Mijn kerstvakantie is een aantal dagen geleden al begonnen. En hoewel ik vooral nog heel erg bezig ben met uitrusten van de afgelopen maanden, heb ik ook nog veel plannen voor de komende anderhalve week. Want na maanden hard te werken als gastouder, is het heel erg fijn om even de volledige aandacht voor alleen mijn eigen gezin te hebben. 

Uitrusten

Zoals ik al zei ben ik vooral nog heel erg bezig met uitrusten. Naast het vele werken van de afgelopen periode hebben we ook vrij pittige nachten met Luuk achter de rug. En nu Joost ook thuis is, slaapt Luuk heel relaxt tussen ons in ‘s morgens. Van de week zelfs tot half 10! Blijkbaar heeft het ‘ontstressen’ ook veel invloed op zijn gemoedstoestand. Wij genieten er maar lekker van. En nemen zijn peuterpuber buien in de middag maar voor lief haha.

Kerst en Oud & Nieuw vieren

Wat doe je anders he, in de kerstvakantie. We vieren de kerst maar liefst drie keer dit jaar en dan ook kerstavond er nog bij. Met kerstavond gaan we met zijn drieën gezellig steengrillen. Wel een beetje bijtijds, zodat Luuk hopelijk slaapt tijdens de finale van Serious Request. Op eerste kerstdag gaan we naar mijn stiefzusjes samen met mijn moeder en stiefvader. We spelen de hele dag spelletjes, lunchen samen en eten tussendoor steeds lekkere kleine hapjes. Geen gedoe met een uitgebreid diner. Lekker makkelijk! Ook hebben we lootjes getrokken en geven elkaar cadeautjes.

Tweede kerstdag gaan we naar mijn schoonzusje samen met mijn schoonouders. We hebben cadeautjes en mijn schoonzus gaat allemaal lekkere dingen klaarmaken. Volgens mij wordt dit de eerste kerst dat we vooral gezonde dingen gaan eten. De dag na kerst, ook wel derde kerstdag genoemd gaan we naar mijn vader en stiefmoeder. En ook mijn broertje is zowaar rondom de feestdagen eens een keer vrij en is erbij.

Met oud en nieuw hebben we nog geen plannen. Ik denk dat we lekker thuisblijven en misschien komt er nog iemand langs.

Naar de dierentuin

Net als vorig jaar gaan we dit jaar naar de Winteravonden in Dierenpark Amersfoort. Samen met mijn schoonzusje gaan we in de avond naar de dierentuin. Vorig jaar was het erg gezellig met overal vuurkorven, koren en kraampjes waar je eten en drinken kon kopen. Van de dieren hebben we in het donker niet heel erg veel gezien, maar dat is niet zo gek. We zien het maar vooral als een gezellig avondje met elkaar. Hopelijk zit het weer een beetje mee.

Achterstallig huishouden

Het is echt erg, maar ik ben er gewoon niet aan toegekomen wat extra dingen in huis te doen. Zo heb ik al een tijdje niet achter de wasmachine, het gastfornuis, de droger en de koelkast gekeken. En dat zijn net van die plekjes waar ik nu goed bij moet kunnen komen. Ook wil ik het balkon even klaarmaken voor de winter (welke winter?) en andere dingen doen waar ik steeds maar niet aan toe kom. Wel zo fijn als het weer gedaan is en dan kunnen we met een schoon huis het nieuwe jaar beginnen.

Bloggen

Uiteraard ga ik ook lekker bloggen. Voor volgende week staan er verschillende terugblik blogs op de planning. Misschien niet heel origineel, wel traditie inmiddels. Samen met jullie wil ik gaan terugblikken op het afgelopen jaar. En in 2016 zal ik je mijn ‘goede voornemens’ natuurlijk ook vertellen.

Hopelijk lukt het me ook alvast wat vooruit te werken voor het nieuwe jaar!

Heb jij ook vakantie? En wat zijn jouw plannen?

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (32), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (6) en Maik (4). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een BSO en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Fotoboek – Luuk’s eerste jaar
Next Kerstfilms op Netflix

1 thought on “Mijn plannen in de kerstvakantie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Trix de T-rex in Naturalis

1 december 2016
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten