Goede en slechte gewoontes of eigenschappen, we hebben ze allemaal. En over de slechte schrijf ik eigenlijk niet zoveel. Want wie wil daar nu de nadruk op leggen? Toch ga ik erover schrijven. Speciaal voor de 30 Day Blog Challenge

Slechte gewoontes of eigenschappen. Het valt nog niet altijd mee om ze echt helder voor de geest te halen, omdat ik ze liever wegstop en doe of ik helemaal geen slechte eigenschappen heb. Maar ja, die hebben we allemaal! Het leek me handig om eerst maar met de slechte eigenschappen te beginnen en het artikel te eindigen met mijn goede eigenschappen, in de hoop dat de goede bij iedereen blijven hangen haha.

Slechte gewoontes of eigenschappen

Ik ben een slechte huisvrouw

Tja. Daar kan ik wel heel erg veel over vertellen, maar ik kan het ook niet doen. Ik ben gewoon echt niet goed in het huishouden. Ik vind het doodzonde van mijn tijd om de hele tijd met een poetsdoek rond te lopen. Want de tijd die ik aan het huishouden zou kunnen besteden, kan ik ook besteden aan het doen van leuke dingen. De kinderen, maar bijvoorbeeld ook mijn werk. Daar haal ik veel meer energie uit. Aan de andere kant erger ik me kapot aan rommel en kan ik me helemaal niet concentreren in mijn werk als het een rotzooi is. Dus eigenlijk moet het toch. Om rust in mijn hoofd te krijgen. Maar mijn hobby zal het nooit worden.

Ik ben minder attent dan ik zou willen

Zelf word ik altijd zo blij van kaartjes en berichtjes met verjaardagen of als ik bijvoorbeeld een wat lastigere periode in mijn leven heb. Maar zelf vergeet ik het altijd om een kaartje te sturen. Zo stom! Ik denk er wel aan hoor, een week van te voren. Vaak schrijf ik het zelfs op om het te doen later die week. En dan nog vergeet ik het. Er komt iets tussen en voor ik het weet is het al ‘s avonds laat en lig ik op mijn bed zonder een kaartje gestuurd te hebben. Zo jammer. En ik zou zo graag willen dat dat anders was. Dat zelfde heb ik trouwens ook met mensen bellen. Zo kan ik maanden voorbij laten gaan zonder een vriendin gesproken te hebben. Dat is wederzijds hoor en als we elkaar dan weer spreken is het helemaal prima. Maar toch is het jammer en helemaal niet nodig.

Ik zou minder tijd mogen doorbrengen op social media

Ach ja, het zegt al genoeg. Ik breng teveel tijd door op social media. Ik vind het veel te leuk om op Facebook rond te neuzen, nutteloze filmpjes te kijken, geinige uitspraken te liken. En ergens vind ik het blijkbaar ook leuk om alle berichten te lezen waar ik helemaal niks mee heb. Over de zwarte pieten discussie bijvoorbeeld of de Wilders fans die enorm racistische uitspattingen hebben. Ik erger me er echt kapot aan. En toch blijf ik het lezen. Want het zijn immers mijn “vrienden”. En ik kan het ergens niet over mijn hart verkrijgen sommige van hen uit mijn vriendenlijst te verwijderen. Maar nutteloos is het wel. Misschien moet ik binnenkort eens een social media vrije dag inplannen en kijken of dat bevalt. Dan heb ik gelijk weer blogmateriaal!

mobiele-telefoon-vrouw

Mobiele telefoon foto via Shutterstock

Goede gewoontes of eigenschappen

Oke, je zou denken dat dit makkelijker is op te noemen dan mijn slechte gewoontes of eigenschappen, maar het valt nog niet mee om dit over jezelf te zeggen!

Ik sta voor je klaar

Nou ja, niet voor iedereen hoor. Je moet wel een plekje in mijn hart hebben, anders vind ik het zonde van mijn tijd haha. Maar over het algemeen sta ik voor heel erg veel mensen klaar. Altijd. Op de dag, maar ook midden in de nacht. Het maakt niet uit. Ik zal niet altijd iets voor iedereen kunnen doen, maar luisteren kan ik wel. Adviezen geven als het nodig is ook, maar bovenal luisteren en iemand zich gehoord laten voelen. Zelf vind ik het ook altijd erg fijn als dat andersom gebeurt.

Ik ben een harde werker

Ik moest even terugrekenen, maar ik werk inmiddels alweer vier jaar volledig voor mezelf. Al die tijd ben ik niet meer in loondienst geweest en dat bevalt goed! Het nadeel van zelfstandig ondernemer zijn is toch wel dat je vaak en heel veel werkt. Het gebeurt dan ook maar zelden dat ik ‘s avonds niet zit te werken. Ik kan wel zeggen dat ik een harde werker ben. Overigens ben ik dat in loondienst ook altijd geweest hoor. Alleen nu heb ik echt geen rem en kan ik de deur niet achter me dichttrekken en de werkdag afsluiten.

Ik ben direct

Dit is misschien wel mijn beste, maar tegelijkertijd ook een niet zo’n hele fijne eigenschap. Ik ben direct. Iedereen weet heel erg goed wat ie aan me heeft. Vind ik je niet aardig, zal ik niet doen alsof het wel zo is. Vind ik je wel aardig, dan laat ik je dit ook weten. Mijn hart ligt op mijn tong en ik zeg vaak dingen zonder er eerst over na te denken. Dat werkt ook wel eens tegen me. Maar ik denk ook wel dat het mijn kracht is. Ik doe er dan ook weinig voor om het te veranderen.

En wat is jouw beste eigenschap? 

30-Day-Blog-Challenge-NL-1

Dit is opdracht 10 van de 30 Day Blog Challenge. Met de 30 Day Blog Challenge NL, komen de 30 bovenstaande blogonderwerpen voorbij op MamaKletst. Niet in 30 dagen achter elkaar, maar wel in de komende maanden. Lees hier meer over de challenge.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Misschien nooit
Next Omgaan met digitaal speelgoed

1 thought on “Mijn 3 beste & slechtste gewoontes of eigenschappen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Kneipp body lotion mousse amandelbloesem

1 februari 2018
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten