Moeders voor Moeders

Een van de eerste dingen die ik deed toen ik wist dat ik zwanger was, was mezelf aanmelden voor Moeders voor Moeders. Net als de vorige zwangerschap heb ik mijn urine opgevangen om vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen te kunnen helpen. In mijn ogen een kleine moeite voor een heel groot geluk. 

Wat doet Moeders voor Moeders?

Moeders voor Moeders is een landelijk actieve organisatie die stellen met vruchtbaarheidsproblemen wil helpen. Ze zamelen urine in van zwangere vrouwen. In urine van zwangere vrouwen zit het HCG-hormoon. En door farmaceutische bedrijven wordt dit hormoon gebruikt voor het maken van geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Kost het veel moeite?

Persoonlijk vind ik van niet. Plassen doe je toch. En of je dat nu in een kannetje doet of in het toilet, dat maakt niet zoveel verschil. Het lastigste vond ik eigenlijk vooral het thuis blijven en wachten tot de kannen werden opgehaald, maar dit komt omdat ik in een flat woon. Als je op de begane grond woont en een eigen ingang hebt, dan kun je de kannen ook voor de deur zetten en worden ze zonder dat je hiervoor thuis hoeft te zijn omgewisseld.

De geur die uit de blauwe flessen komt is wat minder prettig. Zeker wanneer je, net zoals ik, heel veel last hebt van misselijkheid en overgeven. Maar je wordt er vanzelf handig in om niet door je neus te ademen tijdens het overgieten. Ik vind zelf dat de moeite niets voorstelt voor het grote geluk dat het zou kunnen betekenen. Je weet als zwangere vrouw immers heel goed hoe bijzonder het is om zwanger te zijn. En ik gun dat iedereen met een kinderwens, ook als zwanger worden niet lukt.

Wist je trouwens dat mijn moeder met behulp van hormoonspuiten zwanger is geworden van mij? Onder andere met dank aan Moeders voor Moeders. Hierdoor voelde ik nog meer de verantwoordelijkheid om mee te doen aan dit initiatief.

Helaas heb ik het deze zwangerschap vanwege de HG niet kunnen afmaken, door de uitdroging plaste ik nog nauwelijks en mijn lichamelijke toestand liet het niet toe hiermee bezig te zijn. Toch maakt dat niets uit. Moeders voor Moeders is blij met iedere druppel urine die je opvangt.

Aanmelden

Aanmelden kun je doen vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, tot aan de elfde week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot de 16e week, in deze periode bevat je urine namelijk de meeste HCG hormonen.

Je kunt je heel makkelijk via de website van Moeders voor Moeders aanmelden en een informatrice neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Heb jij meegedaan met Moeders voor Moeders?

5 gedachten over “Moeders voor Moeders”

  1. Yup, ik heb ook meegedaan! Ik vind dat ik dat verplicht ben aan alle moeders die niet zomaar zwanger kunnen worden. Helaas heb ik het niet afgemaakt, maar desondanks ben ik blij dat ik het een aantal weken heb gedaan! Mijn moeder deed vroeger ook al mee aan Moeders voor Moeders, dus dat was ook een mooie gedachte.

    Beantwoorden
  2. Ja ik heb ook meegedaan. Wij zijn net een maand voordat we een traject met inseminatie in zouden gaan toch nog natuurlijk zwanger geworden. Daarom vond ik het nog belangrijker om mee te doen, voor alle vrouwen die wel dat traject in gaan.

    Beantwoorden
  3. Ik had hetzelfde probleem! Ik wilde niets liever dan me inzetten van Moeders voor Moeders. Maar anderhalve week na aanvang kon ik het door de misselijkheid gewoon niet meer voor elkaar krijgen; de kannetjes, de flessen… Als ik het blauwe kratje al zag staan, moest ik al kokhalzen. En dat terwijl ik zo graag had willen helpen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten