Moeder en zoon date – Een nachtje weg met één kind

Onlangs ging ik een nachtje weg met één kind, we gingen op moeder en zoon date! Ons leven heeft veel veranderingen gekend de afgelopen jaren. Een scheiding, niet meer 7 dagen per week met mijn kinderen om mij heen en beginnen met een baan + studie, zorgt ervoor dat er steeds minder tijd is voor 1 op 1 tijd met mijn kinderen. Daarom vroeg ik mijn oudste begin dit jaar of hij het leuk zou vinden om samen eens een nachtje weg te gaan. En daar zei hij natuurlijk geen nee tegen! 

Een hotel boeken

Twee jaar terug ging ik samen met Luuk een paar dagen op persreis naar Italië. Dit vond hij geweldig en hij heeft het nog vaak over het hotel waar we toen verbleven. Nu kan ik me geen 5 sterren hotel permitteren, dus het moest iets anders worden. Maar in welke stad of plaats? Eerst dacht ik aan een leuk hotel in Noord Brabant. Erop uit op beide dagen. En ’s avonds onszelf verwennen met lekker eten op de hotelkamer. Sushi bestellen in Eindhoven leek me wel een goed idee. Maar ik kwam niet uit de rest van de uitjes die we wilden gaan doen. En Luuk gaf aan dat hij het wel heel erg leuk zou vinden om richting het strand te gaan. Scheveningen leek me dus wel een leuk idee, want daar is genoeg te doen met een kind. En we boekten een overnachting in Den Haag.

Lees ook: Studerende moeder; Na 15 jaar ga ik weer naar school!

Dingen doen die we normaal niet snel doen

Een nachtje weg boeken en de dagen vullen met dingen die we anders ook doen, vind ik dan weer niet zo’n leuk idee. Dus we namen nauwelijks speelgoed mee, mijn laptop bleef overdag dicht en kwam pas tevoorschijn toen de kleine grote man lag te slapen. En we brachten weinig tijd door op schermen. We deden dingen die we normaal gesproken niet zo snel doen. Een stukje wandelen, naar het strand, uitjes met elkaar, een museum bezoeken, samen uiteten. En natuurlijk als klap op de vuurpijl met het ov reizen. Want dat doe ik hier echt nauwelijks, al helemaal niet met de kinderen.

Moeder en zoon date

Ineens vielen me dingen op, die me in het dagelijks leven op zich wel opvallen, maar toch minder. Luuk’s kennis over de zee bijvoorbeeld. Hij praatte honderduit over allerlei soorten vissen en andere beesten. Daarbij ontdekte ik zijn keurige manieren in het restaurant. Terwijl hij helemaal niet gewend is om regelmatig uiteten te gaan. Dat zijn van die dingen die ik dan liever zonder kinderen doe, op het moment dat ze bij hun vader zijn. Maar wat me vooral opviel, was dat hij me veel meer toe durfde te laten. Hij nam me in vertrouwen, kletste honderduit en durfde voor het eerst sinds tijden gewoon weer hand in hand met me te lopen. Terwijl hij anders zegt dat hij zich daar inmiddels te groot voor vindt. Ik ontdekte hoe groot hij is geworden, maar ook dat hij van binnen nog steeds mijn kleine mannetje is.

Lees ook: 30 manieren om je gezinsleven een extra boost te geven

Gezellig he?

En toen hij na een drukke, maar bovenal geslaagde dag in het hotel in slaap viel, zuchtte hij diep; “gezellig he mama?”. Ik smolt, dat zal je vast begrijpen. En terwijl hij met zijn vertrouwde knuffel van thuis lag te slapen in een vreemde hotelkamer, klapte ik mijn laptop open om aan mijn studie te beginnen. Maar ik kon me niet concentreren, ik bleef maar naar hem kijken en me beseffen dat we dit soort dingen vaker nodig hebben. Even erop uit samen. En dat hoeft echt niet altijd met een hotelovernachting. Maar 7 dagen per week samen zijn met je broertje, ook al kunnen die twee heerlijk spelen samen, kan soms wat veel zijn. Daarom nam ik me ter plekke voor om dit soort dingen vaker met hem te gaan doen. En zodra de kleinste man ook naar de basisschool gaat vanaf oktober dit jaar. Wisselen we het af. Want dan ben ik mijn 1 op 1 ochtend met de jongste ook kwijt op woensdag. Ik kan het iedere ouder aanraden om niet altijd iets met het hele gezin te ondernemen, maar ook 1 op 1 tijd te hebben. Daar wordt jullie band alleen maar sterker van heb i gemerkt.

Ga jij wel eens op moeder zoon of dochter date?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten