Ik ga naar een onbewoond eiland en heb 5 dingen meegenomen. Maar wat zou ik meenemen naar een onbewoond eiland als ik maar 5 dingen zou mogen kiezen? Het is een lastige keuze. En ik altijd maar denken dat ik niet zo materialistisch ben. Valt dat even tegen. 

Hoewel er op veel andere blogs vanaf nu ongeveer een zomerrooster ingaat, is dat op MamaKletst niet het geval. Morgen start ik met de mama challenge en vanaf vandaag zal je ook wekelijks een blog voorbij zien komen in de ‘Ik blog de zomer door’ (#IBZD) van Karin. Iedere week zal zij een opdracht online zetten. En daar ga ik dan (samen met zo’n 70 andere bloggers) over schrijven. En de opdracht van deze week gaat over een onbewoond eiland.

De eerste blogopdracht:
Je bent op een onbewoond eiland beland (Beschrijf dit) en hebt maar vijf items meegenomen. Welke items zijn dat? Vervolgens schrijf je een brief aan een geliefd persoon waar je bent en wat je mist maar misschien heb je daar alles wat je hartje begeert?

Het schrijven van een brief naar een geliefd persoon is niet iets wat bij de stijl van mijn blog past. Ik hou het dus bij het opsommen van de 5 items die ik zou meenemen naar het eiland.

Mijn camera

Ik kom er nog maar zo weinig aan toe om lekker te fotograferen. Gewoon van wat bloemen of planten die ik tegenkom, de zon die ondergaat. Mooie dieren die ik tegenkom. Het is voor mij de ultieme ontspanning, maar ik doe er nog veel te weinig mee.

Mijn telefoon

Ook al heeft het veel voordelen om eens zonder telefoon op pad te gaan, ik vind het toch wel heel fijn om soms met het thuisfront te kunnen bellen. Al helemaal als Joost en Luuk niet mee zouden gaan naar het eiland. Dat is eigenlijk ondenkbaar, maar je weet het nooit! En sowieso vind ik het ook wel fijn om te weten wat er in de wereld allemaal gebeurt, ook al zijn het niet altijd fijne nieuwsberichten.

Een stapel goede boeken

Dat komt nog mooi uit ook, want ik heb nog een flinke stapel boeken liggen die ik nog moet lezen. Daar heb ik op het eiland dan mooi de tijd voor! Maar een stapel goede boeken, is natuurlijk niet 1 item. In dat geval neem misschien wel liever mijn iPad mee, waar ik dan verschillende e-boeken op zet. Scheelt ook weer sjouwen!

Mijn zonnebril

Als er iets is waar ik slecht tegen kan, dan is het wel de zon die in mijn ogen schijnt. Ik heb dus zeker een zonnebril nodig. Ik ga er namelijk van uit dat het een zonnig eiland is. Zoals je wel eens ziet in films. En waar ik wel eens ben geweest op Thailand (zie foto bovenaan deze post). Een onbewoond eiland, waar vrijwel altijd de zon schijnt. Geweldig was het er!

Foto’s

En last but not least: foto’s. Ik ben dus iemand die altijd foto’s meeneemt. Nu gaat het tegenwoordig heel makkelijk op mijn telefoon. Maarja, hoe kan ik mijn telefoon nou opladen op een onbewoond eiland? Ouderwetse foto’s op fotopapier moeten het dus zijn.

Het is denk ik geen hele bijzondere lijst. Ik denk dat veel mensen voor deze items zullen kiezen. Maar ik ben toch benieuwd:

Wat ontbreekt er voor jou in deze lijst?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Een weeffout in onze sterren
Next Maxomorra + winnen

7 thoughts on “5x meenemen naar een onbewoond eiland

  1. Wat een leuke opdracht! Ik moet altijd wel lachen als mebsen zeggen dat ze een mobiele telefoon mee nemen. Die kun je immers niet opladen daar! Haha

    1. Haha nee dat is waar. Aan de andere kant zegt de opdracht ook niet hoe lang je er verblijft. Misschien maar een paar uur. Dan heb je toch genoeg aan een opgeladen telefoon 😛

  2. Wat leuk om te lezen! Ik zou inderdaad ook heel veel boeken en tijdschriften meenemen. En natuurlijk heel veel eten en drinken. Oh en een tent of iets waar je lekker in kan slapen.

  3. Je hebt de opdracht leuk ingevuld! Ik heb ‘m voor morgen ingepland staan. Er doen veel bloggers mee hè, super leuk! Zo komen we de zomer wel door 😉

  4. Die camera en die zonnebril vind ik hele goede keuzes, maar ja, je mag er maar vijf, dus in mijn geval zou ik dan twee andere zaken moeten weglaten (ik heb gekozen voor mijn laptop, mijn mobiele telefoon, een MP3-speler, rooibosthee en een plak chocolade (!). Moeilijk moeilijk ;-), want vooral die zonnebril is bijna onmisbaar op zo’n zonnig eiland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Hittegolf! Zo bescherm je jouw kind het beste tegen de felle zon

8 augustus 2022
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten