest. Wel hoop ik volgend jaar te gaan en binnen nu en een aantal jaar ook nog een verre reis te kunnen maken met mijn mannen. Bijvoorbeeld naar Thailand, daar ben ik ooit 3 maanden geweest en daar heb ik een stukje hart verloren, moet ik alleen Joost zover zien te krijgen haha.

9. Favoriete zonnebrand voor je kindje?

Ik heb een zonnebrandcreme van garnier speciaal voor kinderen. Factor 50. Het is een spuitflesje, maar wel hele taaie creme, dus die maak ik eerst altijd een beetje warm voor ik het opsmeer.

Nu ben ik benieuwd. Wat is jouw favoriete zomeruitje?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Natuurlijk Ouderschap – Babywearing
Next Mama kijkt anders week 2

2 thoughts on “Mama zomer tag

  1. Hihi, ja mop ik lees elke week trouw je berichtje om mamakletst. Heerlijk om die verhalen te lezen. Moest erg lachen om het stukje van het zwembad op jullie balkon, kan me niet voorstellen dat de poezels jou privé zwembad lek geprikt hebben met hun nagels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Loslaten

1 september 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten