Musthaves van Mama baas

Nu het einde van het jaar nadert, ben ik druk met het vinden van fijne hulpmiddelen om het nieuwe jaar zo georganiseerd mogelijk door te komen. Een planner kan daarbij handig zijn. Voor mijn werk en prive heb ik al een fijne zakenmam agenda, maar daar kijkt de rest van het gezin niet in natuurlijk. Toen ik zag dat Mama Baas met een leuke familieplanner en ook nog andere leuke spullen komt, was ik hier direct heel benieuwd naar. 

Wat is Mama Baas?

Mama Baas is een platform van Evelien en Sofie, een website vol met herkenbare mamaverhalen, met tips van experts en ze begeleiden vrouwen door hun reis door het moederschap. De website staat online sinds maart 2015. Het is een platform, waar we er wel meer van kennen, maar dat maakt het zeker niet minder leuk. Ik moet toegeven dat ik vrijwel geen Vlaamse blogs lees, omdat ik vaak toch een beetje moeite heb met de verschillen in taal, maar Mama Baas vind ik erg leuk. En ik vind het ontzettend tof dat ze nu drie leuke producten verkopen.

 

Scheurkalender 365x mama zijn

De Mama Baas scheurkalender staat vol met herkenbare dingen voor iedere moeder. Het is minimalistisch, dus als je ‘m op de wc hebt hangen, word je niet helemaal gek gemaakt door allerlei kleuren, als je daar zit om te plassen voor je rust. De quotes die erin staan, zijn grappig, herkenbaar en daarom extra leuk.

Ik bedoel maar, bovenstaande quote is er typisch een die bij mij past. En zo staat er elke dag wel weer iets leuks in. De eerste editie van de scheurkalender was binnen no time uitverkocht. Dus ik zou er snel bij zijn als je deze onder de kerstboom wil (laten) leggen.

Je koopt de scheurkalender hier.

Mijn Baby Foto Plak en Invulboek

Bij een tweede kindje word je er makkelijker in he. Althans, dat ervaar ik wel zo. Ik heb voor Maik nog helemaal geen invulboek, laat staan een foto plakboek. Alles gaat immers digitaal tegenwoordig. Maar dit foto plak en invulboek is wel echt de moeite waard om in te vullen. Ik heb zelfs al een aantal foto’s besteld om erin te plakken en dan gaat het invullen ook vanzelf. Kan de lijm ondertussen even drogen.

Het is een boek waar je alles in kwijt kunt, te beginnen met dingen over de zwangerschap. Echo foto’s, andere leuke weetjes en er is ruimte voor wensen voor je kindje.

Vervolgens gaat het door naar de baby- en kindertijd. Het is dus een compact boek waar alles in gaat. Dat scheelt enorm, want ik word er stiekem een beetje moedeloos van als ik voor iedere periode een nieuw boek moet invullen. Dit is dus echt een aanrader. Wel staan er wat Vlaamse uitspraken in, die niet helemaal kloppend Nederlands zijn, maar goed, dat maakt het ook wel weer grappig.

Je koopt het baby foto plak en invulboek hier.

Weekplanner

En dan mijn holy grail op dit moment. De weekplanner! Momenteel hebben we veel afspraken, is Joost de ene week wel een dag thuis en de andere week niet, ik heb veel ziekenhuis afspraken en de kinderen worden ook nog wel eens opgehaald door de opa’s en oma’s om een dagje plezier te maken. Het werd te chaotisch en ik wilde graag een familieplanner hebben. Maar dan het liefst wel een waarbij je zelf de datum in kan vullen, want we hebben nu eenmaal niet iedere week een chaotische week en dat vind ik dan zonde van de ruimte.

Aan het begin van de planner, staan verschillende leuke scenario’s. Wat kan er allemaal gebeuren met je afspraken als je een gezin hebt? Het is een leuke inleiding en laat je kennis maken met de planner.

En hier dan de planner zelf. Zoals je ziet staat de datum er nog niet bij. Ik vind het echt ideaal! Bovenin schrijf je in de vakjes de namen van je gezin. Er zijn wel maar 4 vakjes, dus met meer dan 2 kinderen kan het lastig worden. Al zou ik dan gewoon het laatste vakje in tweeën delen. En de vakjes daaronder zijn de dagen van de week. Zelf zet ik links van de vakjes de datum neer van de week die ik invul. En helemaal aan de linkerkant is er nog ruimte voor notities.

De weekplanner werkt erg goed voor ons. Ik heb het op het toilet gehangen, zodat iedereen het goed kan zien. En Joost vraagt me al een stuk minder vaak welke afspraak ik wanneer heb. Rust in de tent, dat is fijn!

Je koopt de weekplanner hier.

Gebruik jij ook een familieplanner? En wat vind je van de weekplanner van Mama Baas?

1 gedachte over “Musthaves van Mama baas”

  1. Die scheurkalender is echt leuk! Die ga ik eens even bestellen voor onder de boom.

    Een familie planner gebruiken we hier al jaren. Wat ik wel een beetje jammer vind aan deze is dat die maar plek heeft voor 4 gezinsleden ipv 5. We zijn nu nog met zn 4en maar het 5e hokje wordt hier gebruikt voor de opvang. Daarin schrijf ik welke kinderen er komen die dag….
    Verder ziet hij er wel leuk uit =)

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten