Mijn favoriete plussize outfit • MamaKletst
Lifestyle

Mijn favoriete plussize outfit

Nu ik de keuze heb gemaakt een maagverkleining te willen, vind ik het op de een of andere manier steeds makkelijker om mijn dikke lijf te accepteren zoals het is. Dat wil absoluut niet zeggen dat ik er blij mee ben, want dat is niet zo, maar ik weet wel dat er binnen nu en een tijdje echt iets aan gaat gebeuren. Daarom vond ik het ook tijd worden om mezelf eens wat kledingstukken cadeau te doen die goed passen. Waar ik me toch enigszins zeker in kan voelen. Of in elk geval niet het gevoel heb mijn buik de hele tijd in te moeten houden. En dat zorgde voor een nieuwe favoriete outfit. 

Van regulier naar plussize

Voor de zwangerschap van Maik merkte ik al dat ik niet altijd meer kon slagen in de reguliere winkels. Plussize kleding zat gewoon mooier, maar het was voor mezelf een behoorlijke stap om dat zelf ook in te zien. Maatje 44 ging niet meer, het ging al snel naar 46 en soms zelfs 48. Maar om heel eerlijk te zijn zit een maatje groter toch nog mooier.

Jurkjes kopen vond ik lastig, want in grote maten kon ik gewoon geen leuke vinden. Ja bij BonPrix, maar heel eerlijk gezegd vind ik de grote maten mode daar helemaal niet leuk. En dat is eigenlijk het probleem waar ik alsmaar tegenaan liep. Leuke grote maten kleding kon ik nauwelijks vinden. Niet voor een betaalbare prijs in elk geval.

En toen ontdekte ik X-Two

Volgens mij kwam ik de webshop X-Two tegen via een collega blogger en al snel vond ik daar allerlei leuke items om mijn winkelwagentje mee te vullen. Nee het is niet heel goedkoop, maar wel mooi en dan mogen kledingstukken best iets duurder zijn. Maar het is nog steeds niet onbetaalbaar.

Ik bestelde begin dit jaar al een tuniek die met mijn korte benen al als een jurkje viel en niet veel later bestelde ik het jurkje wat ik op de foto draag. Een jurk met een drukke print, maar geen hele opvallende print. Ik hoef niet perse op te vallen wat kleding betreft, dus dit is precies goed. De zwarte driehoeken aan de zijkanten zorgen voor een model in de jurk. En ik ben echt fan van de mouwen die tot net boven mijn ellebogen komen.

Lekker voelen in een grote maat

Met het uitzicht op een operatie (als het goed is), bedenk ik me steeds weer dat dit als het goed is mijn laatste dikke jaar is. Ik wil dit jaar niet bezig zijn met hoe ik me lekker kan voelen in mijn kleding. Ik wil gewoon dat ik me lekker voel. En als dat is in een grotere maat dan ik twee jaar geleden droeg, dan is dat maar zo. Ik heb mijn favoriete outfit voor de komende maanden in elk geval gevonden en ook de webshop is mijn nieuwe favoriet. En er komt vanzelf een tijd dat ik niet meer kan slagen bij X-Two omdat de maten gewoon te groot voor me zijn. Vooralsnog trakteer ik mezelf in elk geval af en toe op een leuke nieuwe outfit in een grote maat.

Vind jij je kledingmaat belangrijk?

Artikelen kunnen affiliate links bevatten. Als je hierop klikt en je koopt iets in de betreffende webshop, krijg ik hier een klein percentage van en het kost jou niets extra's. Wil je hier meer informatie over? Lees dan de disclaimer.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Tineke
  15 mei 2017 at 06:13

  Ik snap je verhaal heel erg goed. Ik ben na mijn zwangerschap ook behoorlijk aangekomen. Er is inmiddels wel weer wat af, maar de laatste kilo’s willen gewoon niet. Ik zit inmiddels ook ik maat 44 en dat is ook plus size. Ik draag graag jurkjes, maar kan nu altijd heel moeilijk jurkjes vinden waarin ik mij echt lekker voel. De plus size kleding van Asos en Forever 21 vind ik altijd erg leuk. Het jurkje wat jij hier draagt staat je ook hartstikke mooi.
  Liefs

 • Reply
  Yvette
  15 mei 2017 at 06:36

  Hier ook fan van x-two. Nu flink aan het afvallen en bijna jammer dat ik daar straks niet meer kan kopen. Ik zou niet weten waar ik dan moet kopen. Maar als kleding maar mooi staat, maakt mij het labeltje in de nek niet uitmaken. Zet hem op met afvallen. Succes. En dan is het leuk om bij de Didi te shoppen 😉

 • Reply
  Marije
  15 mei 2017 at 10:52

  Dat jurkje staat je super! Fijn dat je nu je weet dat er wat gaat gebeuren lekkerder in je vel zit!
  Marije onlangs geplaatst…5 x wat je niet moet zeggen tegen de moeder van een prematuurMy Profile

 • Reply
  MarjonS
  16 mei 2017 at 07:00

  Kledingmaat is niet belangrijk, maar juist hoe jij je voelt als persoon.
  Je moet je prettig voelen en of dat nu maatje 38 of 50 is…

 • Reply
  Renee
  16 mei 2017 at 13:38

  Wat staat die jurk je super!

 • Reply
  Annabel
  24 mei 2017 at 22:39

  Wat staat het jurkje je leuk! Ik heb ook een maatje meer. Kan altijd goed slagen bij Zizzi. En de maatjes daar zijn anders dan gewoon. Dan heb ik een S! Stiekem vind ik dat toch ook wel een keer heerlijk 😉 Ze hebben nu online ook een webshop!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Scroll Up