Wat is het mooi weer de laatste dagen! We hebben er heerlijk van genoten afgelopen weekend. We maakten nieuwe foto’s, zetten een nieuwe fiets voor de kinderen in elkaar en ik ben met beide jongens naar een binnenspeeltuin gegaan hier in de buurt. Dat en meer zie je in deze kletsend de week door (kdwd)! 

Maandag 12 februari

Oh oh oh, de kleine clown! Hij smeert al zijn beleg lekker uit over zijn gezicht deze ochtend. En dat, terwijl ik hem net had aangekleed, ik dacht dat het wel zou kunnen. Dat werd alsnog een schoon shirt dus!

Deze leeftijd is qua smerig eten dus wel een stuk beter. Jammer alleen dat Luuk een stuk kieskeuriger is in wat hij eet, haha.

Eenmaal weer gewassen stappen we de auto in naar het nieuwe krijspaleis bij ons in het dorp. Eens zien of het daar leuk is! Maik moet even wennen in de ballenbak.

Luuk vermaakt zich ondertussen uitstekend op onder andere de trampoline en alle klimtoestellen.

Als ik even later met Maik samen in een andere ballenbak duik, waar veel meer ballen in zitten, komt hij helemaal los. En hij loopt vervolgens zelf het hele krijspaleis door.

Hij danst op de muziek, voelt overal aan en heeft een grote ontdekkingstocht. Ondertussen heeft Luuk een vriendje gemaakt en die zie ik bijna de hele ochtend samen klimmen en klauteren. Heb totaal geen last gehad van de jongens.

Even lego bouwen!

Check ook vooral zijn tong die uitsteekt. Blokken bouwen is serious business!

Even later probeer ik uit of Maik zich even kan vermaken in de dreumeshoek, zodat ik wat kan eten, maar hij vond het daar geen bal aan, haha!

Hij wilde liever van de klimvulkaan afrollen onder luid gelach.

En ook Luuk kwam ineens weer voorbij gegleden.

Het is 3 minuten rijden met de auto en die tijd was genoeg om Maik volledig knock out te laten gaan. Hij slaapt thuis lekker verder.

Thuis had Sjef weer een snoertje te pakken gekregen. Jammer joh, nu konden we de iPad niet meer opladen, terwijl ik juist had gehoopt Luuk daarmee te kunnen laten uitrusten. De tv dus maar aangezet. Kon ik ondertussen wat werken.

’s Avonds eten we voor het eerst bloemkoolrijst, we maken er nasi van. Erg lekker, maar toch is echte rijst nog beter. Volgende keer raspen we de bloemkool zelf, wellicht dat het dan beter smaakt.

Dit dus. Het is zo fijn om die weegschaal los te kunnen laten!

Dinsdag 13 februari

De volgende ochtend wint de nieuwsgierigheid het toch, ik zat immers op zo’n mooi punt, net boven de 90 kilo vorige week. Ik was dus benieuwd of ik er inmiddels onder zat. En jawel, exact een kilo zelfs! Ik ben nu 20,2 kg kwijt sinds de operatie.

Terwijl het zuiden des lands carnaval viert, hebben de jongens een klein carnavalsfeestje op het kinderdagverblijf. Zo schattig, dat rode neusje!

Ik besluit voor de lunch spontaan een tonijnsalade in elkaar te draaien. Zo lekker!

Noooooooo, de arme iPad is echt niet dreumes proof. We kunnen al lange tijd geen goed (betaalbaar) hoesje vinden. Tja, nu is de schade groter. Gelukkig werkt het nog wel. De losse glasstukjes zijn afgeplakt en via Ali Express is er een goed hoesje onderweg inmiddels.

Als ik de kinderen ophaal van het kinderdagverblijf, krijg ik Valentijnspost mee. Het mag pas opengemaakt worden op Valentijnsdag, maar daar had Luuk geen boodschap aan haha.

Zo lief!

We maken spaghetti met courgetti in plaats van pasta. Heerlijk! Joost lust geen courgette, dus ik eet het bijna nooit, maar nu ik koolhydraten niet altijd even goed kan verdragen, is dit wel heel fijn. Ik ga dus gauw eens een spirelli aanschaffen (of voor mijn verjaardag vragen), want dit is echt niet minder lekker dan gewone pasta. Mijn hele bord ging leeg, een unicum ’s avonds.

Woensdag 14 februari

Deze kleine klauterkabouter gaat steeds vaker klimmen op de meubels. Doodeng vind ik het. En hij lacht me gewoon uit als ik hem ergens vanaf pluk, om het dan nog eens te doen.

Er gleed wat speelgoed onder de bank, Maik huilen. Dus Luuk besloot om Maik te helpen. Ik vind dit zo schattig. Sjef staat ook aan de andere kant van de bank mee te gluren. Die is verder ook niet nieuwsgierig hoor, hahaha.

Alle auto’s uit de bak gooien om er vervolgens zelf in te gaan zitten. Maik vermaakt zich wel de laatste tijd.

Met een soeppakket van Albert Heijn, maken Luuk en ik samen een tomatensoep. Luuk houdt helemaal niet van soep, dus ik hoopte dat hij het wel ging eten als hij zelf had geholpen met maken.

En jawel, hij at alles op. Hij vond het heerlijk! Hij vraagt me zelfs de hele week al wanneer we weer tomatensoep gaan eten.

Donderdag 15 februari

Wat een verrassing ’s morgens. Er ligt een dun laagje sneeuw. Wat mij betreft mag de winter nu wel een keer ophouden, ik ben meer een lente mens. Maar maak toch gauw een winterse foto als ik de kinderen naar het kinderdagverblijf heb gebracht.

En na een hele productieve werkdag haal ik de kinderen weer op. Luuk wil de kinderwagen graag duwen. Makkelijk hoor!

Vrijdag 16 februari

Maik is huilerig, hij zit niet zo lekker in zijn vel. Heeft harde ontlasting, rode billen en doorkomende tandjes. Ik snap dus wel dat hij zich niet zo goed voelt. We knuffelen dus wat af.

Hij knuffelt ook met Sjef als ik even met andere dingen bezig ben. Die hond vindt echt alles goed, als Maik het doet bij hem. Vriendjes voor het leven.

De nieuwe snoertjes die papa meeneemt uit zijn werk, zijn erg interessant om mee te spelen. Maik en ik knuffelen wat op bed als Joost staat te koken en we leggen de jongens vroeg op bed. Zo kan Joost nog even naar de tafeltennisvereniging om z’n trainingsmaatjes aan te moedigen tijdens hun wedstrijd. En ik ga werken.

Zaterdag 17 februari

Zaterdag is mijn uitslaapdag en ik neem het er even lekker van. Ik kan al een paar weken niet uitslapen, omdat ik gewoon vroeg wakker word. Nu word ik wakker om 10 uur en Sjef ligt dan ook gezellig bij me. Die komt gelijk knuffelen zodra hij merkt dat ik wakker word en zo liggen we nog eventjes op bed.

Als ik ’s middags ga werken, gaat Joost met Luuk naar de kapper. Want de schoolfotograaf komt op het kinderdagverblijf maandag, dan moeten de haren wel netjes zitten natuurlijk. Luuk is apetrots op zijn mooie haar.

Maik is weer niet zo in zijn hum en ’s avonds gaat hij al vroeg slapen na een lekkere fles. ’s Avonds kijk ik met Joost naar Wie is de Mol? En we zijn helemaal verbaast dat Tine eruit ligt. Daar gaat de helft van mijn punten in de Mol app! Ik ben heel benieuwd wie de mol nu wel blijkt te zijn!

Zondag 18 februari

Joost slaapt uit en de jongens kijken tv.

Ik ben ondertussen al een paar dagen druk met het aanpassen van alle categorieën op MamaKletst. Een monsterklus, maar ik kom erachter dat het op de iPad sneller gaat dan via de laptop. Ik tik dus weer wat artikelen in de juiste categorie. Een rustige zondagochtend zo.

Hij heeft zo’n last van zijn doorkomende tandjes, klein kwijlmonster. En ondanks dat kan hij toch nog lachen.

En hoe!

Joost en ik zijn druk met het in elkaar zetten van de nieuwe Vtech fiets. En Luuk ligt met Sjef op de bank naar ons te kijken. Lief stel.

Jaaaaaa de fiets staat in elkaar, dat vindt Luuk natuurlijk geweldig en hij probeert het gelijk uit.

Na Maik’s slaapje gaan we naar buiten om de fiets echt uit te proberen. Ik film en fotografeer de fiets en we besluiten gelijk even door het park te wandelen.

Ik kan mijn oude profielfoto echt niet meer aan zien en nu het toch mooi weer is en we de camera’s mee naar buiten hebben, laat ik Joost een nieuwe foto maken. Wat een enorm verschil maakt 20 kilo zeg, dit is niet normaal!

Ook de jongens gaan even mee op de foto. Hebben we tenminste weer een recente foto van ons drieën. En ik sta echt nooit met ze op de foto.

Na het eten buiken de mannen even uit op de bank, haha.

En na een lekkere papfles, gaat Maik fijn slapen. Luuk ligt nog wat te keten, maar om half 8 slapen beide jongens en kan ik nog even wat werken, terwijl Joost zit te gamen. De week is weer voorbij! We gaan ons opladen voor een drukke nieuwe week.

Vandaag loop ik de hele dag op de Negenmaandenbeurs. Ga jij ook? Lees dan hier wat er allemaal te doen is op de Negenmaandenbeurs.

Lees ook: Weekoverzicht #169

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (34), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (8) en Maik (6). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een kinderdagverblijf en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Fuze tea; Caloriearm of toch veel verstopte suikers?
Next Boek: Hoogsensitief opvoeden

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

5x doen bij storing van de televisie

21 november 2015
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten