De blote mama buik rubriek gaat weer van start! Ik weet niet voor hoe lang, want dat is afhankelijk van het aantal aanmeldingen, maar ik vind dat ik zelf ook weer met de billen bloot moet. Alhoewel, niet letterlijk natuurlijk. Mijn buik geef ik wel bloot, want ik heb immers inmiddels twee zwangerschappen achter de rug. Bij deze dus de aftrap van een nieuwe reeks Blote Mama Buiken. En oh oh oh wat vind ik het toch spannend om opnieuw mijn buik bloot te geven. 

Wie ben je?

Jullie kennen me als het goed is allemaal al, maar wanneer je hier voor het eerst komt, is het toch leuk om mezelf even voor te stellen. Mijn naam is Joyce, ik ben de vrouw van Joost en samen hebben wij twee zoons. Ik blog hier op MamaKletst, heb een eigen media & fotografie bedrijf en daarnaast ben ik fulltime thuis bij de jongens. Ik werk dus niet (vaak) buitenshuis.

Hoe oud zijn Luuk en Maik?

Luuk wordt deze maand 3 jaar en Maik is inmiddels 5 maanden oud.

Hoe keek je naar je eigen lichaam voor je zwanger werd?

Ik ben nooit tevreden geweest over mijn eigen lichaam. Ik ben altijd al te zwaar geweest en dat zit me al jaren dwars. Al voor ik zwanger werd was ik dus al niet tevreden, daar hebben de zwangerschappen niet veel aan veranderd.

Hoe keek je naar je eigen lichaam tijdens je zwangerschap?

Ik was boos op mijn lichaam, omdat het zo ziek werd tijdens de zwangerschappen. Maar tegelijkertijd vond ik mijn groeiende buik erg mooi. Ik vond het leuk daarmee te pronken. Het is zo fijn om totaal geen moeite te hoeven doen om je buik in te houden, die mag immers gezien worden als je zwanger bent. Verder ben ik in allebei de zwangerschappen niet of nauwelijks aangekomen, dus aan de rest van mijn lichaam veranderde niet zoveel.

Hoe zie je jezelf na de bevalling?

Aan mijn lichaam zelf is niet veel veranderd. Het is niet zo dat mijn buik of benen dikker zijn. Maar ik ben zeker niet blij met mijn lichaam. Het is me zeker met alle problemen tijdens de laatste zwangerschap duidelijk geworden, dat er iets moet gebeuren. En daarom heb ik samen met de huisarts besloten iets te gaan doen om gezonder te worden. Ik ben bezig met het traject voor een maagverkleining. En ik weet dat je daar niet perse mooier van gaat worden, want grote kans dat ik last ga krijgen van loshangend vel, maar ik vind het belangrijker een gezond(er) lichaam te hebben. En daar heb ik veel voor over.

Heb je zichtbare veranderingen aan je buik, borsten of benen?

De verandering die ik heb is dat ik last heb van striae op mijn buik. Dat had ik al bij 16 weken tijdens de zwangerschap van Luuk. Maar er zijn de laatste zwangerschap ook zeker nog streepjes bij gekomen.

Wat vind je ervan dat veel vrouwen zich onzeker voelen na de zwangerschap?

Dat begrijp ik erg goed. Veranderingen aan je lichaam kunnen behoorlijk ingrijpend zijn. Ik heb me altijd al onzeker gevoeld over mijn lichaam, dus ik denk niet dat er voor mij veel veranderd is na de zwangerschappen. Ja ik vind het jammer dat mijn buik en borsten erg slap geworden zijn, maar daar doe je niet zoveel aan. Het is wel jammer dat we als vrouw van nature op de een of andere manier snel onzeker lijken te zijn. Want eigenlijk zouden we vooral trots moeten zijn op het feit dat er kinderen in onze buiken gegroeid zijn.

Wat is jouw tip voor andere moeders om je goed te voelen in je lijf?

Als ik dat toch eens zou weten… Ik denk dat accepteren of er iets aan doen de enige opties zijn. Ben je niet tevreden, probeer er dan wat aan te doen en wil je er niets aan doen, accepteer dan je nieuwe lichaam. Maarja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, daar weet ik alles van!!


Zo dat was ‘m dan, de aftrap naar een nieuwe reeks in de blote mama buiken rubriek. Best spannend om mezelf op deze manier weer bloot te geven, maar de kop is eraf en het is tijd voor veel nieuwe en inspirerende verhalen.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Stuur mij dan een mailtje via het contactformulier, of naar info@mamakletst.nl Dan stuur ik je zo snel mogelijk meer informatie toe. Je mag ook in een reactie onder dit artikel laten weten dat je graag mee wilt doen. 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Op zoek naar een baby zomerjas
Next De peuter tag – Leer Luuk beter kennen

1 thought on “Mijn blote mama buik na 2 zwangerschappen

  1. Wauw, super knap van je dat je met je post baby buik op de foto wilt. Of sowieso met blote buik op de foto wilt/gaat.
    Na mijn 2 zwangerschappen in korte tijd (heb nu 2 jongens onder de 2) is mijn buik bijna niet veranderd. Mijn buik was vroeger altijd m’n zwakke plek. Dan is nu wel minder, want m’n buikje heeft toch maar die jongens van me gedragen. Toch durf ik niet wat jij zojuist heb gedaan. Petje af dus! En eeh, je hebt een prachtige buik!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Negenmaandenbeurs 2020 – Wat is er te doen en welke leuke acties zijn er?

1 januari 2020
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten