Mijn 9 maanden dagboek – Pauline Oud

Tijdens de zwangerschap was er een boek waar ik trouw elke week de vragen invulde. Mijn 9 maanden dagboek van Pauline Oud. Dit leuke dagboek staat vol met leuke tekeningen en handige tips en informatie over de termijn van je zwangerschap. Iedere week van de zwangerschap is verdeeld over 2 bladzijdes en hier staan leuke vragen, welke je kunt beantwoorden. Zo heb je aan het einde van je zwangerschap een mooi boek vol met leuke weetjes over je zwangerschap. Tussendoor zijn er bladzijdes met tips over bijvoorbeeld de bevalling en is er ruimte voor foto’s van je buik.

9maandendagboek3

Elke week nam ik een half uurtje de tijd om de vragen te beantwoorden en wat door het boek te bladeren. In eerste instantie leek de eerste helft van het boekje maar niet voorbij te gaan (dat lag overigens niet aan het boek, maar gewoon aan het feit dat ik de eerste weken heel erg langzaam vond gaan), maar eenmaal voorbij de 20 weken, stond ik er versteld van hoe weinig bladzijdes er over bleven en hoe steeds meer vragen over de voorbereiding op de bevalling en de laatste loodjes gingen. Het zorgde ervoor dat ik op een leuke manier ging voorbereiden op de bevalling en nadacht over bepaalde zaken. Na de bevalling kun je ook nog een vragenlijstje invullen over je baby en over je bevalling. Er zijn zelfs aparte pagina’s voor als je bevalling een keizersnede was.

Van Pauline Oud heb ik meer boeken in de kast staan, zoals het kraambezoek boek, baby’s eerste jaar en mijn opgroeiboek. Hier zal ik ook nog eens blogs aan wijden. Op deze manier heb je over een aantal jaar een mooie verzameling invulboeken met de leukste herinneringen bij elkaar.

9maandendagboek

Ik heb het 9 maanden dagboek elke week weer met veel plezier ingevuld en blader er nu nog wel eens doorheen om wat terug te lezen. Ook al is Luuk pas 3,5 maand oud, sommige gebeurtenissen tijdens de zwangerschap was ik alweer bijna vergeten en ik dacht regelmatig ‘Oh jaaaaa’. Kun je nagaan hoe dat is over een aantal jaar. Bij een eventuele volgende zwangerschap ga ik zeker een nieuw exemplaar van dit boek aanschaffen om weer in te vullen.

Je koopt het Mijn 9 maanden dagboek hier.

Heb jij tijdens je zwangerschap ook een invulboek bijgehouden? En als je nog geen kind(eren) hebt, zou jij zo’n boek bijhouden mocht je ooit zwanger raken?

9maandendagboek2

14 gedachten over “Mijn 9 maanden dagboek – Pauline Oud”

 1. Leuke post! De boeken van Pauline Oud zijn zooo leuk! Ik heb tijdens mijn zwangerschap ook trouw het 9-maanden boek ingevuld. Daarna heb ik het kraambezoek-boek gebruikt, maar helaas vergat ik vaak in te laten vullen door het bezoek (ik was blijkbaar nog steeds vergeetachtig). Ook heb ik het boek Baby’s eerste jaar gekocht. Dat moet ik binnenkort ook maar eens bijwerken.
  De plaatjes en teksten zijn erg leuk! Ook erg leuk om te bewaren voor later denk ik.

  Beantwoorden
  • Ik denk ook dat het erg leuk is om te bewaren voor later. Het kraambezoekboek is hier tot nog toe door alle kraamvisite ingevuld 🙂 Ik heb hem (nog steeds) in het zicht liggen als ik op de bank zit, dus dan vergeet ik het niet zo snel 🙂

   Beantwoorden
 2. In de tijd dat ik kinderen kreeg was dat er niet en was kinderen krijgen iets wat erbij hoorde maar waar je geen dagboeken oid van bijhield, helaas.
  Ik heb deze boeken ook voor mijn dochter gekocht

  gr Elise

  Beantwoorden
  • Volgens mij is dat dan geheel persoonlijk. Mijn moeder heeft boeken vol geschreven tijdens de zwangerschap en ook in mijn eerste levensjaar. Maar misschien is dat omdat kinderen krijgen voor haar niet vanzelfsprekend was, ze is jarenlang bezig geweest met zwanger worden en wilde dus alles documenteren 🙂 Gelukkig, want ik vind het leuk om terug te lezen!

   Beantwoorden
 3. Hoewel ik de boeken van Pauline juist weer niets vind, is het wel onwijs leuk om zo’n boek bij te houden. Heb het bij Olivia gedaan en doe het nu weer. Was nog een hele zoektocht dit keer, omdat ik van hetzelfde een eerstejaarsboek wilde en die zijn er niet van zoveel varianten. Het is Dikkie Dik geworden trouwens 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten