Tijd voor mezelf, oftewel: me-time. Ik heb het veel te weinig. Het valt niet altijd mee om als thuisblijfmoeder van twee met een eigen bedrijf wat tijd voor mezelf te nemen. Als de kinderen op bed liggen, ben ik veelal aan het werk. En buiten dat heb ik ook nog zo mijn afspraken die ik eromheen moet plannen. Toch vind ik tijd voor mezelf erg prettig. Maar wat ik dan zoal doe?

Netflixen

Series en films kijken op Netflix. Ik hou ervan. Momenteel ben ik net klaar met The Good Wife en Sons of Anarchy. Twee totaal verschillende series, maar het hoeft van mij ook niet allemaal hetzelfde genre te zijn. Maar een beetje spannend mag het wel zijn. Het liefst kijk ik naar Netflix vanuit mijn bed. Dan kan ik me toch echt het beste ontspannen.

De series die nog op mijn lijstje staan om (af) te kijken zijn:

  • You, me, her
  • Suits
  • Orphan Black
  • New Girl
  • The Originals
  • Pretty Little Liars
  • Drop Dead Diva

Heb jij nog aanraders voor me om te kijken?

Tijdschriften lezen

Om me toch een beetje af te kunnen sluiten voor de buitenwereld, vind ik het nog heel fijn om “ouderwets” een tijdschrift, zoals bijvoorbeeld de Viva of een krant te lezen. Want op die manier hoef ik niet naar een scherm te kijken, wat ik voor mijn werk al veel doe. En kan ik toch een beetje op de hoogte blijven van de actualiteiten. Want eerlijk is eerlijk, het kan soms erg lekker zijn om niet tientallen belachelijke Facebookreacties onder een nieuwsbericht te zien staan.

Door me in de zwangerschap aan te melden voor de De Blije Doos, kreeg ik twee keer een jaar lang de WIJ jonge ouders thuis. Die heb ik elke keer weer met veel plezier gelezen. Maar vaak lees ik dan ook wel artikelen die ik ook op blogs voorbij zien komen. En dan vind ik blogs over het algemeen toch leuker om te lezen.

De krant kun je inmiddels heel makkelijk online lezen, maar toch vind ik het nog heel fijn om af en toe een papieren exemplaar te lezen. Een abonnement op de krant hebben we alleen als we een leuke aanbieding kunnen vinden. Kranten zijn trouwens ook heel handig om pakketjes mee op te vullen als we iets via Marktplaats verkocht hebben. Handig om te recyclen dus!

Boeken lezen

Een goed boek lezen, vind ik ook nog altijd fijn. Maar doe ik echt te weinig. Voorheen kon ik in een week tijd makkelijk twee boeken uitlezen. Maar inmiddels red ik één boek niet eens. En dat vind ik behoorlijk jammer. Meestal lees ik nog even voordat ik ga slapen, om mijn hoofd leeg te krijgen. Maar dan ben ik vaak zo moe dat ik maar één of twee hoofdstukken kan lezen, voor ik in slaap val.

Het liefst lees ik nog altijd papieren boeken, die ik ook nog eens in een boekenkast bewaar. Maar ik moet toegeven dat ik steeds minder ruimte heb voor boeken en daarom ook met grote regelmaat een e-book lees. Dat is trouwens ook nog eens een stuk makkelijker als je in bed leest.

Ik ben gek op young adult boeken en lees deze momenteel ook het meest. Maar boeken van Khaled Hosseini, Saskia Noort en Patrick van Rhijn lees ik ook graag. Kortom, ook wat dat betreft hou ik niet echt vast aan een bepaald genre.

Bullet Journal

Tegenwoordig heb ik ook een Bullet Journal. Een Bullet Journal is een simpele maar handige methode om je planning en andere lijstjes bij te houden. En ik probeer hier zoveel mogelijk creativiteit in kwijt te raken. Maak mooie layouts en zorg dat mijn lijstjes er niet zo heel saai uit zien. Althans ik doe een poging. En ik ben soms erg jaloers op hoe mooi de Bullet Journal’s van andere mensen eruit zien.

Naast dat de Bullet Journal erg handig is in gebruik en ervoor zorgt dat ik niet meer 1001 notitieblaadjes rond heb slingeren door het huis, is het voor mij ook nog eens erg ontspannend om hierin te fröbelen. Lekker kliederen met stiften, potloden en mooie pennen. En op die manier alles op een fijne manier verwerken in één boek. Dit systeem werkt erg goed voor mijn lijstjes tik.

Me-time voor de Mama Challenge

Speciaal voor de Mama Challenge, heb ik geprobeerd wat meer me-time te nemen de laatste weken. Zo heb ik af en toe een avond vrij gepland, om gewoon even iets te kunnen doen waardoor ik ging ontspannen. En mijn werk even links te laten liggen. Ik vind dit wel moeilijk, maar dat is denk ik herkenbaar voor iedereen met een eigen bedrijf. Het werk is nooit klaar en soms voelt ontspannen een beetje nutteloos, als er nog zoveel werk op je ligt te wachten. Maar mijn ervaring is wel, dat ik uiteindelijk meer gedaan krijg, als ik wat vaker tijd voor mezelf neem. Dat is een goede les!

Meedoen met de Mama Challenge

Ook jij kunt mee doen met de mama challenge, daarvoor hoef je echt geen blogger te zijn. Doe mee met de verschillende uitdagingen en maak veel mooie herinneringen samen met je kinderen. Wil je delen wat je hebt gedaan? Word dan lid van de Facebook groep en plaats daar je foto’s. Je ziet daar ook de blogs van andere deelnemers verschijnen.

Andere blogs die al verschenen tijdens de mama challenge

 Loading InLinkz ...

Wat doe jij als je even me-time hebt?

Afbeeldingen komen van Shutterstock.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Een moeder met tattoo’s
Next Goed verstopt!

2 thoughts on “Me-time als moeder van twee met een eigen bedrijf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Nagellak voor Koningsdag

26 april 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten