Het leven van een werkende mama gaat niet altijd over rozen. Ik heb er best moeite mee om mijn tijd te verdelen en voel me dan ook regelmatig schuldig naar Luuk toe als ik even iets af moet maken. Niet dat hij aandacht tekort komt hoor, integendeel. Gelukkig kan ik wel goed multitasken en zit ik regelmatig ‘in de maneschijn’ te zingen, terwijl ik foto’s bewerk. Maar toch was het eens tijd voor een echte mamadag. Want waarom zouden alleen papa’s papadagen mogen hebben? 

Mamadag in Dierenpark Amersfoort - www.mamakletst.nl

Ook al was het afgelopen vrijdag behoorlijk mistig en grijs, ik besloot toch onze spullen te pakken en naar Amersfoort te rijden om naar de dierentuin te gaan. Ik heb een abonnement op Dierenpark Amersfoort, maar we waren er al een aantal weekjes niet geweest. Het was veel te druk steeds in de zomervakantie. Nu was het ook niet heel rustig vanwege een schoolreisje, maar het was in elk geval niet super druk met kinderwagens, waardoor Luuk ook op zijn gemakje door het glas kon kijken bij sommige dieren. Niet dat hij van alle dieren al wat mee krijgt, maar hij kijkt ook gerust naar een waterval, of naar een grote steen die ergens ligt.

De giraffen vindt hij in elk geval prachtig. Deze dieren kunnen ook heel dichtbij komen, vooral als het rustig is komen ze nog wel eens nieuwsgierig kijken naar de kinderwagens die er staan. En al die vlekken op hun lange nek zijn natuurlijk heel erg interessant voor zo’n klein mannetje als Luuk. Maar mensen kijken blijft voor hem toch het leukste. Hij begon spontaan te lachen naar iedereen die hem aandacht gaf. Hij was sowieso erg vrolijk die dag. Elke keer als we oogcontact hadden begon hij te lachen. Gelukkig ging halverwege ook de zon nog schijnen, dus dat maakte de middag helemaal geslaagd!

Ik besloot jullie te laten meegenieten van ons uitje samen door middel van een sfeervideo. Zonder gepraat, maar wel met een muziekje op de achtergrond laat ik jullie grotendeels zien welke dieren we hebben bekeken en wat ik at (slecht!). Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Het was heerlijk om eens een dagje niet met werk bezig te zijn, maar al mijn aandacht aan Luuk te geven. Hij genoot met volle teugen en had heel veel te kletsen aan het einde van de dag. En wat heeft hij lekker geslapen naderhand. Zo’n dag gaan we vaker inplannen. Minimaal 1 keer per 2 weken. En als het lukt toch zeker 1 dag per week.

Plan jij ook wel eens een echte mamadag in?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #22
Next Foto’s die het niet gehaald hebben

14 thoughts on “Mamadag: Dierenpark Amersfoort

 1. Gezellige zo’n dagje. Hier is een echte mamadag zeldzaam sinds de oudste naar school gaat. Op maandag ben ik wel alleen thuis met dochterlief, maar echt dingen ondernemen kunnen we niet omdat we haar grote broer van school moeten halen. Een continuerooster hebben ze nog niet op de basisschool. Binnenkort staan er wat studiedagen op school gepland en heeft zoonlief dus vrij. Ik heb ook een paar vrije dagen opgenomen zodat ik heerlijk met hem op stap kan. Kijk er al ontzettend naar uit.

 2. Ik ben geen werkend mama dus elke dag is voor mij al mamadag. Gaan niet naar de dierentuin ofzo omdat ik geen abonnement heb plus mijn man wil dan graag mee haha..
  Maar klinkt wel erg leuk hoor!

  1. Je kan het natuurlijk ook zien als een dag dat je niet achter je pc/laptop zit, of achter je tablet en gewoon een dag lang aandacht geeft aan je kind.
   Wat dat betreft ben ik ook altijd bij Luuk, dus het zal voor hem misschien niet eens zo heel veel uitmaken.

 3. Wat een heerlijk dagje hebben jullie gehad. Je ziet Luuk gewoon genieten. Wat een lekker ding is het ook 🙂 Ik ga bijna elke dag wel even met Lise op pad. Maar echt een hele dag alleen maar leuke dingen doen, komt (helaas) weinig voor.

 4. Ahhh zo leuk! Ik keek het samen met Olivia die continu riep baby! Als Luuk uit beeld was 😉 Enne, ongezond mag hoor, patatjes, zucht nu heb ik er ook zin in haha.

 5. wat een knap mannetje is het toch 🙂
  wij doen het ook regelmatig, Elena is drie en we hebben een abbo op de Efteling, dus gaan er regelmatig doordeweeks naartoe, al is het maar om even een rondje droomvlucht te doen 🙂

 6. Het ziet eruit als een heerlijke dag voor jullie tweeën! Ik ga er wel op uit met m’n zoontje, maar ook niet snel alleen een hele dag. De zondag is bij ons echt gezinsdag, dan zijn we een dag helemaal samen en gaan we er vaak op uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Knoflook als perfecte aanvulling

16 september 2019
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten