Mijn favoriete plussize outfit

Nu ik de keuze heb gemaakt een maagverkleining te willen, vind ik het op de een of andere manier steeds makkelijker om mijn dikke lijf te accepteren zoals het is. Dat wil absoluut niet zeggen dat ik er blij mee ben, want dat is niet zo, maar ik weet wel dat er binnen nu en een tijdje echt iets aan gaat gebeuren. Daarom vond ik het ook tijd worden om mezelf eens wat kledingstukken cadeau te doen die goed passen. Waar ik me toch enigszins zeker in kan voelen. Of in elk geval niet het gevoel heb mijn buik de hele tijd in te moeten houden. En dat zorgde voor een nieuwe favoriete outfit. 

Van regulier naar plussize

Voor de zwangerschap van Maik merkte ik al dat ik niet altijd meer kon slagen in de reguliere winkels. Plussize kleding zat gewoon mooier, maar het was voor mezelf een behoorlijke stap om dat zelf ook in te zien. Maatje 44 ging niet meer, het ging al snel naar 46 en soms zelfs 48. Maar om heel eerlijk te zijn zit een maatje groter toch nog mooier.

Jurkjes kopen vond ik lastig, want in grote maten kon ik gewoon geen leuke vinden. Ja bij BonPrix, maar heel eerlijk gezegd vind ik de grote maten mode daar helemaal niet leuk. En dat is eigenlijk het probleem waar ik alsmaar tegenaan liep. Leuke grote maten kleding kon ik nauwelijks vinden. Niet voor een betaalbare prijs in elk geval.

En toen ontdekte ik X-Two

Volgens mij kwam ik de webshop X-Two tegen via een collega blogger en al snel vond ik daar allerlei leuke items om mijn winkelwagentje mee te vullen. Nee het is niet heel goedkoop, maar wel mooi en dan mogen kledingstukken best iets duurder zijn. Maar het is nog steeds niet onbetaalbaar.

Ik bestelde begin dit jaar al een tuniek die met mijn korte benen al als een jurkje viel en niet veel later bestelde ik het jurkje wat ik op de foto draag. Een jurk met een drukke print, maar geen hele opvallende print. Ik hoef niet perse op te vallen wat kleding betreft, dus dit is precies goed. De zwarte driehoeken aan de zijkanten zorgen voor een model in de jurk. En ik ben echt fan van de mouwen die tot net boven mijn ellebogen komen.

Lekker voelen in een grote maat

Met het uitzicht op een operatie (als het goed is), bedenk ik me steeds weer dat dit als het goed is mijn laatste dikke jaar is. Ik wil dit jaar niet bezig zijn met hoe ik me lekker kan voelen in mijn kleding. Ik wil gewoon dat ik me lekker voel. En als dat is in een grotere maat dan ik twee jaar geleden droeg, dan is dat maar zo. Ik heb mijn favoriete outfit voor de komende maanden in elk geval gevonden en ook de webshop is mijn nieuwe favoriet. En er komt vanzelf een tijd dat ik niet meer kan slagen bij X-Two omdat de maten gewoon te groot voor me zijn. Vooralsnog trakteer ik mezelf in elk geval af en toe op een leuke nieuwe outfit in een grote maat.

Vind jij je kledingmaat belangrijk?

7 gedachten over “Mijn favoriete plussize outfit”

 1. Ik snap je verhaal heel erg goed. Ik ben na mijn zwangerschap ook behoorlijk aangekomen. Er is inmiddels wel weer wat af, maar de laatste kilo’s willen gewoon niet. Ik zit inmiddels ook ik maat 44 en dat is ook plus size. Ik draag graag jurkjes, maar kan nu altijd heel moeilijk jurkjes vinden waarin ik mij echt lekker voel. De plus size kleding van Asos en Forever 21 vind ik altijd erg leuk. Het jurkje wat jij hier draagt staat je ook hartstikke mooi.
  Liefs

  Beantwoorden
 2. Hier ook fan van x-two. Nu flink aan het afvallen en bijna jammer dat ik daar straks niet meer kan kopen. Ik zou niet weten waar ik dan moet kopen. Maar als kleding maar mooi staat, maakt mij het labeltje in de nek niet uitmaken. Zet hem op met afvallen. Succes. En dan is het leuk om bij de Didi te shoppen ?

  Beantwoorden
 3. Wat staat het jurkje je leuk! Ik heb ook een maatje meer. Kan altijd goed slagen bij Zizzi. En de maatjes daar zijn anders dan gewoon. Dan heb ik een S! Stiekem vind ik dat toch ook wel een keer heerlijk 😉 Ze hebben nu online ook een webshop!

  Beantwoorden
 4. Verleden jaar een gbp gehad,dus nu geen plus size meer,maar toen ik dat wel had ook enorme fan van x- two. Mooie kleding! En staat je mooi! Succes

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten