Eind september zal menig bezoeker van Center Parcs De Limburgse Peel dubbel hebben gezien. En dat kwam niet omdat men te diep in het glaasje had gekeken. Het was namelijk het Meerlingweekend, georganiseerd door Center Parcs en WIJ.nl in samenwerking met de NVOM (Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen).

Inhoudsopgave

Jaarlijks terugkerend meerlingen weekend

Voor de vierde keer op rij werd dit bijzondere weekend georganiseerd. Dè gelegenheid voor ouders met tweelingen om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en tips en tricks te ontvangen tijdens een van de lezingen. Aangevuld met leuke activiteiten, zoals tweeling babyzwemmen voor kinderen van 3 tot en met 18 maanden, een heuse tweeling Orrie-show, tweeling schminken en tweelingfotografie. Daarnaast kon je een testrit maken met een Babboe-bakfiets en waren er lezingen door een medewerker van het Nationaal Tweelingregister, NVOM en Coks Feenstra (ontwikkelingspsycholoog en tweelingdeskundige).

Een van de meest genoemde redenen onder de meerlingmoeders die tijdens dit weekend aanwezig waren was toch wel het feit dat ze ook een keer als “normaal” gezien zouden worden. Niet continu de meest domme vragen als “is het een tweeling?”, “best druk zeker?” en “nu ben je vast in één keer klaar?” aan moeten horen. Eindelijk waren de tweelingouders ook een keer soort van anoniem.

Anoniem, maar toch niet onopgemerkt

Hoewel… anoniem. Met 84 cottages gevuld met tweelinggezinnen waren we in groten getale aanwezig en op vrijdagmiddag rond 17.00 uur leken veel tweelingouders zich al gemeld te hebben bij het zogeheten Tweelingplein. Ieder kind, groot of klein, kreeg een oranje ballon van Babboe bakfietsen, dus overal waar je keek zag je oranje ballonnen langs zweven.

Eenlingouders en mensen zonder kinderen keken hun ogen uit met al die tweelingen in alle leeftijden. Maar ook wij als tweelingouders vonden het superleuk om zoveel tweelingen bij elkaar te zien. Voor een groot aantal ouders was dit de eerste keer dat zij deelnamen aan het Meerlingweekend, dus velen van ons hadden nog nooit zoveel tweelingen bij elkaar gezien.

Het horeca-personeel had er enorm schik mee. Bij ieder tafeltje werd wel een praatje met of tegen de kinderen gehouden.

Hoe hebben jullie kinderen geslapen?

Sprak je met mede-tweelingouders van jonge kinderen dan was de eerste vraag gelijk hoe de kinderen geslapen hadden. Iedereen die wij spraken met kinderen jonger dan 2 jaar, had van vrijdag op zaterdag een behoorlijk doorwaakte nacht gehad. Het is dan zo fijn om te merken dat het niet aan jou of je kinderen ligt! Je zou al bijna aan jezelf gaan twijfelen.

De daaropvolgende vraag was hoe oud de kinderen nu zijn en in veel gevallen hoorde je, naast de reguliere leeftijd, de gecorrigeerde leeftijd. Wat een geluk hebben wij gehad met een geboorte bij 37+5. Zeker als je in het bubbelbad over twee meisjes te horen krijgt dat ze met 26+2 geboren zijn. Nu, 11 maanden later, zijn het gelukkig twee meiden die blaken van gezondheid.

Helaas bleef het vaak bij dat soort oppervlakkige praatjes. Zowel de moeders die ik om hun beleving over dit weekend heb gevraagd als wijzelf hebben ervaren dat iedereen toch wel erg op zichzelf was. Al bij het gedag zeggen merkte je vaak dat een verder praatje niet op prijs gesteld werd. Of, zoals tweelingmoeder Cindy zei, “we hebben zoveel gemeen, maar er leek een grote kloof tussen ons”. Uiteraard waren we daar met alle ouders debet aan, maar het doel van ervaringen uitwisselen met elkaar ging daarmee ten onder. Tweelingmoeder Melanie opperde dat het voor een volgende keer wellicht een idee zou zijn om een soort meet & greet te organiseren. Op die manier kom je toch makkelijker met elkaar in contact.

Alle kindjes zwemmen in het water

Op zaterdagochtend en zondagmiddag werd er in totaal in vier sessies babyzwemmen speciaal voor tweelingen georganiseerd. Dat dit ontzettend in trek was onder de ouders met kleinere kindjes zal je niet verbazen. Maar ook de oudere kindjes gingen helemaal los in het zwemparadijs. Met een watertemperatuur van 32 graden was dit niet helemaal subtropisch te noemen, maar een plons in een warm bubbelbad maakte een hoop goed.

Tijdens de babyzwemsessies waren er speciaal in de zwembadbar tafels met aankleedkussens erop neergezet. Zo konden de ouders zich makkelijk eerst zelf omkleden om vervolgens de kleintjes in zwemluier en schattige zwemkleding te hijsen. Na afloop kreeg iedere tweeling een heus zwemdiploma mee naar huis. Tijdens de zwemles werden er foto’s gemaakt door Make my Photo. Doorgelopen mascara (hoezo waterproof? De panda’s in Ouwehands Dierenpark zouden me als familielid hebben aangezien) en een allerminst flatteus kapsel, maar wel het bewijs dat je als gezin onwijs plezier hebt gehad.

Tweelingknutselen

Ook de oudere kinderen kwamen aan hun trekken. Met de Tweelingpas kreeg je korting op speelgoed uit de souvenirshop en kreeg je een tweede workshop gratis. Zo konden ze bijvoorbeeld klompjes versieren en was er op zondagochtend de gelegenheid om paaltjes te verven. Die zouden thuis mooi in de voortuin of op de oprit gezet kunnen worden, als vrolijke markering.

Op zaterdag was de één nog mooier geschminkt dan de ander en zondagmiddag konden de kinderen helemaal los in de kinderdisco.

Helaas waren er voor kinderen jonger dan 3 jaar weinig tot geen leuke activiteiten of speelmogelijkheden in De Limburgse Peel.

Er was er de mogelijkheid om te minigolfen of gewapend met een klomp en bal boerengolf te spelen. In het nabijgelegen Horst was er het hele weekend kermis en ook attractiepark Toverland lag maar 10 minuten rijden van het park af. Bovendien kon je daarvoor bij de receptie je toegangskaarten met korting kopen.

Smile….klik

Van vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag kon je een foto laten maken van je kinderen. Ook hier waren de dames van Make my Photo weer actief. Om het zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen kreeg je op voorhand al de mogelijkheid om een plekje te reserveren. Tja… en als je pech had zat je dus met twee vermoeide, huilende kinderen die zich allesbehalve in een fotogenieke houding lieten dwingen. Nog hetzelfde weekend kon je zelf de foto’s doornemen op computers en bijbestellen wat je leuk genoeg vond.

Op zaterdagmiddag kon je deelnemen aan de groepsfoto, mits je niet met het gezin in het zwembad lag, Toverland of ZooParc Overloon onveilig maakte of met baby’s en hun middagslaapje zat.

Tweelinggroet

Via de speciale Tweeling Mama’s Facebookgroep is er een tweelinggroet ontstaan (met je wijs- en middelvinger trek je je rechter ooglid een stukje naar beneden). Deze groet is ooit ontstaan omdat tweelingmoeders elkaar niet altijd durven/willen aanspreken en met deze groet laten ze zien dat ze elkaar begrijpen. De slapeloze nachten, het feit dat het er twee zijn.

Vrijdag was het allemaal nog wat onwennig en durfden we geen van allen, maar ook zaterdag en zondag heb ik niemand de poging zien wagen. En eerlijk gezegd durfde ik zelf toch ook niet goed.

NVOM, wat heb je daaraan?

Met ruim 6200 leden heeft belangenvereniging NVOM voor ouders van twee- en meerlingen aardig wat in te brengen in Nederland. Deze organisatie, die volledig draait op vrijwilligers, heeft al menig ouderpaar voorzien van (maatwerk)advies, maar zij hebben er bovendien voor gezorgd dat je als ouders van een meerling voor ieder afzonderlijk kind ouderschapsverlof kunt opnemen en dat het zwangerschapsverlof voor (aanstaande) meerlingmoeders is verruimd.

Daarnaast organiseren zij jaarlijks in januari de informatieve meerlingendag voor (aanstaande) meerlingouders. Het leuke van deze dag is dat hij voor zowel leden als niet-leden toegankelijk is. Tijdens deze meerlingendag zijn er sprekers over diverse onderwerpen. Van zwangerschap tot puberteit en alles daartussen in. Ook wordt uiterlijk die dag de bestemming van de jaarlijkse Meerlingendag bekend gemaakt. Als lid van NVOM kun je die dag, die altijd in april wordt georganiseerd, met minimaal 50% korting naar de dierentuin of het pretpark dat dat jaar haar deuren opent voor de meerlingen. Zo waren ze in 2017 in Attractiepark Slagharen en in 2018 in Safaripark Beekse Bergen.

Lid worden of meer informatie over NVOM lezen? Surf naar www.nvom.nl.

Geslaagd weekend

Al met al was het een bijzonder geslaagd weekend. Je maakte eens een babbeltje met deze en gene, bekeek ongegeneerd andermans kinderen om er achter te komen dat er natuurlijk geen knappere kinderen dan die van jezelf zijn en kon deelnemen aan de leuke activiteiten.

Maar zeker ook het keihard genieten met het hele gezin en de mooie foto’s in herfst-sfeer droegen voor ons en de moeders die ik sprak hier aan bij.

Hoewel het vooral in de ochtenden vrij fris was heeft ook de najaarszon zich van haar beste kant laten zien. Al met al een weekend dat voor herhaling vatbaar is, maar dat is wel afhankelijk van locatie en park.

Of en waar er volgend jaar een meerlingweekend georganiseerd wordt is nu nog niet bekend, maar houd vooral de website van Center Parcs in de gaten. Je kunt met leuke korting een gezellig weekend voor jong en oud boeken.

Heb jij een tweeling en was je ook aanwezig tijdens het meerlingweekend? Wat vonden jouw kinderen het allerleukste om te doen? En wat vond je zelf van het weekend?

Met medewerking van WIJ.nl, NVOM, Make My Photo en tweelingmoeders Lizet Hoogwerf, Cindy van Poll en Melanie.

Show Full Content

About Author View Posts

Lonneke

Hi! Ik ben Lonneke (40), werkzaam binnen een HR afdeling als Medewerker Learning & Development en getrouwd met Peter. Samen zijn we in januari 2018 de trotse ouders geworden van onze tweeling, Famke en Thomas. Naast mijn baan en het moederschap maak ik gedecoreerde taarten en lees ik graag thrillers, goedgeschreven detectives en chicklits.
Mijn creatieve brein gaat sinds de geboorte van de tweeling volledig met me aan de haal, dus wie weet lopen ze binnenkort in zelfgemaakte kleding en lezen ze uit knisperboekjes van mijn hand.

Previous 16x Hapjes voor Halloween
Next Zwangerschapsdiabetes

1 thought on “Meerlingweekend in Center Parcs De Limburgse Peel

  1. Hey ben Ramona 34 jaar getrouwd met Karin en gelukkige ouders van Dyvija en William sinds 2.11.2017 met een spoed keizersnee met 32.1. Ze zijn nu gecorrigeerd 9 maandjes en ongecorrigeerd 11. Allebei lekker vrolijke baby’s. Ook wij waren aanwezig bij meerlingen weekend en dat zal niemand ontgaan zijn met onze lime groene kinderwagen. In het dagelijkse leven zit ik op de heftruck voor me werk en me vrouw was kok en is afgekeurd wegens ph. Ook wij hebben genoten van het weekend. Kids hebben ondanks de zo jong zijn lekker hun eigen klompje geverfd In zo verre de rest kun je wel indenken mama’s onder kids onder en klompje had ook wel een likje verf. Al om al zeer leuk jong geleerd is oud gedaan. We hebben de foto shoot gedaan waar hele mooie foto’s uit zijn gekomen. Al om al een leuk weekend en zeker leuk om nog een keer te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Alternatieven voor het dragen van een trouwring

25 januari 2022
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten