Al ruim 4 maanden lang heb ik het idee dat er tandjes aan komen bij Luuk. Huilen, enorm kwijlen, op alles bijten, bobbeltjes in zijn tandvlees, kleine puntjes. Zomaar wat kwaaltjes die regelmatig om de hoek komen kijken. Maar nog steeds is er geen tandje doorheen. De puntjes verdwijnen steeds weer. Het kwijlen lijkt nu de ene dag erger te zijn dan de andere dag. Maar wat daar wel voor in de plaats is gekomen, is de luieruitslag. Luuk’s billen zijn rood. En niet rood als in, een beetje verkleurd. Nee, het is echt kapot. Het glimt gewoon. Zo kapot is het. En ik sta inmiddels met mijn handen in het haar. Ik weet echt niet meer wat we aan de mond en kont problemen kunnen doen.

Van Multilind Baby Care kreeg ik een baby billenspray en een baby tandgel opgestuurd. In de hoop dat het zou werken. Direct toen het binnen kwam ben ik het gaan gebruiken. De tandgel verkoelt en verzacht het tandvlees. Het is de bedoeling dat je 2 tot 3 keer per dag met een klein beetje gel op je vinger zachtjes het tandvlees masseert. Deze gel smaakt naar honing. Luuk vindt het niet heel lekker. Kijkt nog steeds erg vies als ik het op zijn tandvlees masseer. Maar hij laat me wel over zijn tandvlees heen gaan met mijn vinger. Zonder die gel wil hij dat niet. Dus blijkbaar doet het wel iets. Ik heb de gel inmiddels 10 dagen in gebruik en het lijkt erop dat de pijn in zijn mond echt minder is geworden. Een prettig gegeven kan ik je vertellen!

multilind

Van de billenspray heb ik de 10% zinkoxide ontvangen. Deze zou direct moeten werken. Je hebt ook de 4% zinkoxide variant. Maar deze is voor meer dagelijks gebruikt. Ook de billenspray gebruik ik nu 10 dagen. Het voordeel van een spray is dat het hygiënischer is dan een zalf uit een potje waar je steeds met je vinger doorheen gaat. Daarbij hoef je ook de rode plekken niet aan te raken. Die plekken zijn natuurlijk al pijnlijk, dus het is alleen maar beter om er zo min mogelijk aan te zitten. Ik had gehoopt dat de spray bij Luuk direct zou helpen. De eerste dagen leek het ook daadwerkelijk minder te worden. Maar inmiddels zijn de rode plekken kapot gegaan. De spray mag niet gebruikt worden op een open huid, dus ik ben gestopt met het gebruik ervan. Ik heb het idee dat er bij Luuk hardnekkiger spul nodig is. Hij heeft duidelijk een gevoelige huid.

De spray vind ik wel heel fijn in gebruik. Er komt geen zalf onder mijn nagels en ik heb geen vette vingers. 1 spray is genoeg om de huid te bedekken. Jammer dat het voor Luuk op dit moment niet werkt. Maar door het fijne gebruik ben ik wel van plan een nieuwe spray aan te schaffen voor wanneer Luuk’s billen niet meer kapot zijn. De Multilind Baby Care producten zijn onder andere te koop bij Etos. Ik ga in elk geval eens een belletje richting de huisarts wagen. Eens zien of ze daar weten wat we aan de billen problemen kunnen doen. En hopelijk komen zijn tandjes ook snel door. Dat zou al een hoop schelen denk ik.

Gelukkig houden de open plekken Luuk niet tegen om te gaan zitten. Gisteren ging hij voor het eerst helemaal zelf zitten! Yay! Hij groeit zo hard!

Wat deden jullie tegen de mond & kont problemen van je kleintje? 

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Weekoverzicht #28
Next Een fotoshoot in de herfst

12 thoughts on “Mond en Kont problemen

 1. Jammer dat de billenspray niet werkt. Ik gebruik nooit zalf ofzo voor de billen, behalve bij plekjes en dan gebruik ik ook multilind. Goede ervaringen mee toen bij Eva d’r billen ineens kapot waren. De zalf is een goede om te onthouden!

  1. Als het er verder rustig uit ziet gebruik ik ook niets. Doe ik bij mezelf ook niet. Maar twee weken geleden kwamen er ineens rode plekken op zijn billen. Ben nu met talkpoeder aan de slag gegaan en het lijkt weer iets rustiger. Hoop dat het gauw voorbij is!

 2. Wat vervelend dat hij zo’n last heeft. Je schrijft dat de puntjes telkens komen en gaan..zou hij misschien spruw hebben? daar krijg je op den duur ook kapotte billen van namelijk.

  1. Gelukkig. Het was ook de bedoeling om een beetje te moeten lachen over het onderwerp. Je bent open als mamablogger, of je bent het niet zal ik maar zeggen haha.
   ik ga eens kijken naar die weleda billenzalf. Bedankt voor de tip!

 3. Toen mijn kinderen zo klein waren gebruikte ik sudocreme en bij de jongste ook wel bepanthen. Voor de tandjes had je iets van vsm en dentinox?

  1. Ja beide smeersels heb ik ook geprobeerd, maar werkten niet en dan moet ik het aanraken en dat mag op dit moment echt niet van hem. De tandjes gaan nu wel gelukkig. De tandgel werkt goed en na een vreselijke huildag hoop ik dat we morgen toch echt eens het eerste tandje spotten!

 4. Wat sneu van die rode billetjes! Ik heb die spray ook en bij Lise werkte het wel, maar zij had ook niet zo’n mega rode billen. Hopelijk zijn het toch de tandjes en gaat de uitslag weg als ze doorkomen!

 5. Wat rot die rode billetjes! Bij mijn zoontje komen nu kiezen door en hij heeft er ook erg last van. Wij gebruiken gengigel voor op zijn tandvlees. Hij vindt het lekker smaken dus uiteindelijk gaat de mond wel open. Voor z’n billen gebruik ik ook een spray. Als dat niet genoeg helpt, gebruik ik maizena. Beetje maf misschien. Ooit eens tegengekomen als tip maar hier werkt het echt. Succes! Hoop dat het tandenleed snel over is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Negenmaandenbeurs Bloggerstour deel 1

25 februari 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten