Mijn favoriete verzorgingsproducten voor Maik

De afgelopen 3 jaar heb ik heel veel verschillende verzorgingsproducten voor baby’s uitgeprobeerd. Luuk bleek een hele gevoelige huid te hebben en de standaard Zwitsal of huismerk producten van Etos of Kruidvat, deden meer kwaad dan goeds. Maik’s huid lijkt dan weer helemaal niet zo gevoelig, maar ik heb dan ook nog geen standaard producten gebruikt voor hem. Misschien ligt het daaraan, we zullen het niet weten, want ik ben helemaal om en gebruik voor de kinderen zoveel mogelijk troep-vrije producten. Ik heb mijn favoriete verzorgingsproducten voor Maik op een rijtje gezet.

Inhoudsopgave

Calendula billenbalsem van Weleda

Dit is voor ons echt hét recept tegen rode billen. We hebben bij Luuk van alles en nog wat geprobeerd en alleen deze billenbalsem van Weleda werkte. Ook bij Maik werkt niets anders bij de spuitluiers die hij heeft door zijn doorkomende tandjes. Naast de balsem, komt er ook een soort olie uit de tube. Het is geen standaard crème en daardoor werkt het denk ik juist zo goed.

Cleansing wash gel van Naïf

Dit heerlijke product van Naïf gebruik ik in bad voor de jongens. Het ruikt zo lekker. Naïf heeft, voor mij, echt een eigen herkenbare geur en ik vind het zo lekker als de jongens hiernaar ruiken als ze uit bad komen. Het is vrij prijzig, zeker vergeleken met andere producten die je in bad kunt gebruiken, maar je doet er ook wel heel erg lang mee. Ik gebruik altijd maar een klein beetje. Wat dat betreft trekt het de prijs dus wel weer recht.

De cleansing wash gel is gemaakt met natuurlijke katoenzaad extract en is vrij van potentieel schadelijke of irriterende ingrediënten.

Nourishing cream van Petit & Jolie

Maik is geboren met een droge huid en dat is eigenlijk niet meer over gegaan. Maar deze vette crème van Petit & Jolie werkt echt heel erg goed. Meestal smeer ik Maik ermee in na een badje. En zeker zijn wangen kunnen met een gure wind buiten wel wat verzorging gebruiken. Daar werkt deze crème heel erg goed voor. De crème is samengesteld met o.a. biologisch geteelde shea butter en amandelolie. En het is vrij van parabenen.

Suncare van Drs. Leenarts

Elk voorjaar vind ik het weer een klus om de juiste zonnebrandcrème voor de kinderen te moeten kopen. Want ik heb nogal wat eisen. Het moet een goede factor hebben, goed uit smeerbaar zijn, niet al te duur zijn, geen witte waas achterlaten en bovenal moet het natuurlijk goed werken. Drs. Leenarts kwam dit voorjaar met een nieuwe suncare. En dit is precies waar ik naar op zoek ben.

Het smeert goed uit, het is vrij van parfum, nanodeeltjes, parabenen, wolalcoholen en geurstoffen. Het is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, is voorzien van het Huid Allergie Keurmerk en het is een factor 30. Een factor 30? Ja, Marjolein Leenarts zegt hier het volgende over;

‘Ik heb bewust gekozen voor factor 30, zoals geadviseerd wordt door de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie. Geen enkele zonnebrandcrème beschermt 100 procent’, legt Marjolein Leenarts uit. ‘Factor 30 beschermt 97% en factor 50 voor 98%.’ Omdat het verschil tussen factor 30 en 50 zo klein is, adviseren Nederlandse dermatologen factor 30. Met een hogere factor denken mensen dat hen niets meer kan overkomen: ze zijn geneigd langer in de zon te blijven liggen of zich minder vaak in te smeren.’

Ik vind het een hele fijne zonnebrandcrème en heb het de afgelopen dagen al kunnen gebruiken. In tegenstelling tot heel veel andere zonnebrand, plakt deze crème totaal niet, wat ik, zeker als ik niet thuis ben, echt een pluspunt vind. Op deze manier kan ik ook onderweg makkelijk even de kinderen insmeren. Natuurlijk is het wel belangrijk om de kinderen ook op andere manieren tegen de zon te beschermen. Deze suncare is in elk geval absoluut favoriet.

Cooling after sun van Naif

Met een fijne nieuwe suncare, kan een fijne nieuwe after sun natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig bracht Naïf deze onlangs op de markt. Het is een verkoelende gel met aloë vera en heeft ook weer het bekende Naïf geurtje. Ik vind het heerlijk om mezelf na een dagje strand of zwembad hartje zomer in te smeren met een after sun. Het werkt verkoelend en is ook goed voor je huid. Daarom denk ik dat de jongens het ook lekker vinden om hiermee ingesmeerd te worden na een dagje zon. Ik vind het in elk geval heerlijk aanvoelen op mijn huid. En kan me voorstellen dat dit na een dagje zon extra lekker is.

Calendula shampoo & douchecrème van Weleda

Weer een product van Weleda. Ja, ik ben best wel fan van dit merk. Deze shampoo en douchecrème met extract van biologische Calendula gebruik ik voor Maik vooral als shampoo. Het is een fijne shampoo waar zijn haren lekker zacht van worden. En het prikt niet in de ogen. Het is vrij van synthetische toevoegingen en het heeft geen minerale oliën. Perfect dus voor een gevoelig babyhoofdje. Ook bij Luuk gebruik ik het trouwens nog, omdat hij met goedkopere merken last krijgt van berg. En dat proberen we natuurlijk te voorkomen.

Baby olie van Derma

Met Derma was ik nog helemaal niet bekend, ik kwam het merk tegen tijdens de mamabloggerstour op de Negenmaandenbeurs en sindsdien ben ik fan van deze baby olie. Derma is een Deens merk en ook deze olie is weer vrij van parfum en parabenen. De olie smeert ontzettend fijn uit en trekt snel in. Wat ik fijn vind, want ik ben vaak een beetje huiverig voor het gebruik van een olie, omdat baby’s er zo glibberig van worden. Maar dat is hierbij dus helemaal niet het geval. Ik gebruik de olie voor Maik om zijn haar een beetje in model te krijgen (en gelijk zijn droge hoofdhuid in te smeren) en om hem te masseren als hij pijn heeft, want daar wordt hij heerlijk rustig van.

Bergzalf van Drs. Leenarts

En tja, dit is ook nog steeds mijn favoriet. Ik schreef er al eerder over. De bergzalf van Drs. Leenarts blijven we gebruiken. Luuk is bijna berg-vrij, maar Maik heeft er nu ook echt last van. Hoewel het allemaal niet zoveel kwaad kan, vind ik het er wel een beetje onsmakelijk uitzien. We smeren dus braaf door met de zalf die het grootste gedeelte er heel makkelijk af weet te krijgen. Ideaal!

Wat is jouw favoriete verzorgingsproduct voor je baby?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten