Ik vond het wel weer eens tijd voor een tag. Op Mondaymood kwam ik ‘mijn leven in 20 vragen’ tegen en die leek me erg leuk om te beantwoorden. Door middel van deze persoonlijke vragen leer je me zeker weer een beetje beter kennen. 

Wat is je lievelingskleur?

Hmmm lastig, vroeger zou ik roze gezegd hebben. Maar ik denk dat het nu meer mintgroen is. Ik vind het in elk geval erg leuk om mintgroene accessoires in huis te gebruiken.

Wat is je favoriete nummer?

Afgelopen vrijdag ging ik naar een concert van Diggy Dex en daar werd het nummer ‘Grote mannen worden klein’ gezongen. Die kwam wel even binnen. Andere ouders zouden ook eens goed naar de tekst moeten luisteren, dan begrijp je wel waarom 🙂

Wat is jouw droom carrière?

Nou die heb ik dus niet echt. Nooit gehad ook. Het belangrijkste vind ik dat ik doe wat ik leuk vind. Ik ben er alleen wel achter dat ik het meest gelukkig wordt van het zelfstandig ondernemer zijn.

Waar zou je op jezelf willen wonen?

Inmiddels ben ik alweer 7 jaar het huis uit, dus ik woon al op mezelf. We wonen in een flat in Zeist en dit is zeker niet onze ideale woonplek, maarja, we kunnen momenteel even niet anders. Wel zouden we het liefst richting Amersfoort of dorpen daar omheen willen verhuizen. Maar dat duurt nog even.

Wat is je favoriete manier om te reizen?

Met de auto. Ik vind het echt heerlijk om auto te rijden en pak (zeker met de kinderen) veel sneller de auto dan dat ik met het openbaar vervoer ga. Soms ga ik wel eens met de bus naar Utrecht, of met de trein naar Amsterdam als ik bijvoorbeeld echt enorm vast zou kunnen komen te staan in de spits en nog een andere afspraak heb. Maar over het algemeen ga ik met de auto. Afgelopen zomer zijn we ook met de auto op vakantie naar Frankrijk gereden, heerlijk!

Wat doe je in je vrije tijd?

Bloggen, tv kijken, series of films kijken, leuke dingen met de jongens, knutselen met Luuk. Gewoon de standaard dingen denk ik. Oh ja en ik vind het leuk om naar concerten te gaan.

Wat zijn je favoriete kledingwinkels?

Voor mezelf is dat de Miss-Etam denk ik. En ik koop ook regelmatig kleding bij BonPrix. Allebei online. Ik heb zo’n hekel aan de winkels in gaan om kleding te kopen. Ik ben gewoon niet de slankste en schat mijn maat regelmatig verkeerd in, dat zorgt voor teleurstelling en daar heb ik weinig zin in, in winkels. Dat heb ik dan liever thuis. Onlangs ontdekte ik wel de kledingwinkel X-two waar ze grote maten kleding verkopen. Maar dan geen saaie bloemetjesjurken waar je je oma van 80 nog geen eens in ziet lopen, maar gewoon normale hippe kleding. Daar zal ik dus nog wel vaker gaan bestellen.

Naar welk concert zou je graag gaan?

Tja, naar welke niet haha. Nee echt, ik heb een zeer brede muzieksmaak. Dit jaar ben ik naar Skunk Anansie, K’s Choice, Holland Zingt Hazes en Diggy Dex geweest. Ook staat Racoon, Pinkpop, Appelpop en nog een keer K’s Choice op de planning. Van rock, naar Nederlandstalig naar hiphop. Het kan allemaal bij mij.

Wat is je favoriete theesmaak?

Het liefst drink ik zoethoutthee, maar ik drink echt veel te weinig thee eigenlijk. Soms neem ik ook wel een ander smaakje, rooibos vind ik dan wel lekker.

Verzamel je iets?

Ja, vuile was.

Haha nee hoor, ik verzamel momenteel eigenlijk niet echt iets. Ik doe juist iedere paar weken een poging m’n huis zo leeg mogelijk te krijgen en ik neem steeds vaker afscheid van bepaalde spullen.

Je slaapt niet zonder…

Een deken of laken over mijn benen. Althans, over 1 been. Als de mussen van het dak vallen, lig ik bovenop de dekens, maar dan wel met 1 been eronder, anders slaap ik niet. Ja dat is best weird haha.

Als je 1 miljoen euro zou krijgen, helemaal voor jou alleen, wat zou je er dan mee doen?

Jeetje, ik denk dat ik dan toch als eerste een huis zou kopen. Alleen dan niet in Amersfoort, waar we nu wel graag heen zouden willen, maar eerder naar een dorp hier in de buurt waar de huizen boven ons budget zijn. Daarnaast zou ik een nieuwe auto kopen en een heerlijke vakantie voor ons viertjes. Dat zijn geen dingen voor mij alleen, dus oke, ik zou ook direct een nieuwe garderobe aanschaffen, een nieuwe laptop, een nieuwe camera en nog wat leuke lenzen voor op die camera. Het overgebleven geld gaat op de spaarrekening.

Wat is je favoriete seizoen?

De lente. Ik vind de winter en de herfst te koud en te guur, de zomer vind ik fijn, maar vaak te warm. De lente daarentegen vind ik perfect. Weer opladen na de lange wintermaanden. Ik wil niet zeggen dat ik echt last heb van winterdepressies, maar ik ben wel snel terneergeslagen als we een paar grijze weer weken achter de rug hebben. En zeker zoals nu de zon zich regelmatig laat zien, de temperaturen stijgen en je gewoon weer in een zomerjack of zelfs zonder jas kunt rondlopen, kan ik echt genieten van het buiten zijn. Kijken naar de knoppen die weer op de bomen komen, de bloemetjes die ineens in alle grasvelden omhoog komen en ik vind het vooral fijn dat iedereen op straat vrolijker lijkt.

Slaap je met de deur open of dicht?

Wij slapen altijd met de deur open. Niet alleen omdat er meestal een wasrek aan hangt, om kleding te kunnen drogen, maar ook zodat Luuk altijd zonder problemen naar ons toe kan lopen. De deuren van de kinderen staan ook altijd open, zodat we ze horen als er iets is.

Wat eet je het liefst?

Pasta’s in allerlei soorten en maten. Ik ben echt een pasta liefhebber.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Daar heb ik al eens uitgebreid over geschreven. En eigenlijk weet ik niet eens goed waarom ik ermee ben begonnen. Ik deed het gewoon en vond het leuk. Inmiddels doe ik het al zo’n 13 jaar.

Heb je een abonnement op een tijdschrift?

Nee, ik lees eigenlijk helemaal geen tijdschriften meer. Soms klik ik eens door naar artikelen via Facebook, maar vaker niet. Ik lees liever een goed boek.

Wat deed je gisteravond om 12 uur?

Slapen. Sinds we kinderen hebben is het iedere dag vroeg dag en slapen we rond middernacht. Of ik lig dan nog even te lezen in mijn boek, maar meestal slaap ik al. Gisteravond in elk geval wel.

Wat is je favoriete parfum?

Dat is met stipt op nummer 1 ‘Flower bomb’ van Viktor & Rolf. Wat een heerlijke parfum is dat, maar wat is het onwijs duur. Daardoor vind ik het zonde om het iedere dag te dragen. Overigens begin ik ook nu pas weer met het dragen van parfum, ik merkte dat Maik sneller rustig was bij mij als ik geen parfum droeg. Maar de keren dat hij nu nog bij me ligt om rustig te worden, worden steeds minder. Hij wil liever om zich heen kijken haha.

Toch vind ik het altijd leuk om op deze manier meer over mezelf te vertellen. Misschien moet ik gauw weer eens een Q&A op mijn blog gaan zetten. Wat zou jij dan over mij willen weten?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Living Arrows 12/52: Luuk is 3 jaar
Next Weekoverzicht #132: Luuk is jarig en het is tijd voor 2 concerten

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Blote mama buik van Klien

9 maart 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten