De afgelopen weken kreeg ik regelmatig de vraag waar mijn weekoverzichten bleven en of alles wel goed met me ging. Waar ik bijna mijn hele blogcarrière op MamaKletst al weekoverzichten plaats, kwam ik er afgelopen maand gewoon echt niet aan toe. De maand was hectisch en ik ging het niet redden om steeds maar te laten zien wat ik in een week gedaan had. Ook bestonden mijn weken toch veelal uit klussen in mijn moeders nieuwe huis en werken in de tussentijd. Daarom besloot ik mezelf wat lucht te geven en voor het eerst een maandoverzicht te maken. Dit staat in elk geval voor komende maand ook op de planning in verband met de ontzettende leuke dingen die we mogen doen. En we zullen zien of het bevalt, of ik in juli en augustus ook een maandoverzicht maak, of dan toch weer terug ga naar de weekoverzichten. 

Inhoudsopgave

Klussen in het nieuwe huis van mijn moeder

Op 2 mei was het zo ver, mijn moeder kreeg de sleutel van haar nieuwe huis. Een appartement in een dorp naast de onze. Het dorp waarin ik ben opgegroeid, dus het is erg bekend daar. De woning zag er niet heel slecht uit, maar moest van top tot teen behangvrij gemaakt worden en al het houtwerk moest geschuurd worden. Met hulp uit soms zeer onverwachte hoek, lukte het toch om heel snel het huis alweer op te bouwen. En het is een ontzettend gezellig huis geworden!

Het was wat lastig dat het klussen precies in de meivakantie viel, waardoor Luuk op sommige dagen toch met me mee moest om op zijn manier te komen helpen. Waarbij hij grotendeels lekker met de iPad op een stoel zat, af en toe kijkend naar wat wij aan het doen waren. Joost heeft de kinderen vaak ’s avonds zelf te eten gegeven en op bed gelegd, zodat ik in de uurtjes die we anders samen zijn, kon meehelpen alles af te krijgen. Soms is het even nodig en gelukkig is het allemaal goed gegaan. Maar de main focus lag echt even op het klussen, we hadden allemaal pas rust toen de grote dingen gedaan waren en de verhuizing in gang gezet werd.

Lees ook: Hoe overleef ik een verhuizing met een kind

Bevrijdingsfestival in Utrecht

Al jaren neem ik me voor om naar het Bevrijdingsfestival in Utrecht te gaan, maar op de een of andere manier komt het er nooit van. Dit jaar zou K’s Choice komen, dus appte ik vriendin Liesbeth of ze met me mee wilde. Het kwam totaal niet goed uit in alle drukte, maar het was schitterend weer en we hadden een ontzettende leuke avond. K’s Choice was zoals altijd fantastisch en we kwamen allebei schor van het meezingen weer thuis.

Lees ook: Festivals die geschikt zijn met kinderen

Joost was jarig!

In alle drukte zouden we het bijna vergeten, maar Joost was ook nog jarig 6 mei. Hij werd 32 jaar en we spraken af om ’s avonds uiteten te gaan en op de dag wat leuks te doen met zijn vieren. Maar we waren allemaal een beetje ziek, waardoor alles in het water viel. Gelukkig hadden we wel gebak en hebben we het thuis nog geprobeerd gezellig te maken.

Moederdag was anders dan anders

Ook was het tijd voor moederdag. ’s Morgens werd ik wakker met een lekker (klein) ontbijtje op bed en allemaal lieve cadeautjes. Maik had op het kinderdagverblijf een te schattig doosje geverfd, waar een foto van hem in was geplakt. Ook kreeg ik een nieuw tasje, een jurk en zonnebril voor op Pinkpop. Wat een verwennerij! ’s Middags vertrok ik weer naar mijn moeder, dit keer niet met de kinderen erbij op moederdag, want wij gingen gewoon door met het nieuwe huis. We haalden via een Facebook verkoopgroep een kast op en zijn bij Ikea en Jysk geweest voor allerlei spullen. Ook zijn we ’s avonds nog uiteten geweest bij restaurant Settlers en dat was heerlijk! En het was weer eens een andere moederdag dan anders.

Luuk’s eerste schoolreisje

Sinds half maart gaat Luuk naar de basisschool, dat vond hij tot de meivakantie allemaal niet zo fantastisch. Maar daarna was er een opeenvolging van leuke dingen, de schoolfotograaf kwam twee dagen en ze gingen ook nog eens op schoolreisje. Op een donderdagochtend vertrokken er 2 grote bussen, afgeladen met kleuters naar Terschuur om naar de Happy Farm te gaan. Ik kreeg gelukkig al snel allerlei leuke foto’s toegestuurd door de ouders die mee waren. En toen ik Luuk lachend voorbij zag komen, was ik veel geruster. Maar het blijft spannend, zo’n schoolreisje. Je hebt je kinderen toch het liefst veilig dichtbij. Loslaten valt niet mee! Maar toen ik hem met een grote grijns van school ophaalde, wist ik ook dat hij erg had genoten. En daar gaat het om! Hij vindt het sindsdien trouwens ook veel leuker op school. Zo fijn!

Festival TREK in Utrecht

Met Pinksteren was ook Festival TREK weer in Utrecht te vinden. Op 1 jaar na ben ik de afgelopen jaren altijd gegaan en dat was deze keer niet anders. Samen met mijn moeder en mijn ex-stiefzussen gingen we op zondag aan het eind van de dag lekker in het gras zitten. Het was erg warm die dag en daardoor was het druk, maar het was weer net zo leuk en lekker als altijd. We hebben allerlei lekkere dingen gegeten. Wel kreeg ik halverwege ineens een dumping, waarschijnlijk met dank aan de sate, maar goed, het mocht de pret niet drukken. En het mooiste van alles vind ik nog wel dat ik zonder problemen binnen een half uur thuis was, op de fiets! Dat had ik een jaar geleden niet kunnen doen zonder te zweten als een otter en te hijgen als een paard.

Studiedag met een uitje

De dag na Pinksteren ging bijna iedereen weer naar school, maar Luuk had nog een studiedag. Het was mijn werkdag, dus dat kwam niet heel goed uit, maar we brachten Maik ’s morgens gewoon naar het kinderdagverblijf en samen met Luuk ging ik naar de binnenspeeltuin Jungle Gemz in Zeist. Luuk kan zich hier uitstekend vermaken en omdat ik niet met hem mee hoef te klimmen en klauteren, kon ik gewoon lekker werken. Het was een super productieve ochtend. Fijn dat het op deze manier kan. ’s Middags ging Luuk nog met me mee naar het ziekenhuis voor een afspraak bij de uroloog en toen kwamen we heel moe maar voldaan weer in een heel warm huis terug.

Lees ook: Leuke binnenspeeltuinen in Noord Holland

Hooray, it’s my birthday!

Of nou ja, het was mijn verjaardag. 24 mei werd ik namelijk 30 jaar. Ik was een beetje bang dat het pijn zou doen toen de datum versprong, maar het viel me alles mee. Het was eigenlijk een werkdag en hoewel ik echt heel hard aan de bak zou moeten, besloot ik er een dagje voor mezelf van te maken. Jongste kind op het kinderdagverblijf, oudste kind op school, moeders aan het shoppen! Ik begon de dag met een bezoek aan de kapper voor een nieuw kapsel, om vervolgens pasfoto’s te laten maken. Vreselijk, maar noodzakelijk, want mijn ID-kaart moest verlengd worden. En mijn oude pasfoto zou met 35kg extra echt niet goedgekeurd worden.

Vervolgens ben ik gaan shoppen. Ik probeerde verschillende kledingmaten uit, want ik had geen idee waar ik in zat. En toen een broek in maat 40 zonder problemen dicht ging, wist ik niet wat ik mee maakte. Ik jubelde het uit in het pashokje. De mensen om me heen zullen wel gedacht hebben. Vervolgens had ik nogal moeite met te beslissen wat wel en niet bij me past, dus schakelde ik de hulp van vriendinnen in en stuurde ze allerlei verschillende foto’s vanuit de paskamers. Om vervolgens met een stukje nieuwe garderobe weer naar huis terug te keren.

Mijn verjaardag vierde ik uiteindelijk het weekend erna thuis met familie. En ’s avonds kwamen mijn lieve vriendinnen Linda en Marguerita ook nog langs. Super gezellig en het was fijn om het zo rustig te hebben. Het is de afgelopen tijd al druk zat geweest.

Het werk wordt weer opgepakt

Als vaste lezer heb je vast gemerkt dat er vooral blogs van gastbloggers online zijn gekomen de afgelopen weken, ik kwam er gewoon niet aan toe te schrijven, met alles wat er hier speelde. Maar gelukkig heb ik met dank aan de top gastbloggers toch content kunnen plaatsen, al was het soms wat minder. Sinds vorige week pak ik zelf ook het werken echt weer op. Er waren wat events waar ik voor was uitgenodigd, zo had ik een hele gezellige perslunch met Center Parcs, waarbij alles over de nieuwe en verbouwde parken werd verteld. En woensdag was ik voor een kennismaking met Siblu in Diergaarde Blijdorp, waarna we nog gezellig door de dierentuin konden lopen. Mijn moeder ging gezellig mee, zo hebben we weer even quality time met elkaar. Want ook dat is heel belangrijk.

Wat staat er voor komende maand op de planning?

Als het zo onder elkaar staat, zie je dat je zelfs in een hele drukke maand, waarin je veelal veel dezelfde dingen doet, toch nog veel meemaakt. Dat zal ook komende maand wel weer het geval zijn. In juni staat er namelijk allerlei leuks op de planning. Zo ben ik inmiddels al naar Blogger by Nature geweest, ik ga het hele weekend naar Pinkpop, we brengen een bezoek aan de Efteling en we gaan ook nog eens op vakantie naar het heerlijke Frankrijk. Oh ja en we mogen ook onze nieuwe auto ophalen. Een maand waarin we heel erg veel herinneringen kunnen maken. En volgende maand laat ik jullie er zeker van meegenieten. In de tussentijd ben je van harte welkom om me op Instagram te volgen, waar ik tussendoor zeker nog foto’s en filmpjes plaats.

Lees ook: Weekoverzicht #181

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (35), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (9) en Maik (6). En ik ben zwanger van nummer 3, verwacht in oktober. Samen met mijn vriend en mijn kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Blogger by Nature 2018
Next Smartphone cadeaupakket van Case24

3 thoughts on “Weekoverzicht #180: Heel veel klussen en mijn 30e verjaardag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

In beweging met mijn nieuwe Fitbit

13 december 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten