Mijn blogdoelen voor 2018 zijn weer een goede om over na te denken. Ook al zal 2018 vooral in het teken staan van mijn nieuwe leven, ik wil natuurlijk ook weer doorgroeien met mijn blog. De afgelopen jaren deelde ik mijn blogdoelen al en ik wil dat voor 2018 natuurlijk ook weer doen.

Mijn blogdoelen van 2017 behaald?

Minimaal 1 keer per dag een artikel online plaatsen

Dit is grotendeels gelukt. Een hele enkele keer heb ik wel eens een dagje over moeten slaan, om wat voor reden dan ook. Maar ik heb geleerd steeds meer vooruit te schrijven en te plannen. Gelukkig gaat dat goed!

Statistieken verdubbelen

Bij nader inzien was dit misschien wel een iets te ambitieus doel. Het verdubbelen is niet gelukt, maar ik heb wel een groei van ruim 30% op mijn statistieken behaald. Iedere groei is zinvol denk ik, maar 30% is ook al een behoorlijke hoeveelheid. Ik ben dus heel trots!

Social media cijfers

Facebook: 1000 volgers

Ja, dit is zeker gelukt! In augustus ging er overheen en nu ben ik zelfs al over de 2200 Facebook likes heen!

Twitter: 1750 volgers

Ook dit is gelukt! In juni ging ik er overheen en inmiddels ben ik over de 1800 volgers.

Instagram: 5000 volgers

Ja hoor, ook deze is gelukt! Ook in augustus! En inmiddels ben ik over de 5500 volgers heen. Maar ik verlies ook steeds heel veel volgers, dus ik ben benieuwd hoe lang dit blijft en of er nog groei mogelijk is.

Pinterest: 1500 volgers

Nee, net niet gehaald. Wel zit ik op de 1470 volgers, dus het scheelt niet veel!

Bloglovin: 400 volgers

Ook de bloglovin’ volgers zijn niet behaald. Ik ben nauwelijks gegroeid daar, maar moet ook eerlijk bekennen dat ik daar ook absoluut geen moeite voor doe.

Mijn e-mail bijhouden

Dit is nog wel een puntje van aandacht helaas. Ik vind het moeilijk om grip op mijn mailbox te hebben, er komen dagelijks ook zoveel mailtjes binnen. Als iemand hier tips voor heeft, dan hoor ik het graag!

Leuke samenwerkingen en kritischer zijn

Die leuke samenwerkingen zijn wel gelukt! Zo ging ik een weekend met mijn mannen naar Parijs, had ik een paar langdurige samenwerkingen, we gingen naar de Julianatoren en de voorpremiere van My Little Pony. Ook kon ik mijn eerste winweken organiseren en mocht ik een hoop tof speelgoed en andere producten reviewen. Toch ben ik ook kritischer geworden. Niet alles past bij MamaKletst en ik kets dan ook regelmatig samenwerkingen af. Een geslaagd doel dus!

Van bloggen meer mijn werk maken

En óf dit is gelukt. Al vrij snel na het aflopen van mijn zwangerschapsverlof, besloot ik te stoppen met mijn werk als gastouder en volledig als blogger aan het werk te gaan. Daarnaast bouw ik nog websites voor ondernemers, maar mijn hoofdinkomsten komen toch echt via de blog binnen. Sterker nog, de kinderen gaan inmiddels twee dagen per week naar het kinderdagverblijf, omdat ik het niet meer ging redden om naast het moederschap en huishouden ook nog te werken. Ook dit doel is dus behaald!

Mijn blogdoelen voor 2018

Ook voor 2018 heb ik weer een aantal doelen bedacht die ik graag wil behouden.

Consequent blijven bloggen

Momenteel komt er dagelijks een artikel online en dit wil ik zoveel mogelijk vast blijven houden. Ik wil consequent blijven bloggen, dus als ik dagelijks blog, dat ook volhouden. Maar ook eerlijk naar mezelf toe zijn wanneer ik dit door omstandigheden niet ga redden. Als het maar voorspelbaar is en blijft wanneer er iets online komt.

Groeien in statistieken

Dit jaar waren mijn statistieken met 30% toegenomen. Dat is niet de verdubbeling waar ik een jaar geleden op hoopte. Voor komend jaar wil ik hier dan ook minder streng over zijn. Ik wil gewoon dat het door blijft groeien en niet stagneert.

Groeien op social media

Voor social media wil ik wel met harde cijfers komen om te behalen:

Facebook: 3000 volgers
Twitter: 2000 volgers
Instagram: 6500 volgers
Pinterest: 2000 volgers

Oude artikelen optimaliseren

De techniek op websites veranderd iedere keer, maar ook de techniek om te meten hoe goed een website het doet, veranderd iedere keer. Niet alleen je DA/PA is belangrijk, maar ook de betrouwbaarheid van je website (TrustFlow). Ik zou graag willen dat deze cijfers verbeteren door o.a. oude artikelen te optimaliseren.

Betere omzet draaien dan in 2017

2017 was financieel gezien met de blog een prima jaar, maar het kan altijd beter! MamaKletst blijft persoonlijk en er zullen ook zeker persoonlijke artikelen te vinden zijn, maar het is inmiddels ook mijn werk geworden. Ik zou het fijn vinden als de omzet verbetert ten opzichte van 2017. En ik ga hard mijn best doen om dat te doen slagen!

Wat vind je van mijn doelen? Heb je zelf ook een blog en wat is jouw grootste blogdoel voor 2018?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Een jongensmama?
Next Een naam bedenken voor je baby

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Blote mama buiken in 2015

28 december 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten