Ik ben een fervent Netflix kijker. Iedere dag weer stat het aan. In de woonkamer vanaf onze Apple TV, op de slaapkamer via de Playstation en als ik echt op een spannend punt in een serie ben, kijk ik het ook nog wel eens op de Ipad op andere plekken in huis. Natuurlijk heb ik ook zo mijn favoriete series. En vandaag deel ik er 5 van dit moment. Het zijn series die ik al afgekeken heb, maar ook waar ik nog mee bezig ben. 

Lost

LostLost is een serie over mensen die na een vliegtuigcrash stranden op een mysterieus tropisch eiland. Er wordt in iedere aflevering teruggeblikt naar het leven van een personage voor de vliegtuigcrash. En later in de serie wordt er vooruitgeblikt op het leven na de vliegtuigcrash.

Het eerste seizoen had me helemaal in zijn greep. Ik vond het spannend en was erg nieuwsgierig naar de volgende aflevering. Inmiddels ben ik bijna in seizoen 4 en na 2 matige seizoenen komt de spanning nu weer een beetje terug. De enige reden waarom ik verder ben gaan kijken, is omdat ik van andere mensen hoor dat het zo’n ongelooflijk goede serie is. Inmiddels geloof ik daar weer in en kijk ik trouw iedere dag een aflevering. Ik ben dol op Kate en Jack en hoop dat ze in de serie nog eens een koppel zullen worden. Ik ben sowieso heel benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan. Maar meer dan 1 aflevering per dag kan ik niet zien, dan kan ik mijn aandacht er niet meer bij houden.

How I met your mother

HowImetyourmotherDe serie draait om Ted die in het jaar 2030 zijn twee kinderen vertelt over gebeurtenissen die uiteindelijk leidden tot zijn ontmoeting met hun moeder. Ted Mosby woont met zijn vrienden Marshall Eriksen en Lily Aldrin in New York. In MacLaren’s, een bar die direct onder hun appartement gelegen is, ontmoet hij Barney Stinson en Robin Scherbatsky. Tijdens zijn zoektocht naar “de ware” in New York wordt hij bijgestaan door deze vier vrienden.

Eigenlijk is de serie heel flauw. Maar de korte afleveringen zorgen ervoor dat het leuk blijft en je geneigd bent nog een aflevering aan te zetten. Ik kan smakelijk lachen om de onhandigheid van Ted. Het geklef tussen Marshall en Lily. En de iets te zelfverzekerde Barney. Deze serie kijken we vaak ‘s avonds nog even als we op bed liggen. Lekker even ontspannen en lachen.

 

Gossip Girl

GossipGirlGossip Girl vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allerlei dingen onderling. De grote vragen zijn niet: wie studeert af met het beste cijfer. Maar eerder: Wie heeft het meeste geld, wie doet het met wie, wie is de Queen Bee van het Constance Billard en natuurlijk, wie gaat met wie naar het Prom? En wie kan je beter inlichten over iedereen die er toe doet dan Gossip Girl? Gossip Girl heeft een website en weet élk schandaal van íedereen die er toe doet. Zij stuurt de hele serie door sms’jes naar iedereen met de nieuwste schandaligste roddels. Hoe je een Gossip Girl sms kan herkennen? Simpel. Iedereens mobiel gaat vlak na elkaar af.

Dit is echt zo’n heerlijke meidenserie. Ik heb dit tot vervelends toe zitten kijken als Luuk niet wilde slapen. Maar het boeide ook heel erg. Terwijl je de serie kijkt vraag je je vooral 1 ding af; wie is Gossip Girl? In de allerlaatste aflevering wordt alles duidelijk. Ik was verrast en wilde het liefst alles opnieuw kijken met de kennis wie Gossip Girl is. Misschien ga ik binnenkort wel weer beginnen met seizoen 1, aflevering 1…

The Walking Dead

WalkingDeadHet verhaal is niet gericht op het uitroeien van zombies, maar meer over de toestand van een groep mensen die proberen te overleven in extreme omstandigheden en op zoek zijn naar een veilige plaats waar ze beschermd zijn tegen de zombies. Tijdens de afleveringen veranderen de personages sterk, bijvoorbeeld hun karakter en hun onderling vertrouwen. In het begin van de serie lijkt de groep hecht aan elkaar te hangen, maar iedereen zal meer en meer op eigen houtje handelen. Ook wordt het wantrouwen tussen de overlevenden groter.

Deze serie is nieuw op Netflix. Maar ik ken hem al een aantal jaar. Toch ben ik nooit verder gaan kijken dan seizoen 2. Wij houden ervan als we meerdere afleveringen achter elkaar door kunnen kijken. En doordat we steeds op nieuwe afleveringen moesten wachten, hebben we een tijd niet gekeken. Maar nu heeft de serie ons weer helemaal in zijn greep. Ik vind het echt fantastisch hoe de “walkers” zich gedragen. Het verhaal is spannend en ik kan niet wachten tot we de volgende aflevering weer aanzetten.

Breaking Bad

BreakingBadWalter White is scheikundeleraar. Op het moment dat zijn vrouw zwanger is van hun tweede kind, stort Walters wereld in. De dokter heeft namelijk vastgesteld dat hij longkanker heeft. Het lijkt erop dat hij niet lang meer te leven heeft. Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt, besluit Walter een misdadiger te worden. Met de hulp van Jesse Pinkman, een ex-leerling van Walter, maakt en verkoopt hij de drug crystal meth.

Tja, wie kent deze serie nu niet? Ik heb ‘m nog niet afgekeken. Ook hier zit weer zo’n seizoen waarin je twijfelt of je moet stoppen of doorgaan met kijken. Maar ik kijk stug door omdat ik van alle kanten hoor dat het verhaal zo’n goede wending gaat krijgen. Ik ben heel benieuwd. Ik vind Walter een steeds minder fijne persoonlijkheid krijgen en ben benieuwd hoe het afloopt.

 

Ken jij bovenstaande series? En heb je nog andere aanraders? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Onze kleine wereld
Next Budget challenge – 5 ultieme bespaartips

4 thoughts on “Mijn 5 favoriete series op Netflix

  1. Geen van deze series volg ik maar ook ik ben (lichtelijk) aan Netflix verslaafd. Echt een rot moment vind ik het wanneer je op nieuwe seizoen moet wachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Kussen met je kind mag niet meer

30 augustus 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten