Aan alleen een laptop heb je over het algemeen niet genoeg om te bloggen. Althans, ik niet. In deze blog laat ik je mijn musthaves voor het bloggen zien. Wat gebruik ik allemaal om dagelijks een blog online te laten komen op MamaKletst?

Laptop (of PC) & internet

Misschien wel het belangrijkste. Mijn laptop, met internet. Ik heb jarenlang met een desktop geblogd, maar nu ik sinds 2,5 jaar een laptop gebruik, gaat het bloggen veel makkelijker. Overal waar ik ben kan ik een blogje tikken. Ook kan ik eens besluiten buiten de deur te schrijven, in een cafe’tje, of bijvoorbeeld bij een blogvriendin. Natuurlijk heb je wel internetverbinding nodig om alles ook daadwerkelijk te kunnen publiceren.

Camera(‘s)

Voor mij zijn beelden bij de blogs erg belangrijk. Ik ben zelf erg visueel ingesteld en ben niet voor niets fotograaf. Het liefst plaats ik zoveel mogelijk zelfgemaakte foto’s. Ik maak de meeste productfoto’s met mijn spiegelreflex camera. Een Nikon D90, met verschillende objectieven. En ook de foto’s van de kinderen worden voor de helft van de tijd met mijn spiegelreflex gemaakt.

Om te filmen en om op events te kunnen fotograferen, heb ik een compact camera. De Samsung NX3000. Deze camera weegt niet zoveel, maakt zeer scherpe en mooie foto’s. En daarnaast filmt ie Full HD, wat echt een must is als je video’s maakt.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen je telefoon te gebruiken om foto’s te maken. Maar ja, ik vind zelf de kwaliteit daarvan niet goed genoeg. En ik fotografeer alles in RAW, waardoor ik het makkelijker kan bewerken, dat kan met mijn telefoon niet.

Lees ook: Hoe schrijf je je eerste blogpost?

Telefoon

Mijn telefoon gebruik ik ook veel bij het bloggen. Bloggen is niet alleen maar teksten schrijven, foto’s maken en klaar. Maar ik hou ook verschillende social media kanalen bij. Meestal beheer ik die met mijn telefoon.

Ook overleg ik regelmatig met blogcollega’s over verschillende onderwerpen via Whatsapp en Facebookgroepen. Plus ik hou mijn agenda en mail bij via mijn telefoon. Ook als ik onderweg ben, of in de rij bij de supermarkt sta, kan ik dus wat posten of mijn mail checken. Ik zou echt niet weten wat ik zonder mijn telefoon zou moeten.

Koptelefoon

Voor mij is dit een absolute must, maar dat is niet voor iedereen zo. Ik woon in een appartement met man en kinderen en ik kan me gewoon niet volledig afsluiten als ik een baby hoor huilen, of allerlei speelgeluiden hoor op de achtergrond. Van schrijven komt dan maar weinig terecht. De zaterdag is echt mijn werkdag inmiddels. Ik sluit mezelf op in mijn slaapkamer, terwijl Joost de jongens verzorgd. Om geen last te hebben van geluiden om me heen, heb ik een bluetooth koptelefoon. Hiermee kan ik me vrij bewegen in huis (want ik moet regelmatig nog even iets pakken), ik heb geen last van snoeren en ik hoor geen geluiden meer vanuit de hal of woonkamer. Ideaal!

Notitieboek

Naast mijn laptop ligt standaard een notitieboek, waarin ik to-do lijstjes en blogideeën opschrijf. Ik doe veel digitaal, maar schrijf graag nog op papier alles wat gedaan moet worden. Op de een of andere manier heb ik dan toch meer overzicht. En kan ik tijdens het schrijven met een blik naar rechts al zien wat er daarna moet gebeuren.

Ook neem ik vaak een notitieboekje mee naar een event, om daar dingen in op te schrijven die ik niet moet vergeten, of wil benoemen in een artikel. Dat kan natuurlijk ook in mijn telefoon, maar ik vergeet vaak een powerbank mee te nemen, dus spaar mijn batterij liever.

Agenda / Planner

En last but not least maak ik gebruik van een agenda en een planner. De Purpuz planner in dit geval. Deadlines, afspraken met bedrijven, to-do lijstjes en administratie. Alles hou ik erin bij. Ook heb ik nog een digitale agenda, die automatisch synchroniseert tussen mijn telefoon, tablet en laptop, zo hoef ik mijn agenda niet los mee te nemen in een tas (scheelt sjouwen!), maar ook hiervoor geld, dat ik het fijn vind om dingen op te kunnen schrijven. En het blijft fijn om door een agenda heen te bladeren.

Afbeelding bovenaan komt van Shutterstock

Show Full Content

About Author View Posts

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce (33), schrijfster én oprichtster van MamaKletst.nl. Moeder van twee jongens, Luuk (7) en Maik (5). Samen met mijn vriend en mijn 2 kinderen woon ik in het mooie Amersfoort. Naast mijn blog werk ik op een speelleergroep en bso en volg ik een studie tot pedagogisch medewerker. Daardoor weet ik veel over het reilen en zeilen in moederland, waar ik weer goed over kan schrijven op MamaKletst!

Previous Lieve Ijeawele, of Een feministisch manifest in 15 voorstellen
Next Tip van de loodgieter Zoetermeer: besparen met een zonneboiler

5 thoughts on “Musthaves voor het bloggen

  1. Hier ook nog steeds liefde voor alles wat je gewoon in een boekje op kunt schrijven, want per telefoon krijg ik dat niet voor elkaar. Ik wil lekker kunnen krassen en kriebelen en op/met een telefoon gaat dat wat lastig 😉 En ook liefde voor mijn camera, ik heb echt het idee dat ik mijn blog ‘mooier’ heb kunnen maken nu ik een betere camera heb. Al vind ik foto’s die ik met mijn telefoon maak en in Instagram bewerk voor een aantal stukjes ook heel blogwaardig. Het zit ‘m in de balans denk ik, en de stijl die je vasthoudt.. Wat jij? 🙂

    1. Ik denk ook dat het ‘m in de stijl die je vasthoudt zit. Toch zijn mijn mooiste Instagram foto’s nog altijd de foto’s die ik maak met mijn spiegelreflex of Samsung 😉
      En ja, dat krassen en kriebelen hoort er gewoon bij. Net als iets doorstrepen van je to do list. Dan is het pas echt gedaan naar mijn idee 😉

  2. Leuk om jouw musthaves te zien, het meeste is heel herkenbaar! De koptelefoon gebruik ik niet, maar ik kan me voorstellen dat het best handig kan zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Ons huis is nooit af

4 oktober 2017
Close

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om je de beste surfervaring mogelijk. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten