Het boek ‘Morgen ben ik weer thuis’ van Simone van der Vlucht kwam ik tegen in de kringloopwinkel. Ik was benieuwd of het boek, net als vrijwel alle andere boeken van Simone van der Vlucht goed zou zijn.

Waar gaat het boek over?

Wanneer de elfjarige Britt na haar balletles niet meer thuiskomt, wordt al snel duidelijk dat dit geen gewone vermissing is. Britt en haar moeder leiden een rustig leven in Alkmaar, en zijn samen gelukkig. Lois en haar team worden op de zaak gezet en een Amber-alert is noodzakelijk. Er komen vage aanwijzingen binnen over een man die in de struiken van de balletschool heeft gestaan en over de sporen van een busje langs Britts fietsroute. Een uitgebrande bestelbus bij Eindhoven wijst op een ontvoering naar het buitenland.
Lois staat voor grote problemen, want over de grens heeft zij geen bevoegdheden meer.

Wat vind ik van het boek?

Zoals altijd is het Simone van der Vlugt gelukt een spannend boek te schrijven. Ik vind het in haar boeken leuk dat het zich vooral in Nederland afspeelt, waardoor je plekken herkent en je er veel beter een beeld bij kan vormen, dan wanneer dit in een ander land is.

Ik heb het boek in een avond uitgelezen en dat zegt veel, ik lees namelijk niet vaak uren achter elkaar. Maar dit boek kon ik niet meer wegleggen.

In het boek wordt er door de verschillende hoofdstukken vertelt wat er gebeurt bij de politie in Nederland, maar ook wat er met Britt aan de hand is. Je weet als lezer meer dan de politie in het boek, maar dat maakt het juist zo spannend. Je wil namelijk weten dat het meisje gevonden wordt, voor het te laat is.

Beoordeling

★★★★★ (5/5)

Een echte aanrader!

Bestel het boek hier.

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Kinderboeken abonnement via Joy4Kidz
Next LEGO World in Jaarbeurs Utrecht

3 thoughts on “Morgen ben ik weer thuis

  1. Heb je Aan Niemand Vertellen ook gelezen? Dat is het eerste deel over Lios. Er is ook nog een derde deel van.

    Ook ik heb deze boek heel snel uitgelezen, kon het niet meer weg doen, elke keer pakte ik het weer.

  2. Oh Simone van der Vlucht is toch wel een van de favoriete Nederlandse schrijfsters ;-).
    Dit boek alleen nog niet gelezen! Een keertje wat uitwisselen? Haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Kleine kinderen en fast food?

26 juni 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten