Mijn doelen in kaart brengen met mijn nieuwe planner

Plannen, ik ben er dol op. Op mijn bureau (of nou ja, ik werk aan de eettafel in de woonkamer), ontbreken er nooit een paar notitieboekjes. 1 met mijn blogideeën, een agenda, een notitieboekje met welke blog er in welke week online gaat komen (want als er iets wijzigt wil ik niet krassen in mijn agenda..) en nog een notitieboekje met daarin mijn to-do list. Maar om heel eerlijk te zijn lukt het me nooit om alles tegelijkertijd bij te houden. Toen ik in contact kwam met Clen van Purpuz, leek mijn oplossing daar. De Purpuz Planner, een planner waarin ik al mijn doelen, agenda, en lijstjes bij kan houden. Zorgt deze planner ervoor dat mijn notitieboekjes verleden tijd zijn?

Inhoudsopgave

Doelen bedenken

Bij het begin van ieder nieuw jaar, ben ik druk bezig met het maken van doelen. Het bedenken van doelen is niet altijd eenvoudig, want wat wil ik nou gaan bereiken in een jaar? En hoe zorg ik ervoor dat ik het daadwerkelijk ga bereiken? Een tijdje heb ik gedacht dat het voldoende zou zijn om eens of misschien twee keer per jaar op mijn blog mijn doelen te beschrijven. Maar dit blijkt helaas toch niet het geval te zijn. Soms zijn de doelen te groot, of ik heb gewoon het overzicht niet om de doelen waar te maken.

Het verhaal achter de Purpuz Planner

Clen Verkleij was de rechterhand van een directeur en had zijn droombaan gevonden. Maar, zoals zoveel mensen doen, gaf hij teveel en kreeg hij een burn-out. Omdat Clen zelf de balans tussen werk en prive was kwijtgeraakt en het hem zelf niet lukte dit terug te vinden, ging hij naar een coach. Het was tijd om samen met zijn coach een overzicht van zijn leven te maken.

Doelen stellen alleen is niet wat ervoor zorgt dat je je doelen behaalt. Het is de bedoeling dat je je doelen plant, wanneer ga je ze uitvoeren, welke stappen moet je ondernemen om je doelen te behalen? En als je ze hebt gedaan; hoe is het gegaan, wat ging goed en wat kon er beter? De Purpuz planner is de eerste agenda die mensen helpt met het stellen, plannen en in balans uitvoeren van hun doelen. Alles wat Clen van zijn coach geleerd heeft, probeert hij andere mensen te leren via onder andere deze mooie planner.

De theorie

De Purpuz planner helpt je met het bedenken en plannen van je doelen. Er is een theorie gedeelte en er is heel veel ruimte achterin je planner om je ideeën te visualiseren zoals jij dat wilt. De lege bladzijdes zijn bedoelt als creatieve ruimte en er zijn vragen die je kunt beantwoorden om je doelen te bepalen. Ik ben van mezelf best een warhoofd en ik vind het moeilijk om dingen helemaal uit te werken. Stiekem ben ik vooral een doener en vaak kom ik er al doende achter dat ik sommige dingen beter anders had kunnen doen. Dat zijn allemaal leermomenten en dat is prima. Maar ik zou mezelf zoveel gelukkiger maken als ik leer om de dingen beter uit te denken en daardoor beter uit te werken. De Purpuz planner kan mij daar echt mee helpen.

Maand- week- en dagdoelen

Doelen stellen is op zich niet heel moeilijk. Dat doe ik al jaren. Vaak zijn mijn doelen alleen te groot, waardoor ik het overzicht daarop kwijt raak. Ik weet soms niet hoe ik dingen kan bereiken, waardoor het niet lukt en ik teleurgesteld raak in mezelf. Dat is iets waar je niet veel verder mee komt. Het kleiner aanpakken is dus geen slecht idee.

In de purpuz planner kun je naast het maandoverzicht verschillende dingen invullen. Niet alleen werk gerelateerd, maar juist ook privé. Met wie wil je afspreken? Waar wil je naar toe? Waarmee wil je experimenteren? En niet onbelangrijk: Wat is de beloning aan jezelf? Verder kun je kleine maanddoelen opstellen, die je kunt afvinken zodra ze zijn behaald. Er is ruimte voor doelen op privé gebied, maar ook op werk gebied.

Daarnaast kun je in de weekplanning weekdoelen opstellen, maar ook dagdoelen. En aan het eind van de dag kun je reflecteren. Wat is je overwinning van de dag? En waarin ben je gegroeid? Op deze manier is het aan het einde van het jaar goed om terug te kijken en te zien wat je allemaal bereikt hebt. Het is altijd meer dan je denkt.

De agenda

Je kunt de planner natuurlijk ook nog als agenda gebruiken. De agenda is verticaal ingericht op tijdstip. Tussen 09:00 en 17:00 uur heb je 2 regels per uur om in te vullen en de rest van de tijden 1 regel. Enorm veel ruimte is er niet om dingen op te schrijven, ik schrijf zelf niet heel groot, dus het is voor mij net groot genoeg. Maar ik kan me voorstellen dat het soms nodig kan zijn om iets meer ruimte te gebruiken. Rechts onderaan de weekplanning is daarvoor ook een stukje ‘creatieve ruimte’ vrijgelaten, waar je aantekeningen, tekeningen en andere dingen kwijt kunt.

Aan de linkerkant van de weekplanning staat iedere week een inspirerende quote en er staan tips voor het bedenken van een weekdoel.

Purpuz Planner 2017

Of de planner echt gaat werken kan ik je na een aantal dagen natuurlijk nog niet vertellen. Ik denk dat vrijwel iedereen de eerste week van het jaar heel ijverig aan de slag gaat met het stellen en behalen van doelen. Maar ik weet bijna zeker dat de planner me echt gaat helpen mijn doelen uit te werken en zo te behalen. Ik vind het heerlijk om aan het eind van de maand terug te kijken op alles wat ik heb bereikt en op die manier mezelf en mijn doelen te reflecteren. Om zo iedere maand weer met een schone lei verder te kunnen.

De planner is erg mooi en iets groter dan een A5 formaat. Hierdoor past het niet heel gemakkelijk in je (kleine) tas, maar dat is voor mij geen enkel probleem. Ik heb het vooral naast me liggen op mijn bureau. De planner is te koop via purpuz.com voor € 34,99. Dit lijkt aardig aan de prijs, maar ik denk dat ik vrijwel geen extra notitieboekjes meer nodig ga hebben. Dat bespaart al een hoop geld ieder jaar, waardoor ik goedkoper uit ben met alleen de Purpuz Planner. Maar je kunt de planner ook gratis downloaden. Ideaal voor wanneer je er nog niet helemaal uit bent of de planner iets voor jou zal zijn. Je kunt de planner ook via Bol.com bestellen.

Ben jij ook gek op mooie planners?

1 gedachte over “Mijn doelen in kaart brengen met mijn nieuwe planner”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten